G
guest-1693758626
Gość
Najbardziej mnie wkurza że na długość dobre a w rękawach i nogawkach ciasne bardzo
Nie wiem co jej dolega, bo ogólnie to pogodne dziecko. Może i jakieś napięcie ma i jej przeszkadza... Może ten płacz to ten cały purple crying?
Do tej pory uważaliśmy że to skok albo przed, bo objawy typu nerwowość, częste wiszenie na cycu (żarłoczność) i niepokój jakiś taki, no i czasami nieukojony płacz i to wszystko kumuluje się wieczorem. To są niektóre takie dni, potem przychodzi jakby spokój. Zobaczmy co pediatra stwierdzi... Ale jak rozmawiałam z koleżanką to jej dziecko podobnie się zachowuje przy okazji skoków (prawdopodobnie - bo co tak naprawdę się dzieje to nie wiadomo).
Wasze dzieci też ssą często palce i "badają" nimi jamę ustną?
Aha. Jak wam pisałam, że zasnęła i waham się czy na śpiąco karmić czy już olać to próbowałam na spiaco i buzia na kłódkę... U nas jest taka prawidłowość już, że spanie od 23, 24 lub 1szej do rana (i to nie raz ją wybudzam karmiąc na moje żądanie, na śpiąco, bo mam nazbierane ). Podobno niestety potem może się to zmienić.
My jak dostaliśmy (mała) typowe pepcowe ciuchy to właśnie w rękawach wąskie że raz chciałam założyć i sobie odpuściłam.
My ciuchów pepcowych nie kupujemy jedynie z tej serii Disney.
Ale ostatnio zrobiłam zamówienie ze strony bobaskowo i mala ma już spora ilość ciuszków na 74.
Ja nie pomogę. Na jednej ręce palców mogę policzyć tych niespokojnych nocek.