reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Mąż wrócił do domu to mam chwile dla siebie 😁
Będzie długa kąpiel ❤️❤️

Jutro z mala jedziemy na szczepienie 😢
Ostatnio jak byliśmy to była zuch dziewczynka raz łezka poleciała przy jednej nozce i drugi raz przy drugiej. Tylko i aż dwie łezki.
Myślałam że będzie gorzej.

Zimno dzisiaj nie wychodziłam z mala na dwór.

Ale u mnie jest to samo. Ponosisz chwilę, to już pozycja nie pasuje i jest pisk. Zmieniasz pozycję, idziesz do choinki, chwila spokoju i grymas. Najlepiej nosić w pozycji pionowej, tak przecież niepolecanej... Ale na plecach - płacz. Bawimy się, mega uśmieszki i za chwilę płacz. Babcia bierze na ręce - 3 minuty i po wszystkim. U ojca wytrzyma trochę dłużej. I tak cały czas. Bywa to mega frustrujące. Cycek lekarstwem na wszystko. Na głód, nudę i wszelakie smuteczki. No i mi dziecko wisi, zwłaszcza wieczorami.
Wlasnie dzisiaj z mężem mialam dyskusję o tej pionowej pozycji, nawet szukałam jakichś artykułów od fizjo. Bo nasza córka tez ją uwielbia... jak odbijamy, staramy się, żeby jak najbardziej na nas leżała, a nogi były na żabkę... No ale dziecko jest ciekawe świata i głowę unosi coraz częściej i coraz wyżej, a ja mam wyrzuty sumienia :p

@maszak oj, współczuję :( jak się nie poprawi, lec do lekarza, może rzeczywiście trzeba będzie zadziałać czymś mocniejszym.

@Józia89. My szczepienie w środę... ale u nas jest ryk, a nie 2 łezki 😆 i mała ryczy, i ja ryczę :p

Dziewczyny, które mają więcej niż jedno dziecko - czy rzeczywiście w 4 miesiącu wszystkie maluchy przechodzą ten regres snu? Nie wiem na co się szykowac :D

Dziewczyny, które mają więcej niż jedno dziecko - czy rzeczywiście w 4 miesiącu wszystkie maluchy przechodzą ten regres snu? Nie wiem na co się szykowac :D
Wiesz co ... ostatnio o tym gdzies przeczytałam ... i wiesz co u żadnego malucha tego nie miałam...
Fakt jak są skoki to w ciagu dnia były kiepskie drzemki. Ale naprawdę nigdy nie było u mnie tak by dziecko w nocy się obudziło i np 2 h nie spało...
Jeśli się obudziło to tylko na jedzenie i spało...oby i tym razem mnie ominęło.

Wlasnie dzisiaj z mężem mialam dyskusję o tej pionowej pozycji, nawet szukałam jakichś artykułów od fizjo. Bo nasza córka tez ją uwielbia... jak odbijamy, staramy się, żeby jak najbardziej na nas leżała, a nogi były na żabkę... No ale dziecko jest ciekawe świata i głowę unosi coraz częściej i coraz wyżej, a ja mam wyrzuty sumienia :p

@maszak oj, współczuję :( jak się nie poprawi, lec do lekarza, może rzeczywiście trzeba będzie zadziałać czymś mocniejszym.

@Józia89. My szczepienie w środę... ale u nas jest ryk, a nie 2 łezki 😆 i mała ryczy, i ja ryczę :p

Oby to szczepienie przeszła również spokojnie jak poprzednie ❤️❤️

Również się bałam ze moze byc dużo gorzej ze placz będzie i ze ja również bede płakać ale nad wyraz spokojnie przeszła.
Mąż mówił że przy zmianie pampersa czasem głośniej krzyczy niż przy tym szczepieniu.

Póki co ibuprofen i okłady z kapusty. Wierze, że przejdzie... ale znów po 14 miałam dreszcze i godzinę temu wyszła temp 😭...

Wiem, że ta pionowa pozycja jest niepolecana, ale ja nosiłam i noszę nie trwa to jakoś długo.
Ja tak noszę pionowo dopóki nie odbije, a odbija kilka razy. Czasem trochę biorę na plasko, a potem widzę że jeszcze chce odbic, to znów pionizuję.

U nas niechęć do pleców była przy refluksie ukrytym
A jakieś inne objawy? Czy to był jedyny?

My dziś w końcu mamy planowe szczepienie, to które powinno się odbyć po 6 tygodniu. W sumie jestem zadowolona, że tak to się przeciągnęło. Ale samego szczepienia trochę się boję, nie zdecydowałam się na szczepionkę łączoną więc będzie dużo ukłuć .

My dziś w końcu mamy planowe szczepienie, to które powinno się odbyć po 6 tygodniu. W sumie jestem zadowolona, że tak to się przeciągnęło. Ale samego szczepienia trochę się boję, nie zdecydowałam się na szczepionkę łączoną więc będzie dużo ukłuć .
4 ukłócia są, dwa w jedną, dwa w drugą nóżkę i jedna doustnie jeszcze idzie. Chyba, że w szpitalu nie szczepiłaś ma wzw i gruźlicę to wtedy będzie więcej 🤔

reklama

U nas również szczepimy podstawowe szczepionki na NFZ.
Dzisiaj miała dwa wkłucia plus do wypicia.

Dzielna byla malutka ❤️❤️ łezka poleciała ale gorzej ja chyba znoszę te szczepienia.

Kolejne szczepienie pod koniec lutego mamy dzwonić i się umawiać.

Do góry