reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Cześć, nieśmiało się witam z nadzieją że zostanę na dłużej 😊😊
OM 11.02, owulacje czułam 1-2 marca. Beta HCG w pon. 93, dziś 328. To moja 5 ciąża, 3 pierwsze stracone (2 biochemiczne w 2018r. i poronienie zatrzymane w 2019r.). Zdiagnozowano u mnie trombofilie i niedoczynność tarczycy. W 2020 r. w listopadzie przyszedł na świat nasz zdrowy i wyczekany syn 🥰 mam nadzieję, że w tym roku sytuacja się powtórzy.

reklama
Ok
Ja w sumie czuję się dobrze, trochę mnie mdli ale jak wypiję herbatę z imbirem to jest ok. W zeszłym tygodniu bolały mnie bardzo jajniki ale narazie ustało. Głowa też od czasu do czasu pobolewa. Wszystko znośnie póki co :)
No co do tego imbiru to też polecam. Nawet lekarka mówiła że bardzo pomaga i na razie odpukać nie mam żadnych mdłości 😊 a podsunęła mi super witaminy gdzie jest kwas foliowy i inne potrzebne składniki oraz duża ilość imbiru w Nich właśnie na mdłości 😊 Prenatal Uno 🙂 może komuś przypadną do gustu 😊

Ok

No co do tego imbiru to też polecam. Nawet lekarka mówiła że bardzo pomaga i na razie odpukać nie mam żadnych mdłości 😊 a podsunęła mi super witaminy gdzie jest kwas foliowy i inne potrzebne składniki oraz duża ilość imbiru w Nich właśnie na mdłości 😊 Prenatal Uno 🙂 może komuś przypadną do gustu 😊
też je biorę, brałam też w poprzedniej ciąży, ale za wiele nie pomogły bo niestety mdłości dość długo mnie męczyły 😔😅

Cześć dziewczyny. Witam nowe mamusie :). Ja mam jutro wizytę i wiem, że to za wcześnie. Ale pierwsza musi być przed 10 tyg, a do mojego mam dopiero 28.04.
Trzymam kciuki aby żadne wymioty się nie pojawiły. Ja nigdy nie miałam mdłości . Jedynie przy młodym odrzuciło mnie od ryb.
Teraz zawroty głowy, senność i siusianie 🙈 no i piersi już się zaokragliły 🙈. A tak się cieszyłam, że są normalnych rozmiarów( bo w grudniu skończyłam karmić).
A dziewczynki, któraś z Was miała cukrzycę w ciąży?
@Misia94 przykro mi. Trzymam kciuki za starania.

Cześć dziewczyny, fajnie, że mogę do Was dołączyć. 🥰 To moja pierwsza ciąża. Aktualnie skończyłam 7 tydzień. Pierwsze USG robiłam 5+2 - już wtedy było widać 2 mm zarodek i pulsujący zalążek serduszka. Dzień przed USG robiłam ostatnią betę i o ile dobrze pamietam wyniosła ponad 23 tys. Do tego momentu było super, a już kolejnego dnia dopadły mnie mdłości. Napar z imbiru wjeżdża litrami. Nie ma co z utęsknieniem czekać na grubsze objawy, bo to nic przyjemnego, wiec jeśli Was nie mdli to tylko się cieszyć 😉 W piątek lecę na drugie USG. Trzymajcie kciuki, żeby było OK! 🤞🏻

Ja też dzisiaj mam USG, liczę, że już usłyszę dzisiaj serduszko. Wieczorem przychodzi teściowa w odwiedziny, jak będzie wszystko ok to chyba już powiadomimy :) kupiłam specjalną koszule dla córki z napisem z przodu MAM SEKRET... a z tyłu ZOSTANĘ STARSZĄ SIOSTRĄ. A Wy macie już pomysły jak poinformować bliskich?

reklama
Ja też dzisiaj mam USG, liczę, że już usłyszę dzisiaj serduszko. Wieczorem przychodzi teściowa w odwiedziny, jak będzie wszystko ok to chyba już powiadomimy :) kupiłam specjalną koszule dla córki z napisem z przodu MAM SEKRET... a z tyłu ZOSTANĘ STARSZĄ SIOSTRĄ. A Wy macie już pomysły jak poinformować bliskich?
My w piątek jedziemy do teściów na 50 urodziny - kupiłam zdrapkę z główną nagrodą „zostaniesz dziadkiem” - wmieszamy ją w zwykłe zdrapki, jestem ciekawa czy się zorientuje :D

Do góry