reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Wiem, o co chodzi ;) Byłam na tym webinarze jakiś miesiąc temu i też byłam ciekawa, ale niczego się nie dowiedziałam :/ Chyba to ta sama pani, co wtedy - niestety nie zapamiętałam nazwiska, ale tak mi się wydaje. Szkoda, bo pozostałe webinary z położnymi z porodówek były wartościowe. Najlepiej jakbyś faktycznie zadzwoniła. A też można może przyjechać do szpitala i zwiedzić oddział (sama tego nie robiłam, ale wiem, że są takie opcje, jak się wcześniej umówi).
Padło takie pytanie, czy można zobaczyć oddział. Odpowiedź była odmowna. Ale mnie na piękności oddziału nie zależy, ja miałam bardzo konkretne pytanie.
Prowadząca webinar żartowała, że teraz wszystkie oglądające chcą trafić na tę położną. Szczerze to ja nie wiem, jak ona tak się rozwleka na proste pytania to jaka jest w akcji, też taka nieskupiona? 😄

reklama
Padło takie pytanie, czy można zobaczyć oddział. Odpowiedź była odmowna. Ale mnie na piękności oddziału nie zależy, ja miałam bardzo konkretne pytanie.
Prowadząca webinar żartowała, że teraz wszystkie oglądające chcą trafić na tę położną. Szczerze to ja nie wiem, jak ona tak się rozwleka na proste pytania to jaka jest w akcji, też taka nieskupiona? 😄
Przy okazji zwiedzania można pewnie się popytać o różne sprawy. Jak nie można, to nie można :/ ech ... Możesz obczaić grupę na fb "Rodzę w Raszei", może tam znajdziesz odpowiedzi na pytania.
Te prowadzące z Matecznika są spoko. A to, że tak powiedziała ... hmmm :D Poprzednim razem była taka inna, widać było, że nie wie jak ma reagować na to, co się dzieje, jak ta pani się rozwleka i gada nie na temat :( trudne zadanie.

tą specjalną, czyli jaką? :D ech, też słyszałam różne rzeczy o poduchach do karmienia :p już sama nie wiem, co myśleć. osobiście nawet nie kupiłam (LOL), bo mam taką dużą dość poduszkę ciążową, którą niby można zwinąć żeby nadała się do karmienia. jeśli to nie wypali, to coś sobie dokupię. ale nadal nie wiem co :p (i choć trzymam się porad położnej, to tutaj sama nie wiem. ona twierdzi z kolei, że dobrą poduszką jest nawet ta ikeowska - jest wystarczająco twarda. nie mówi, że to mus, żeby mieć, ale warto. sama stosowała z la millou kurę, ale na jej gust za miękka i średnio zadowolona była. może to zależy od danej osoby)
Aż mi się przypomniało że stosowałam czasem ręczniki i to nawet nie jeden :o ale to nie pod dziecko tylko żeby łokieć nie był w powietrzu. A ciążowa do karmienia to tylko jak karmiłam spod pachy, a to było rzadziej.

Aż mi się przypomniało że stosowałam czasem ręczniki i to nawet nie jeden :o ale to nie pod dziecko tylko żeby łokieć nie był w powietrzu. A ciążowa do karmienia to tylko jak karmiłam spod pachy, a to było rzadziej.
A nawet jakbyś podłożyła pod dziecko, to też by się chyba nic nie stało 🙂 ja rozumiem, że do wycierania ciałka dziecko musi mieć swój ręcznik, ale jak jest ubrane to na mój rozum trzeba się po prostu tak usadowić, żeby było wygodnie 🙃 ale ja może mało zwracam uwagę na konwenanse. Jak uznam, że mi będzie pasował odpowiednio złożony koc, to go będę używać, i raczej nie będę go gotować 3 razy w tygodniu na tę okoliczność 😉

Przy okazji zwiedzania można pewnie się popytać o różne sprawy. Jak nie można, to nie można :/ ech ... Możesz obczaić grupę na fb "Rodzę w Raszei", może tam znajdziesz odpowiedzi na pytania.
Te prowadzące z Matecznika są spoko. A to, że tak powiedziała ... hmmm :D Poprzednim razem była taka inna, widać było, że nie wie jak ma reagować na to, co się dzieje, jak ta pani się rozwleka i gada nie na temat :( trudne zadanie.
No ta dzisiaj też tak średnio reagowała na wywody o tym, że poród to piękna podróż i że personel jest cudowny. Podczas gdy wszyscy chcieli wiedzieć np. coś odnośnie covida 😉

Ja akurat mam zwykłą poduchę do karmienia(rogal) i naprawdę polecam. Nie pochylacie się za bardzo, kark i ręce odpoczywają, a maluszek sobie je. Jutro wrzucę fotkę, bo teraz oglądamy i nie chce mi się na górę iść ;).

A nawet jakbyś podłożyła pod dziecko, to też by się chyba nic nie stało 🙂 ja rozumiem, że do wycierania ciałka dziecko musi mieć swój ręcznik, ale jak jest ubrane to na mój rozum trzeba się po prostu tak usadowić, żeby było wygodnie 🙃 ale ja może mało zwracam uwagę na konwenanse. Jak uznam, że mi będzie pasował odpowiednio złożony koc, to go będę używać, i raczej nie będę go gotować 3 razy w tygodniu na tę okoliczność 😉
Trochę nie rozumiem czemu tu piszesz o praniu :D chodziło mi że więcej niż jeden bo grubiej :)

Ja akurat mam zwykłą poduchę do karmienia(rogal) i naprawdę polecam. Nie pochylacie się za bardzo, kark i ręce odpoczywają, a maluszek sobie je. Jutro wrzucę fotkę, bo teraz oglądamy i nie chce mi się na górę iść ;).
Ja mam takie coś. Ma kulki w środku, kładłam to między nogi do spania ale mnie plecy i tak nie bolą, a na bolące z bezruchu biodro nie pomaga. Teraz to po prostu moja ukochana poduszka, zamiast ortopedycznej.

Załączniki

• gcpeaea9212467e406c9ed416581c74c434.jpeg
    gcpeaea9212467e406c9ed416581c74c434.jpeg
    79,5 KB · Wyświetleń: 22
reklama
Trochę nie rozumiem czemu tu piszesz o praniu :D chodziło mi że więcej niż jeden bo grubiej :)
Wiesz co, ja wiem o co mi chodziło ale to już była tak dalece rozszerzona myśl, że trudno to będzie wytłumaczyć 😅 nie zwracaj uwagi, a już na pewno nic złego sobie nie myśl bo ja nic złego nie chciałam powiedzieć 😉 ja się staram wyrażać precyzyjne, ale tak po prawdzie w mojej głowie jest to samo co w mojej torebce - odrębna galaktyka 🤣

Do góry