reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Byłam u malutkiej ❤️❤️
Przebralam mleczka pojadła.
Teraz śpi słodziak kochany.

Wsparcie mam mega od męża ❤️❤️ on bardzo mi pomaga od samego początku.
W czwartek cały dzień ze mną akurat mógł wejść bo ogólnie odwiedziny są od południa do wieczora.

reklama
Tym rumieniem aż tak się nie martwię bo jeśli faktycznie to jest to to jej to minie.
Może pięknie to nie wygląda choć dla nas jest najpiękniejsza ❤️❤️❤️
Najważniejsze żeby była zdrowa.

Trafią się mile panie ale reszta szkoda gadać.
Dzisiaj ma być jakiś nieznany lekarz jak się zapytałam to lekarz bez żadnych danych a od jutra szefowa czyli ordynatorka.
Ta wredna baba.

Hejo. Byłam na bilardzie :), piłam pinacoladę bez alko i jejku tak ten ananas i kokos za mną chodzą hehe. Grałam w bilarda, o dziwo moja bila mnie przeszkadzała. Dzis jedziemy na obiad do rodziców, później do mojej chrześnicy, bo niedawno miała urodzinki(ale już rodzice nie robią- ale z prezencikiem przydałoby się pojechać).
@Józia89. Kochana trzymam kciuki za Was. Bardzo mi przykro, że tavy są. Kiedy Twoja lekarka będzie? Ty powinnaś się teraz cieszyć córcią, regenerować i odpoczywać. A nie z takim czymś mierzyć.. mocno tulam 😘
@Nat_Ra @martimo jak się Was czyta to teraz od razu człowiek wie, że Wy z Poznania hihi... bo rogale to tylko u Was. I 11 bardziej u Was radosny hehe... u mnie takich bajrów nie ma ;).

Byłam u malutkiej ❤️❤️
Przebralam mleczka pojadła.
Teraz śpi słodziak kochany.

Wsparcie mam mega od męża ❤️❤️ on bardzo mi pomaga od samego początku.
W czwartek cały dzień ze mną akurat mógł wejść bo ogólnie odwiedziny są od południa do wieczora.
To bardzo się cieszę, że mąż z Tobą. I się wspieracie. Tego Wam potrzeba spokoju ❤

Tym rumieniem aż tak się nie martwię bo jeśli faktycznie to jest to to jej to minie.

Dzisiaj ma być jakiś nieznany lekarz jak się zapytałam to lekarz bez żadnych danych a od jutra szefowa czyli ordynatorka.
Ta wredna baba.
Odpoczywaj jak najwięcej, córcia dojdzie do siebie. A lekarzami się nie przejmuj, ewentualnie niech mąż poczyta o Twoich prawach w szpitalu, bo często się zdarza, że nawet durne odzywki pracownic do pacjenta można zaskarżyć.. 🙃

@Nat_Ra @martimo jak się Was czyta to teraz od razu człowiek wie, że Wy z Poznania hihi... bo rogale to tylko u Was. I 11 bardziej u Was radosny hehe... u mnie takich bajrów nie ma ;).
Nooo rogale 😍 Ja nie pochodzę z Poznania, ale mieszkam tu pół życia i odkąd spróbowałam rogali to jest must have każdego roku. W Poznaniu też co roku obchodzi się imieniny Świętego Marcina, to się odbywa na ulicy nazwanej jego imieniem, ale akurat w tym roku pół miasta jest rozkopane (w tym rzeczona ulica) i obchodów nie będzie.

Nie wiem jak teraz, ale można było rogale zakupić na allegro 😀 dla ciekawych nowych smaków.

@Józia89. To cudownie, że mąż cię wspiera, to bardzo ważne i potrzebne, żeby się nie załamać i mieć siłę. A siły ci teraz potrzeba. Malutka niedługo dojdzie do siebie i wrócicie do domku i wszystko się poukłada, szpital to nie jest najlepsze miejsce na świecie. Zwłaszcza jak się trafi na takich ludzi.

Nooo rogale 😍 Ja nie pochodzę z Poznania, ale mieszkam tu pół życia i odkąd spróbowałam rogali to jest must have każdego roku. W Poznaniu też co roku obchodzi się imieniny Świętego Marcina, to się odbywa na ulicy nazwanej jego imieniem, ale akurat w tym roku pół miasta jest rozkopane (w tym rzeczona ulica) i obchodów nie będzie.

Nie wiem jak teraz, ale można było rogale zakupić na allegro 😀 dla ciekawych nowych smaków.

@Józia89. To cudownie, że mąż cię wspiera, to bardzo ważne i potrzebne, żeby się nie załamać i mieć siłę. A siły ci teraz potrzeba. Malutka niedługo dojdzie do siebie i wrócicie do domku i wszystko się poukłada, szpital to nie jest najlepsze miejsce na świecie. Zwłaszcza jak się trafi na takich ludzi.
W innych miastach czasami Biedra sprzedawała te rogale ;) albo inne cukiernie nazywając je rogalami poznańskimi chyba. Mam tak samo, przejęłam tę tradycję 😁 Ogólnie to nawet nie chodzi o te rogale tylko o to, że z reguły ten 11.11. jest taki radosny. Idzie się na spacer, spotyka z rodziną, znajomymi, wcina obiady i rogale. Jak były te imprezy, o których pisze @Nat_Ra, to jeszcze na koncert jakiś wieczorem. Wolę coś takiego niż bitki w Warszawie, o których się słyszy. To przecież jest wesołe święto. I sam listopad od kilku lat to dla mnie taka jesieniarskość. No robi się ciemno i ponuro, ale kiedy indziej można pojeść jesienne smakołyki, posiedzieć pod kocem? ;)

Ta wredna baba.
I taka będzie - zdrowa!
Bardzo dobrze, że jest z tobą mąż w tym wszystkim i trzymajcie się razem.
Na pociechę: bliska osoba była przed laty w szpitalu i trafiła na oddziale na wredną i chamską ordynator. Nie będę rozpisywać się ze szczegółami, co tam się działo, ale równie niedopuszczalne zachowania. W końcu interwencja u rzecznika praw pacjenta (akurat rodzina poszła, bo osoba nie była w stanie się tam wybrać) spowodowała, że ta pani spuściła z tonu i zmieniła nagle zachowanie. Nawet pielęgniarki mówiły, że wszyscy się tej kobiety boją, że to nieporozumienie, że tam jest... Więc personel też pewnie cierpiał pod jej rządami...
Dlatego pisałam, że czasem warto jednak upomnieć o swoje, choć wiem, że nie jest łatwo i jedyne czego człowiek chce, to uciec ze szpitala.

Kiedy was wypiszą, wiadomo coś?

Ale narobiłyście smaka tymi rogalami 😀 az wyskoczyła mi reklama z nimi... No ale z Lidla 😒 i w moich okolicach niestety tylko w takich sklepach można je dostać, podejrzewam, że nie mają zbyt wiele wspolnego z tymi z Waszych okolic 😀

@Józia89. bardzo mi przykro, że te pierwsze najpiękniejsze chwile psuje Wam bezduszny personel szpitala. Dziewczyny juz powiedziały wszystko, podpisuję się pod tymi komentarzami - nie daj sobie wmówić, że gdzieś tu jest Twoja wina. Ich zachowanie świadczy o bezradności i braku wiedzy... No i empatii 😔

reklama
Ale narobiłyście smaka tymi rogalami 😀 az wyskoczyła mi reklama z nimi... No ale z Lidla 😒 i w moich okolicach niestety tylko w takich sklepach można je dostać, podejrzewam, że nie mają zbyt wiele wspolnego z tymi z Waszych okolic 😀

@Józia89. bardzo mi przykro, że te pierwsze najpiękniejsze chwile psuje Wam bezduszny personel szpitala. Dziewczyny juz powiedziały wszystko, podpisuję się pod tymi komentarzami - nie daj sobie wmówić, że gdzieś tu jest Twoja wina. Ich zachowanie świadczy o bezradności i braku wiedzy... No i empatii 😔
Te z lidla i biedry nie są chyba złe. Nie próbowałam akurat, ale ktoś mi mówił, że kupował i smaczne były. One są produkowane na zlecenie, więc chyba z cukierni, która wie co robi ;) próbowałabym jeśli trafisz 😋

Do góry