reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
A jak u was z uprawieniem seksu ?
Po biochemicznej w styczniu, teraz się wszystkiego boję,naczytalam sie ,że nie powinno uprawiać się seksu w pierwszych tyg ciazy zeby zmniejszyć ryzyko poronienia...
Ja jak narazie się boję ze względu na plamienia i czasami bóle brzucha 🤭 Wolę dzisiaj dopytać lekarza czy powinnam się wstrzymać czy można sobie pozwolić na takie przyjemności :p

Cześć,dzisiejsza beta 13385 :) 5+1..prog 35.2 ng a było 49 ng tydzień temu co mnie troszkę zastanawia
Mi lekarka tłumaczyła że progesteron zmienia się nawet kilkadziesiąt razy w ciągu dnia więc nie ma co się takimi skokami przejmować jak jest w normie 😊 raz miałam 49 a na kolejnym 38 także niby to normalne 😊

Ktoś jakieś badania dzisiaj albo wizyty zalicza? 😁 ja zrobiłam betę, do tego tsh, bo po 1 porodzie miałam poporodowe zapalenie tarczycy i muszę to kontrolować. Jutro wizyta, na którą wiem, że idę bez sensu, bo nic nie będzie widać, ale mam kilka pytań do lekarza ;)
Jak u Was samopoczucie? Jakieś objawy?
Też byłam dziś na becie i progu,wynik już podałam..jestem dużo spokojniejsza teraz niż tydzień temu :) A co do objawów..własnie przyszły mi nowe staniki bo ni uja się noe mieszczę nawet w te co miałam ciut za duże,sikam jak głupia i jestem zmęczona/czasami rozdrażniona ale ustąpiły w miarę mdłości i awersje do jedzenia :) a jak u Ciebie?

Ja jak narazie się boję ze względu na plamienia i czasami bóle brzucha 🤭 Wolę dzisiaj dopytać lekarza czy powinnam się wstrzymać czy można sobie pozwolić na takie przyjemności :p
Tez narazie się wstrzymam do wizyty ..
Ja mam ciagle ból podbrzusza ,jak na okres..

Dziewczyny, a czy u Was występują plamienia? Ja dopiero wyszłam ze szpitala, covid pozytywny… skończony 7tydzień, żadnych bóli… serduszko już jest 🤗

U mnie zawroty głowy i lekkie nudności, duszność. @PasiastyOgon współczuję. Ja miałam tak dziwnie że wymioty miałam dopiero w 5 miesiącu kilka razy. A takie średnio estetyczne pytanie, co robiłaś z dzieckiem jak musiałaś zwymiotować? Robiłaś to do miski czy dziecko pod pachę i do łazienki, czy może do łóżeczka żeby przynajmniej był bezpieczny?
Starszy miał wtedy 18 miesięcy, a mąż akurat 2 miesiące przerwy między jedną pracą, a drugą i dzięki temu przetrwałam :)
No, ale kilka sytuacji było, że bieglam do toalety, a dzieciak szedł za mną 🤷‍♀️
On z tych, które w łóżeczku nie usiedzą ;)

Starszy miał wtedy 18 miesięcy, a mąż akurat 2 miesiące przerwy między jedną pracą, a drugą i dzięki temu przetrwałam :)
No, ale kilka sytuacji było, że bieglam do toalety, a dzieciak szedł za mną 🤷‍♀️
On z tych, które w łóżeczku nie usiedzą ;)
Mój też nie usiedzi ale w kryzysowej sytuacji lepszy już płacz z łóżeczka niż dziecko w tarapatach bo matka poszła sobie... no ale 18 miesięcy to rzeczywiście już latwiej

Mam już betę. W poniedziałek 52,1 a dzisiaj 148,7 :)
TSH 1,345 więc też super :)

Załączniki

• 20220316_121606.jpg
    20220316_121606.jpg
    92,2 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Do góry