reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Na 20 listopada, ale raczej pójdę do szpitala w 29 tc bo mam cukrzycę ciążową.
o kurde to nie fajnie.. ja właśnie tez nie ukrywam wolałabym być w szpitalu 😄 ostatnia wizytę mam u lekarza 26 października, i mam nadzieje ze zadecyduje o szpitalu xd bo w pierwszej ciąży w 37 tyg pojechałam do urzędu skarbowego i tam odeszły mi wody a poród był na prawdę szybki od odejścia do wyjścia dziecka zaledwie 1.5h. A twraz mnie straszą ze drugi poród zawsze jest szybszy xD

reklama
Pierwsze dziecko urodziłam z wagą 3,5 kg i 56 cm. Młoda jest okazem zdrowia i teraz zawsze gdzieś ok 80 centyla. Też mi się wydaje, że genetycznie nie mam skłonności do tego żeby mieć jakieś bardzo duże dzieci. Tak samo jak nie mam skłonności do tego żeby w ciąży mieć bardzo duży brzuch.
To moja pierwsza miała tyle samo :) 3560 i 56 cm. To normalna waga i brzuszek był mniejszy tak?
Ja tez nie mam dużego, a wczoraj po kilkunastu latach widziałam się z lydźmi ze studiów i zauważyli dopiero jak bokiem stanęłam
@Nat_Ra Ty masz termin 3 dni po mnie, a może się tak zdarzyć, że w podobnym czasie urodzimy ;).
@Natkaa.kropka ja mam na 17.11 miałam przeważnie po terminie. Ale na ostatniej wizycie mój gin chce mnje dać do szpitala w 39 tyg ... żebym była pod obserwacją i pewnie indukcja w ciągu kilku tych dni...

o kurde to nie fajnie.. ja właśnie tez nie ukrywam wolałabym być w szpitalu 😄 ostatnia wizytę mam u lekarza 26 października, i mam nadzieje ze zadecyduje o szpitalu xd bo w pierwszej ciąży w 37 tyg pojechałam do urzędu skarbowego i tam odeszły mi wody a poród był na prawdę szybki od odejścia do wyjścia dziecka zaledwie 1.5h. A twraz mnie straszą ze drugi poród zawsze jest szybszy xD
No to przebiłaś chyba wszystkich ;). Drugi nie musi być szybszy, jednak może tak być. @PasiastyOgon dwa razy też chyba w 37 tyg urodziła .... ale chyba troszkę dłużej rodziła i tez ma teraz stresa czy 37 czy później.

Mnie pani doktor powiedziała że mała będzie spora około 3.5 kg - 3.7 kg.
Ciekawe czy jej się sprawdzi 😁

Ja byłam drobna ważyłam ledwie 2 kg i urodziła mnie mama około 2 tygodnie przed terminem moje rodzeństwo około 2.5 kg mąż podobna waga i jego siostra podobna waga jak ja.

Wiec nie wiem skąd prawie 4 kg dzieciak 😁
mogą to być tylko pomiary i urodzisz mniejsze dzieciątko... choć różnie z tym bywa.
@Nat_Ra tak kiedyś wszystkie maluchy podobnie ważyły.... od ok 3 kg do 3600... i z taką wagą muszka się fajnie rodzi :).

Ja też zrobię to, co lekarz zaleci. Ostatecznie to nie ja mam wykształcenie medyczne, i ufam mojemu lekarzowi.
I tak sobie myślę, że skoro do porodu mam max 4 tygodnie, a tydzień temu największa szacowana masa to było coś koło 2300g, to dziecko wielkością będzie w normie. A na pewno nie gigant.

Ja się tylko strasznie boję, że "zmarnują" mi dziecko. Że teraz jest zdrowe, ale będą przeciągać poród bo taka jest teraz tendencja żeby nie robić cc, i urodzi się niedotlenione. Trudno mi się pozbyć tych myśli.

Nie ma co tak kochana myśleć!
Wszystko będzie dobrze !
Dzieciak urodzi się zdrowy !

reklama
Do góry