reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

ja sobie tak dopowiedziałam, że to od kawy i słodkiego (bo oczywiście jakżeby inaczej mogło być, do kawy musi być słodkie :D), bo innym razem jak piłam np. herbatę i coś słodkiego sobie podjadłam, to też fikało. Ale z drugiej strony są momenty, że fika bez stymulacji.
A czy się obejdzie bez indukcji - się okaże. W tej chwili jak porównam z rankiem, to nie ma już tych objawów w ogóle. I czym one były - nie wiem... Mój mąż mnie uspokaja, że jeszcze i do terminu i do wizyty kolejnej trochę czasu jest i to się może jeszcze zmienić wszystko :p ale czy on wróżbita?
Niektóre dzieci reagują na zwiększony cukier we krwi. Ale nie wszystkie 😉 z kawą pewnie jest tak samo, ja nie piję mocnej ale za to piję sporo herbaty, która w sumie też ma działanie pobudzające. U mnie ruchy są wtedy, kiedy dzidziuś zadecyduje albo kiedy go trochę poszturcham 😁

reklama
Ja już jestem w szpitalu. Jutro próba indukcji. Mam nadzieję, że jakoś to będzie chociaż boje się okropnie. Brzuch boli mnie dość intensywnie po badaniu u mojego lekarza i potem przyjmującego mnie w szpitalu, a na ktg skurcze się nie piszą.

Gdyby nie cukrzyca to bym nie miała wywoływania.. a przez to że ktg mam super, przepływy, łozysko i waga ok to mogę po długim weekendzie. Bo inaczej bym już dziś szła 🙈
Czyli co, trzy z nas idą do szpitala w poniedziałek? Któraś tu jeszcze pisała, tylko ja oczywiście nie pamiętam kto 🙈 ja już prawie nic nie pamiętam

No chyyba pomalutku się dzieje :). U mnie była cisza.
A zapomniałam Wam napisac, że moj gin robił mi masaż szyjki(nie czułam tego za bardzo). Pojechałam jeszcze złożyć wniosek o dowód i co mnie brzuch teraz boli 😱. U mnie równo tydzień do terminu, ale jak nic nie ruszy to najpózniej we wtorek przywitam to moje małe cudo :).
Oo to pocieszające z tym masażem, ja na 19.30 ide do położnej i ma mi wlasnie cos tam posprawdzać - boję się, bo różne są opinie, niektóre dziewczyny narzekają na bol po samym dotknięciu szyjki. Ale powiem Ci, że moja przyjaciółka w tamtym roku urodzila 48 h od masażu szyjki, wiec kto wie, czy będziesz potrzebowała wywoływania 😀

Ja już jestem w szpitalu. Jutro próba indukcji. Mam nadzieję, że jakoś to będzie chociaż boje się okropnie. Brzuch boli mnie dość intensywnie po badaniu u mojego lekarza i potem przyjmującego mnie w szpitalu, a na ktg skurcze się nie piszą.
Powodzenia ❤️

Co do rogali - w lidlu nic nie było, pewnie wszystko wykupili :/

O rety, powodzenia. Nie bój się, jesteś pod opieką. Dawaj znać co tam się dzieje 🙂

Oo to pocieszające z tym masażem, ja na 19.30 ide do położnej i ma mi wlasnie cos tam posprawdzać - boję się, bo różne są opinie, niektóre dziewczyny narzekają na bol po samym dotknięciu szyjki. Ale powiem Ci, że moja przyjaciółka w tamtym roku urodzila 48 h od masażu szyjki, wiec kto wie, czy będziesz potrzebowała wywoływania 😀

Powodzenia ❤️

Co do rogali - w lidlu nic nie było, pewnie wszystko wykupili :/
Jutro też będę jadła 🙃 przykro mi, że nie udało się kupić, ale może być że wykupione, sporo reklam było a w sklepach tłumy.
Dostałam skurczu właśnie w sklepie, ale przeszło. U mnie te skurcze to tak bardziej na wieczór się pokazują.

Laktacja ruszy tylko przystawiaj często :). Żółtaczkę to prawie każdy noworodek ma więc to też normalne. Trzymam kciuki za przyrost wagi :). Ja tez w pierwszych dniach oprócz piersi dawałam mm jak widziałam, że głodne maleństwo.
A jakie mm podawałaś? Oczywiście mam plan kp, ale plany planami a życie życiem. Natomiast ja nie mam bladego pojęcia o mm, więc gdyby przyszło mi kupić jakąś puszkę na sam początek, to nie wiedziałabym co wybrać.

reklama
Trzymam mocno kciuki :). Kurczę, a czemu mi to umknęło, że Ty dziś do szpitala 🤔.
A co po badaniu? Jakieś rozwarcie? Jak szyjka? No i czy założyli Ci balonik?

Do góry