reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

A właśnie, czy to możliwe, że już troszeczkę widać powiększającą się macicę? 🙈 Nie na tyle żeby ktoś obcy to zauważył, ale jak sama się przyglądam to widzę lekkie wybrzuszenie. Aktualnie 9t+2d
Mi ponad tydzień temu brzuch urósł, jakby spuchl, ale taki inny ma kształt niz jak przytyje. Z tym że ja zawsze na brzuchu płaska lub wklęsła byłam to też może temu prędzej zmiany widać.

reklama
Mi ponad tydzień temu brzuch urósł, jakby spuchl, ale taki inny ma kształt niz jak przytyje. Z tym że ja zawsze na brzuchu płaska lub wklęsła byłam to też może temu prędzej zmiany widać.
Ja też jestem szczupła, więc może dlatego :p
Dobrze kojarzę, że to też twoja pierwsza ciąża? Może dlatego bardziej odczuwamy rozciąganie się wszystkiego 😇

A właśnie, czy to możliwe, że już troszeczkę widać powiększającą się macicę? 🙈 Nie na tyle żeby ktoś obcy to zauważył, ale jak sama się przyglądam to widzę lekkie wybrzuszenie. Aktualnie 9t+2d
Myślę że w jakiś sposób tak. Zwłaszcza że kiszki i wszystko się tam przemieszcza do góry, by robić miejsce dla macicy. Jesteś w 9 tygodniu. Ja 7+0 i portki mnie wszystkie cisną w pasie :)

Jak ty dajesz radę być na czczo do 11?? Ja jak mam robić badania o 7 to już mi się słabo i niedobrze robi.

wstaje przed 8.30 kąpiel i 10.30 lecę :D
Ogólnie to mam problem z jedzeniem teraz, wszystko jest bleee..tylko nie słodycze właśnie których nie mogę.
Niby ciągle głodna jestem a tak co zacznę jeść to dwa kęsy i szkoda gadać :/

Ja też jestem szczupła, więc może dlatego :p
Dobrze kojarzę, że to też twoja pierwsza ciąża? Może dlatego bardziej odczuwamy rozciąganie się wszystkiego
😇
Technicznie rzecz biorąc druga, ale w pierwszej nie pamiętam żebym miała dolegliwości inne niż spanie. Ale ja ogólnie słabo różne rzeczy pamiętam, zwłaszcza przykre, więc nie dam sobie ręki uciąć że nic nie było. Tamta skończyła się w 8 tygodniu, teraz 8 zaczynam i cała w stresie jestem 🙈

Ja też odczuwam może nie ból, ale takie nieprzyjemne ciągniecie, ucisk 🙈 ale myślę, że to właśnie przez to, że macica się powiększa, więzadła się rozciągają itd. Jakoś od kilku dni mi to przeszkadza, czuje jak chodzę, nie mogę się trochę ułożyć do spania
Właśnie to takie uczucie jak opisujesz.
Moja w 8+4 jest wielkości melona, to twoja już pewnie większa. Ja u siebie nic nie widzę, nawet jak się położę. A myślałam, że szybko zobaczę bo ważę 44 kg.
A czy może którejś z wax dokucza takie kłucie w podbrzuszu? Takie krotkie kłucie, ale dość często, w odczuciu jakby dość płytki pod skórą. Po bokach przy jajnikach, na dole na wzgórku lodówki, rzadko w srodku tego "trójkąta". Trochę jakby nerwobóle, ale to jedno ukłucie króciutko trwa. Trzeci dzień to mam i się zastanawiam co to takie dziwne. Czy to od rozciągania więzadeł? W sumie tak od początku zakładam, ale się upewnić chcę 😅
Mnie wczoraj cały dzień kłuło w pachwinie, nawet naciskałam to miejsce.
Myślę że w jakiś sposób tak. Zwłaszcza że kiszki i wszystko się tam przemieszcza do góry, by robić miejsce dla macicy. Jesteś w 9 tygodniu. Ja 7+0 i portki mnie wszystkie cisną w pasie :)
Mnie dziś też cisnęło. Ale to śmieszne jest, bo zapięłam i jeszcze by ręka weszła, bo one wiszą na mnie, a i tak mi przeszkadzały.

I zgagę mam PO WSZYSTKIM.

reklama
Do góry