reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
A ja powiem szczerze każdego dnia czuje się inaczej. Wczoraj wstałam niewyspana, z bólem głowy, pierwszy raz myślałam że pójdę zwymiotować i cały dzień przeleżałam na kanapie. Dosłownie nic nie zrobiłam za cały dzień. A dzisiaj od rana czuje się cudownie, dom wysprzątany, pranie, obiad, ogródek. Nadrobiłam dwa dni 😆

Zazdroszczę Wam niektórym, że tak fajnie Wam wchodzi jedzenie 😁 ja akurat nie odczuwam jakichś mdłości, ale jak pomyślę o czymś do jedzenia to po prostu mi się odechciewa 🙈 i czasem tak mam, że cokolwiek bym nie zjadla to nadal burczy mi w brzuchu, a ja tego skubne, tamtego skubnę i cały czas okazuje się, że to nie to 🙈
Tylko winogorna mi jakoś wchodzą bez większego oporu 😜

Ja też wmuszam w siebie jedzenie, szczególnie do południa, najchętniej bym nie jadła ale wiem, że wtedy będzie mnie rwało. Przed ciąża miałam już cukry rano powyżej 120 i lekarze nie widzieli w tym nic złego, a teraz was czytam i okazuje się że będzie problem
Cukier dla dorosłej osoby powyżej 100 już jest niepojące i powinnaś być już dawno pokrzywej i na bank na diecie. A u Ciebie bardzo wysoki cukier. A w ciąży jaki Ci wyszedł?
@PasiastyOgon myślalam o Tobie jak Ty się czujesz. A widzę nadal źle :/. Pijesz choć elektrolity? Biedna jesteś.. może wafle ryżowe pomogą?
@sacgab witaj :). Czyli synusia też masz zimowego?
@Nana_ ja też tak czasem mam ;), to bym zjadła tamto i zjem i stwierdzam to nie to 🤣

Cukier dla dorosłej osoby powyżej 100 już jest niepojące i powinnaś być już dawno pokrzywej i na bank na diecie. A u Ciebie bardzo wysoki cukier. A w ciąży jaki Ci wyszedł?
@PasiastyOgon myślalam o Tobie jak Ty się czujesz. A widzę nadal źle :/. Pijesz choć elektrolity? Biedna jesteś.. może wafle ryżowe pomogą?
@sacgab witaj :). Czyli synusia też masz zimowego?
@Nana_ ja też tak czasem mam ;), to bym zjadła tamto i zjem i stwierdzam to nie to 🤣
Tak, popijam elektrolity. Ale już żadnych objawów rotawirusowych nie mam. Teraz "tylko" ciążowe. Próbuję sobie przypomnieć kiedy w poprzednich ciążach mi to przeszło, ale nie pamiętam🙈
Poszłam na wizytę na nfz. Niby to było w ramach dużej kliniki i zawsze byłam zadowolona, ale tym razem dramat, bo z braku terminów zdecydowałam się na jakiś mniejszy oddział tej kliniki. W efekcie nie zobaczyłam czy u dziecka wszystko ok, bo "nie mamy tutaj usg, dostanie Pani skierowanie do głównej siedziby, ale to dopiero na 12 tydzień, bo wcześniej nie ma sensu":o położna powiedziała, że mogę karmić roczną bez problemu i ma sporo takich mam. Natomiat lekarka, że dziecko już ma rok, już nie potrzebuje i powinnam odstawić. Pierwsza, która mi powiedziała żeby odstawić, ale nie podała innych argumentów niż to, że "dziecko już duże i nie potrzebuje". Skierowania na badania krwi dostałam, ale do zrobienia w 10-11 tygodniu. Także zdecyduję się chodzić jednak prywatnie... 🙄

Hejka dziewczyny, co polecacie na gardło? 😪 obudziłam sie niedawno z silnym bólem gardła, teraz wjechała herbatka z cytryną i miodem i jakiś syrop z czosnkiem i żurawiną.

Hejka dziewczyny, co polecacie na gardło? 😪 obudziłam sie niedawno z silnym bólem gardła, teraz wjechała herbatka z cytryną i miodem i jakiś syrop z czosnkiem i żurawiną.
Poprzednio jak byłam w ciąży zaziebilam się i pani w aptece dała mi psikac do gardła który mogły stosować kobiety w ciąży. Niestety nie pamiętam nazwy, to było dawno, ale pamiętam że działało nawet, choć trochę słabiej niż takie zwykłe psikacze. A jeżeli bez apteki chcesz się obejść to mi pomaga płukanie gardła roztworem sody oczyszczonej, to chyba bezpieczne w ciąży? Musisz poczytać czy można 😁 ale od dziecka mama mi to dawała do płukania przy bólu gardła i zawsze pomaga.

reklama
Do góry