reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja się czuję jak małolata, nie wiem kiedy się starzeje 😅tylko fakt przy dziecku coraz częściej wymiękam 😄😄
I obawy o przetrwanie kolejnego roku wyjętego z życia pojawiają się coraz częściej 🙈
Ale damy radę ❤️
Ja też się tak czuję :). Damy radę po prostu od listopada będziemy cierpieć na brak snu 🤣😂. Ale jak będzie wesoło ;)
@Klaudix99 zawsze mozesz zadzwonić i powiedzieć w ktorym jesteś tygodniu i albo dostaniesz termin albo każe Ci zadzwonić później.

reklama
A ja jestem ciągle dziś tak głodna, że szok 😱 serio, co chwila muszę cóż zjeść bo zwariuje, aż tak silnie tego jeszcze nie czułam. Masakra. Miałam większy apetyt wcześniej, ale mi przeszło, dziś nadrabiam 😅 macie jakieś triki jak ogarnąc to ssanie w żołądku? No na niczym się skupić w pracy nie mogę....
A może kilka łyków wody pomoże?

Powiedzcie mi czy miałyście coś takiego, delikatny bol w podbrzuszu, teoretycznie mam go caly dzień. Ale wczoraj i dosłownie z 5min temu nagły przesywajacy ból( jakby ktoś prądem kopnął) od spojenia łonowego w górę w okolice pępka. Bol jest na tyle silny i zaskakujący, że aż podskakuje na stołku. Trwa doslownie 5sek i koniec.

Powiedzcie mi czy miałyście coś takiego, delikatny bol w podbrzuszu, teoretycznie mam go caly dzień. Ale wczoraj i dosłownie z 5min temu nagły przesywajacy ból( jakby ktoś prądem kopnął) od spojenia łonowego w górę w okolice pępka. Bol jest na tyle silny i zaskakujący, że aż podskakuje na stołku. Trwa doslownie 5sek i koniec.
Mialam podobne "bóle" kilka dni temu, trwało to z 2-3dni, takie jakby płytko pod skórą, właśnie "kopnięcia prądem", nagłe i krótkie. Tylko nie przez całą długość jak u ciebie, ale krótkie fragmenty, jakby wokół macicy, bo w okolicy wzgórka łonowego i po bokach. Podobno to więzadła mogły być. Póki co przeszło, czasem tylko zakluje lekko.

Mialam podobne "bóle" kilka dni temu, trwało to z 2-3dni, takie jakby płytko pod skórą, właśnie "kopnięcia prądem", nagłe i krótkie. Tylko nie przez całą długość jak u ciebie, ale krótkie fragmenty, jakby wokół macicy, bo w okolicy wzgórka łonowego i po bokach. Podobno to więzadła mogły być. Póki co przeszło, czasem tylko zakluje lekko.
Troszkę mnie to uspokoiło, naprawdę się przestraszyłam😅 kolega z pracy, aż się sam przestraszył jak podskoczyłam na krześle 😂 ja miałam to wczoraj no i dzisiaj.

Ja jestem u dr Szczęsnego w Gąsawie, na NFZ - mam najbliżej, ale też nie narzekam, jak ma dobry humor i nie jest zmęczony to złoty człowiek, bardzo zaangażowany, mogę z nim pisać na fb czy dzwonić zawsze jak będę w potrzebie. Gorzej jak nie ma humoru, to się nic nie dowiesz 😅
On ma dobrą opinie , i właśnie wtedy fajnie rodzic w szubinie bo tam jest ordynatorem :)

Co do Żnina to słyszałam , ze nie tak szybko wróci porodówka bo zerwali kontrakt i trzeba zawrzeć nowy . Ale to tylko słyszałam 🤷🏽‍♀️

On ma dobrą opinie , i właśnie wtedy fajnie rodzic w szubinie bo tam jest ordynatorem :)

Co do Żnina to słyszałam , ze nie tak szybko wróci porodówka bo zerwali kontrakt i trzeba zawrzeć nowy . Ale to tylko słyszałam 🤷🏽‍♀️
No właśnie internet milczy na temat tej porodówki w Żninie więc pewnie dobrze słyszałaś...

Ja nie dość, że ogólnie źle się czuje, to chyba się przeziębiłam, bo mam zatkany nos, katar i głowa mnie boli :( Chciałam sobie zrobic mleko z czosnkiem i miodem, ale raczej nie przeżyje tego smaku 😂 Jak przed ciążą uwielbiałam czosnek, to teraz nie mogę go zdzierżyć

Ale Szczęsny chyba już nie jest tam ordynatorem, tylko p. Kolesińska z Szubina. Byłam u niej raz, bardzo fajna babka, wszystko dokładnie tlumaczyla. Jakbym miała bliżej to bym się do niej przeniosła 🙂

reklama
A ja jestem ciągle dziś tak głodna, że szok 😱 serio, co chwila muszę cóż zjeść bo zwariuje, aż tak silnie tego jeszcze nie czułam. Masakra. Miałam większy apetyt wcześniej, ale mi przeszło, dziś nadrabiam 😅 macie jakieś triki jak ogarnąc to ssanie w żołądku? No na niczym się skupić w pracy nie mogę....
Jedz na zdrowie! Tylko wiadomo, jakąś kanapeczkę lepiej niż batonik😉 taki dzień, jutro może być zupełnie inaczej. U mnie podobnie, wczoraj zero głodu a dziś nadrabiam. Kupiłam sobie makrelę opiekaną w zalewie octowej i zjadłam prawie cały sloik🙈 a wcześniej bułeczka z pasztetem i ogórkiem kiszonym. Na obiad ogórkowa 😁😁😁

Do góry