reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

@PasiastyOgon a to zrób dla spokoju. Ja z młodym miałam plamenia w 5 tyg byłam na IP i wtedy pęcherzyk był, kobitka tylko nospę kazała brać. Potem wizyta u mojego i brałam luteinę.
@AnnaAnn witaj trzymam kciuki. I możliwe, że to bliźniacza :). Ja moją betą sprawdzałam w 10dpo i 13dpo i miałam małe wartości, ale przyrost był 134% czyli w normie i raczej jestem spokojna.
Dzięki dziewczyny, dużo się wyjaśni w środę na badaniu 😀

reklama
To już popołudniowy o czułości 25 😁 🥰☺️

Załączniki

• 20220313_181945.jpg
    20220313_181945.jpg
    347,2 KB · Wyświetleń: 79
  • 20220313_181830.jpg
    20220313_181830.jpg
    155,2 KB · Wyświetleń: 82
Hej również się przywitam wczoraj i dziś robiony test z jasna kreseczka dziś 29 dc. Pytanie do Was czy ktoś z was miał kłucie w pochwie na początku ciąży? Czy się obawiać ze coś jest nie tak.

Załączniki

• FBBB8C4C-F9B3-4A6B-853B-661CDC0CD505.jpeg
    FBBB8C4C-F9B3-4A6B-853B-661CDC0CD505.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 93
Cześć dziewczyny, od 3 dni testy pozytywne, czekam na wyniki bety - dzisiaj zaczęło mnie boleć podbrzusze, promieniuje aż do jajników (ból podobny do okresowego) to moja pierwsza ciąża. Powiedzcie czy powinnam się martwić czy takie bóle na początku są normalne? :)

Hej również się przywitam wczoraj i dziś robiony test z jasna kreseczka dziś 29 dc. Pytanie do Was czy ktoś z was miał kłucie w pochwie na początku ciąży? Czy się obawiać ze coś jest nie tak.
Ja mam ciągnięcie/kłucie o bokach brzucha/w pachwinach. W pochwie też, do tego kość ogonowa pobolewa, ale to jak za długo stoję. Stara już jestem i po 2 porodach ;)

Cześć dziewczyny, od 3 dni testy pozytywne, czekam na wyniki bety - dzisiaj zaczęło mnie boleć podbrzusze, promieniuje aż do jajników (ból podobny do okresowego) to moja pierwsza ciąża. Powiedzcie czy powinnam się martwić czy takie bóle na początku są normalne? :)
To już musiałby lekarz ocenić po badaniu czy są to nieszkodliwe bóle wynikające z rozciągania więzadeł, mian hormonalnych czy coś innego się dzieje ;) chociaż zazwyczaj się mówi, ze lekkie bóle podobne do ciągnięcia/lekkie okresowe są częste i normalne ;)

reklama
Cześć! Mam za chwilę 32 lata i to moja pierwsza ciąża po poronieniu w 8tc, dwa lata temu. Od tamtej pory staraliśmy się bezskutecznie, (nie miałam owulacji, same for ile się robiły, ale lekarz mnie jakoś naprostować). To była ostatnia próba przed podejściem do in vitro... W ubiegły weekend zobaczyłam na teście cień kreski, zalozylam że to fabryczna. W kolejnych dwóch dniach cień taki sam. Mój lekarz kazał czekac na okres i jak nie przyjdzie zrobić bete. Zrobiłam w czwartek i wyniosła 365 😍 wg daty miesiaczki dziś jest 4+5.
Pobolewa mnie brzuch jak ma okres, ale już coraz mniej, od razu po pozytywnej becie dostałam 3x1duphaston i clexane - zastrzyki przeciwzakrzepowe. Jutro idę powtórzyć betę i mam wizytę u lekarza.
Strasznie panikuje że znów się nie uda 😱
Trzymam za was wszystkie kciuki i życzę jak najlepiej!

Do góry