reklama
Ja to wiem i rozumiem, ale taka wiedza to dla mnie za mało, nie sprawi że przestanę się martwić pokasływaniem czy ulewaniem mi nie przeszkadza wiszenie na piersi, a raczej nie przeszkadzałoby, gdybym miała pewność, że młody nie wypije zbyt dużo jak na swoje możliwości. Dziś np. ulało mu się takie śluzowate mleko, nawet nie serek. Nie wiem do końca, co to było.
Zniosłabym wiele rzeczy łatwiej gdybym miała pewność, że nie szkodzę dziecku.
Goodka
Moderator
Mojej małej też czasami ulewa się takim śluzowatym czymś i nie mam pojęcia co to jest i czy to mieści się w normieJa to wiem i rozumiem, ale taka wiedza to dla mnie za mało, nie sprawi że przestanę się martwić pokasływaniem czy ulewaniem mi nie przeszkadza wiszenie na piersi, a raczej nie przeszkadzałoby, gdybym miała pewność, że młody nie wypije zbyt dużo jak na swoje możliwości. Dziś np. ulało mu się takie śluzowate mleko, nawet nie serek. Nie wiem do końca, co to było.
Zniosłabym wiele rzeczy łatwiej gdybym miała pewność, że nie szkodzę dziecku.
A myslalas nad tym, żeby zadbać o siebie i swoją psychikę? To trudny czas, może warto z kimś pogadać? Sama jeszcze przed zajściem w ciążę spotykałam się z terapeutą na sesjach online i coraz częściej myślę, czy do tego nie wrócić. Wygoda, nie trzeba wychodzić z domu na Znanym Lekarzu jest sporo terapeutów do wyboru, można poczytac opinie. Naprawdę polecam, to tylko godzina sesji, a może wiele zmienić. Podczas sesji rozmawialiśmy m.in.o moim strachu przed ciąża i niechęci do macierzyństwa - i patrz gdzie dzisiaj jestemZaczęłam to rozważać. Ta konsultacja mogłaby być wartościowa.
Mąż zdecydował o przesunięciu terminu szczepień, dziecko jest tak niespokojne i rozpłakane od wczoraj, ja znów w gorszym stanie... więc umówił inny termin, zwłaszcza że jutro się przeprowadzamy czasowo do teściowej, dla mnie to spory stres. Miewam nadal huśtawki nastroju, sporo mam chwil kiedy wydaje mi sie, że kompletnie się do macierzyństwa nie nadaję. Ostatnio miałam lepszy czas i to uśpiło moją czujność, a dziś znów mam totalny regres.
Myślałam, potem poczułam się lepiej i zrezygnowałam. Teraz się waham.A myslalas nad tym, żeby zadbać o siebie i swoją psychikę? To trudny czas, może warto z kimś pogadać? Sama jeszcze przed zajściem w ciążę spotykałam się z terapeutą na sesjach online i coraz częściej myślę, czy do tego nie wrócić. Wygoda, nie trzeba wychodzić z domu na Znanym Lekarzu jest sporo terapeutów do wyboru, można poczytac opinie. Naprawdę polecam, to tylko godzina sesji, a może wiele zmienić. Podczas sesji rozmawialiśmy m.in.o moim strachu przed ciąża i niechęci do macierzyństwa - i patrz gdzie dzisiaj jestem
Na razie to mam realny stres, Kuba jest przeziębiony! Kaszle i charczy... I to nie jest refluks. Jesteśmy od dziś u teściowej, obserwujemy młodego, jak mu się nie będzie poprawiało to pójdziemy do lekarza.
Przypomnijcie, co robiłyście jak wasze maluchy miały infekcje? My dziś uruchomiliśmy katarek z odkurzaczem, coś tam wleciało ale nie wiem czy dużo czy mało, nie umiem ocenić. Ale nosek to on raczej ma czysty, charczenie jest z gardziołka.
Wspolczuje Ja mialam zalecenie zakrapiać wodą morską Marimer Baby 2x dziennie plus odciągać aspiratorem, robic 2 razy dziennie inhalacje z soli fizjologicznej, 4x dziennie psik do gardła takiego czegoś... Argentin się chyba nazywało. I Juvit C kropelki wspomagająco.Myślałam, potem poczułam się lepiej i zrezygnowałam. Teraz się waham.
Na razie to mam realny stres, Kuba jest przeziębiony! Kaszle i charczy... I to nie jest refluks. Jesteśmy od dziś u teściowej, obserwujemy młodego, jak mu się nie będzie poprawiało to pójdziemy do lekarza.
Przypomnijcie, co robiłyście jak wasze maluchy miały infekcje? My dziś uruchomiliśmy katarek z odkurzaczem, coś tam wleciało ale nie wiem czy dużo czy mało, nie umiem ocenić. Ale nosek to on raczej ma czysty, charczenie jest z gardziołka.
maszak
Fanka BB :)
Hej dziewczynki.
Ja miałam tydzień bez tela . Nowy rok i mnie pokonał organizacyjnie . Jak co roku robiłam kalendarze na 2023 dla dziadków i jeszcze muszę 1 sesję oddać.. i mój córcia jednego dnia była nieodkładalna ... a tak korzystamy z pięknej pogody. Malutka grzeczna i lubi. A ja muszę się trochę poruszać.
Bo człowiek zastany.
Trzymam kciuki za Wasze maluszki by infekcje szybko przeszły .
Ja miałam tydzień bez tela . Nowy rok i mnie pokonał organizacyjnie . Jak co roku robiłam kalendarze na 2023 dla dziadków i jeszcze muszę 1 sesję oddać.. i mój córcia jednego dnia była nieodkładalna ... a tak korzystamy z pięknej pogody. Malutka grzeczna i lubi. A ja muszę się trochę poruszać.
Bo człowiek zastany.
Trzymam kciuki za Wasze maluszki by infekcje szybko przeszły .
G
guest-1693758626
Gość
Cześć !
Nie ukrywam od czasu do czasu podczytuje Was jak również inne wątki na forum.
Mała ma już ponad 2 miesiące.
Czas bardzo szybko płynie.
Jest bardzo grzeczna córka
Uczymy się siebie nawzajem
Każdy dzień przynosi coś nowego
Ładnie przybiera na wadze.
Jest co nosić prawie 5 kg szczęścia
Karmie piersia choć również dokarmiamy mm jeśli jest taka potrzeba.
Uwielbiam te dni z nią
Uwielbiam te dni z nią
reklama
maszak
Fanka BB :)
Hejo . Super, że się odezwałaś . Cieszę się, że zdrowo rośniecie.Cześć !
Uwielbiam te dni z nią
Moja tez waży 5kg i ciekawska z niej dziewczynka. Pozdrawiam
A właśnie dziewczyny czy Wasze maluszki mają odruch moro?