reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja z tytułu uprawnień emerytalnych, ach ta metryka 😅jestem kierowana na prenatalne usg i pappę na nfz -13+1 mam mieć wizytę.
Ale chyba i tak nie wytrzymam i pójdę jeszcze gdzieś prywatnie.
Dziewczyny ten certyfikat to bardzo ważna sprawa, zwłaszcza jeśli płacicie za badanie to idźcie do kogoś kompetentnego 🙂🙂

reklama
Zapisałam się na badania prenatalne na 9.05
Myślicie, że to okey termin?
Termin porodu to 14-15.11 (co wizytę się to zmienia, ale częściej pojawia się 14.11)

Taki jest problem u mnie w mieście z terminami, że miałam do wyboru tylko 27.04 albo 09.05
Bardzo dobry termin :). Ja też mam 9.05, a termin porodu 17.11
@sadness35 rozbawiłaś mnie tym uprawnieniem emerytalnym ;), ale ja też takie mam 🙈

Moj termin porodu to 13.11 i usg prenatalne umówiłam sobie na koniec kwietnia. W tym samym tygodniu co prenatalne będę miała test Sanco.
Na początku maja powinnam zatem tez znać płeć😃 sama mam przeczucie, ze będzie chłopiec… mimo ze objawy zupełnie niepodobne ani do pierwszej ani do drugiej ciąży. W zasadzie ja w każdej ciąży mam inny początek. W tej dokuczają mi głównie wzdęcia - i jest to okropny objaw dla mnie, którego we wcześniejszych nie miałam wcale…
Czyli warto się już umawiać?🤔

Moj termin porodu to 13.11 i usg prenatalne umówiłam sobie na koniec kwietnia. W tym samym tygodniu co prenatalne będę miała test Sanco.
Na początku maja powinnam zatem tez znać płeć😃 sama mam przeczucie, ze będzie chłopiec… mimo ze objawy zupełnie niepodobne ani do pierwszej ani do drugiej ciąży. W zasadzie ja w każdej ciąży mam inny początek. W tej dokuczają mi głównie wzdęcia - i jest to okropny objaw dla mnie, którego we wcześniejszych nie miałam wcale…
Ja dwa dni pod rząd miałam masakryczne wzdęcia. Chodzić nie mogłam i się wyprostować. Już miałam dość. Ale dziś już jest na szczęście dobrze.

Bardzo dobry termin :). Ja też mam 9.05, a termin porodu 17.11
@sadness35 rozbawiłaś mnie tym uprawnieniem emerytalnym ;), ale ja też takie mam 🙈
Ja się czuję jak małolata, nie wiem kiedy się starzeje 😅tylko fakt przy dziecku coraz częściej wymiękam 😄😄
I obawy o przetrwanie kolejnego roku wyjętego z życia pojawiają się coraz częściej 🙈
Ale damy radę ❤️

To ja mieszkam koło Żnina 🙂 właśnie mi mąż wczoraj mówił że w szpitalu covidowe oddziały zamknęli i wraca porodówka, muszę sprawdzić 🙂
A do jakiego lekarza chodzisz/chodziłaś? Tzn gdzie, czy też w Żninie czy u siebie?
W pierwszej ciąży chodziłam do pani z Żnina doktor Gmerek . Teraz już nie mam czasu bo wiadomo jest jedno Bobo i chodzę tu na miejscu po sąsiedzku :) a Tobie kto prowadzi ciąże ?

Czyli warto się już umawiać?🤔

Ja się umówiłam dziś pod wpływem Waszych postów bo się przestraszyłam, ze jak będę zwlekać to terminów nie będzie😂 a okazało się ze w terminach mogłam przebierać do woli😉 ale wiesz u nas raczej nie ma problemów z terminami bo jest sporo miejsc, w których takie usg można wykonać. Ja będę robić w szpitalu, w którym zamierzam rodzic (chciałabym rodzic w prywatnym). Tam tez zrobię usg połówkowe.

Ja dwa dni pod rząd miałam masakryczne wzdęcia. Chodzić nie mogłam i się wyprostować. Już miałam dość. Ale dziś już jest na szczęście dobrze.

Czyli jest nadzieja ze to przechodzi, ufff. Ja nie mam jakiś takich boli, ale mam okropne gazy (masakra, nie wierze ze to pisze). Jak jakaś staruszka😂😂😉

W pierwszej ciąży chodziłam do pani z Żnina doktor Gmerek . Teraz już nie mam czasu bo wiadomo jest jedno Bobo i chodzę tu na miejscu po sąsiedzku :) a Tobie kto prowadzi ciąże ?
Ja jestem u dr Szczęsnego w Gąsawie, na NFZ - mam najbliżej, ale też nie narzekam, jak ma dobry humor i nie jest zmęczony to złoty człowiek, bardzo zaangażowany, mogę z nim pisać na fb czy dzwonić zawsze jak będę w potrzebie. Gorzej jak nie ma humoru, to się nic nie dowiesz 😅

reklama
A ja jestem ciągle dziś tak głodna, że szok 😱 serio, co chwila muszę cóż zjeść bo zwariuje, aż tak silnie tego jeszcze nie czułam. Masakra. Miałam większy apetyt wcześniej, ale mi przeszło, dziś nadrabiam 😅 macie jakieś triki jak ogarnąc to ssanie w żołądku? No na niczym się skupić w pracy nie mogę....

Do góry