reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Dziewczyny, które mają więcej niż jedno dziecko - czy rzeczywiście w 4 miesiącu wszystkie maluchy przechodzą ten regres snu? Nie wiem na co się szykowac :D
Wiesz co ... ostatnio o tym gdzies przeczytałam ... i wiesz co u żadnego malucha tego nie miałam...
Fakt jak są skoki to w ciagu dnia były kiepskie drzemki. Ale naprawdę nigdy nie było u mnie tak by dziecko w nocy się obudziło i np 2 h nie spało...
Jeśli się obudziło to tylko na jedzenie i spało...oby i tym razem mnie ominęło.

reklama
Wlasnie dzisiaj z mężem mialam dyskusję o tej pionowej pozycji, nawet szukałam jakichś artykułów od fizjo. Bo nasza córka tez ją uwielbia... jak odbijamy, staramy się, żeby jak najbardziej na nas leżała, a nogi były na żabkę... No ale dziecko jest ciekawe świata i głowę unosi coraz częściej i coraz wyżej, a ja mam wyrzuty sumienia :p

@maszak oj, współczuję :( jak się nie poprawi, lec do lekarza, może rzeczywiście trzeba będzie zadziałać czymś mocniejszym.

@Józia89. My szczepienie w środę... ale u nas jest ryk, a nie 2 łezki 😆 i mała ryczy, i ja ryczę :p

Oby to szczepienie przeszła również spokojnie jak poprzednie ❤️❤️

Również się bałam ze moze byc dużo gorzej ze placz będzie i ze ja również bede płakać ale nad wyraz spokojnie przeszła.
Mąż mówił że przy zmianie pampersa czasem głośniej krzyczy niż przy tym szczepieniu.

Póki co ibuprofen i okłady z kapusty. Wierze, że przejdzie... ale znów po 14 miałam dreszcze i godzinę temu wyszła temp 😭...

Wiem, że ta pionowa pozycja jest niepolecana, ale ja nosiłam i noszę nie trwa to jakoś długo.
Ja tak noszę pionowo dopóki nie odbije, a odbija kilka razy. Czasem trochę biorę na plasko, a potem widzę że jeszcze chce odbic, to znów pionizuję.

U nas niechęć do pleców była przy refluksie ukrytym
A jakieś inne objawy? Czy to był jedyny?

My dziś w końcu mamy planowe szczepienie, to które powinno się odbyć po 6 tygodniu. W sumie jestem zadowolona, że tak to się przeciągnęło. Ale samego szczepienia trochę się boję, nie zdecydowałam się na szczepionkę łączoną więc będzie dużo ukłuć .

My dziś w końcu mamy planowe szczepienie, to które powinno się odbyć po 6 tygodniu. W sumie jestem zadowolona, że tak to się przeciągnęło. Ale samego szczepienia trochę się boję, nie zdecydowałam się na szczepionkę łączoną więc będzie dużo ukłuć .
4 ukłócia są, dwa w jedną, dwa w drugą nóżkę i jedna doustnie jeszcze idzie. Chyba, że w szpitalu nie szczepiłaś ma wzw i gruźlicę to wtedy będzie więcej 🤔

U nas również szczepimy podstawowe szczepionki na NFZ.
Dzisiaj miała dwa wkłucia plus do wypicia.

Dzielna byla malutka ❤️❤️ łezka poleciała ale gorzej ja chyba znoszę te szczepienia.

Kolejne szczepienie pod koniec lutego mamy dzwonić i się umawiać.

U nas również szczepimy podstawowe szczepionki na NFZ.
Dzisiaj miała dwa wkłucia plus do wypicia.

Dzielna byla malutka ❤️❤️ łezka poleciała ale gorzej ja chyba znoszę te szczepienia.

Kolejne szczepienie pod koniec lutego mamy dzwonić i się umawiać.
Jesteśmy teraz w przychodni. Do gabinetu Kuba wszedł z tatą 🙈 bo tata ma więcej spokoju. Ja czekam na korytarzu.

Tak z ciekawości, dlaczego nie łączona? Bo ja w sumie się nie zastanawiałam nad tym jakos, tę mi polecono.

Ja podczas kolejnych szczepień tez oddałam córkę mężowi, czuwałam w pobliżu :D

Jesteśmy teraz w przychodni. Do gabinetu Kuba wszedł z tatą 🙈 bo tata ma więcej spokoju. Ja czekam na korytarzu.

Razem nie mogliście wejść?
My z mężem wchodzimy razem z mala ❤️

Mąż mój również jest spokojniejszy ode mnie ale w takiej chwili chciałam być przy małej.
Po szczepieniu wzięłam ja rece i bidulka przytuliła się do mnie ❤️❤️ i zasnęła.

reklama
Tak z ciekawości, dlaczego nie łączona? Bo ja w sumie się nie zastanawiałam nad tym jakos, tę mi polecono.

Ja podczas kolejnych szczepień tez oddałam córkę mężowi, czuwałam w pobliżu :D
Nie ufam koktajlom szczepionkowym, nic nie poradzę 😏 oboje z mężem byliśmy zgodni co do tego, jak zaszczepimy dziecko.

Już po wszystkim. Najgorszy płacz był podobno przy zakładaniu spodenek, a niby słodka szczepionka doustna nie bardzo smakowała. Jednak słyszałam spod gabinetu, że tak całkiem spokojnie tam nie było.

@Józia89. U nas w przychodni do gabinetu wchodzi tylko jeden rodzic.

Do góry