Dzięki dziewczyny, dużo się wyjaśni w środę na badaniu@PasiastyOgon a to zrób dla spokoju. Ja z młodym miałam plamenia w 5 tyg byłam na IP i wtedy pęcherzyk był, kobitka tylko nospę kazała brać. Potem wizyta u mojego i brałam luteinę.
@AnnaAnn witaj trzymam kciuki. I możliwe, że to bliźniacza . Ja moją betą sprawdzałam w 10dpo i 13dpo i miałam małe wartości, ale przyrost był 134% czyli w normie i raczej jestem spokojna.
reklama
PasiastyOgon
Moderator
modesty
Fanka BB :)
Ja miałam szczególnie jak się przeforsowałam, biegłam... po tygodniu chyba minęło.Hej również się przywitam wczoraj i dziś robiony test z jasna kreseczka dziś 29 dc. Pytanie do Was czy ktoś z was miał kłucie w pochwie na początku ciąży? Czy się obawiać ze coś jest nie tak.
Aha mam nadzieje ze to nic poważniejszego dopiero jutro idę na betę i się zapisze do lekarza.Ja miałam szczególnie jak się przeforsowałam, biegłam... po tygodniu chyba minęło.
agutkowa19
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny, od 3 dni testy pozytywne, czekam na wyniki bety - dzisiaj zaczęło mnie boleć podbrzusze, promieniuje aż do jajników (ból podobny do okresowego) to moja pierwsza ciąża. Powiedzcie czy powinnam się martwić czy takie bóle na początku są normalne?
PasiastyOgon
Moderator
Ja mam ciągnięcie/kłucie o bokach brzucha/w pachwinach. W pochwie też, do tego kość ogonowa pobolewa, ale to jak za długo stoję. Stara już jestem i po 2 porodachHej również się przywitam wczoraj i dziś robiony test z jasna kreseczka dziś 29 dc. Pytanie do Was czy ktoś z was miał kłucie w pochwie na początku ciąży? Czy się obawiać ze coś jest nie tak.
PasiastyOgon
Moderator
To już musiałby lekarz ocenić po badaniu czy są to nieszkodliwe bóle wynikające z rozciągania więzadeł, mian hormonalnych czy coś innego się dzieje chociaż zazwyczaj się mówi, ze lekkie bóle podobne do ciągnięcia/lekkie okresowe są częste i normalneCześć dziewczyny, od 3 dni testy pozytywne, czekam na wyniki bety - dzisiaj zaczęło mnie boleć podbrzusze, promieniuje aż do jajników (ból podobny do okresowego) to moja pierwsza ciąża. Powiedzcie czy powinnam się martwić czy takie bóle na początku są normalne?
reklama
Justyna3210
Fanka BB :)
Cześć! Mam za chwilę 32 lata i to moja pierwsza ciąża po poronieniu w 8tc, dwa lata temu. Od tamtej pory staraliśmy się bezskutecznie, (nie miałam owulacji, same for ile się robiły, ale lekarz mnie jakoś naprostować). To była ostatnia próba przed podejściem do in vitro... W ubiegły weekend zobaczyłam na teście cień kreski, zalozylam że to fabryczna. W kolejnych dwóch dniach cień taki sam. Mój lekarz kazał czekac na okres i jak nie przyjdzie zrobić bete. Zrobiłam w czwartek i wyniosła 365 wg daty miesiaczki dziś jest 4+5.
Pobolewa mnie brzuch jak ma okres, ale już coraz mniej, od razu po pozytywnej becie dostałam 3x1duphaston i clexane - zastrzyki przeciwzakrzepowe. Jutro idę powtórzyć betę i mam wizytę u lekarza.
Strasznie panikuje że znów się nie uda
Trzymam za was wszystkie kciuki i życzę jak najlepiej!
Pobolewa mnie brzuch jak ma okres, ale już coraz mniej, od razu po pozytywnej becie dostałam 3x1duphaston i clexane - zastrzyki przeciwzakrzepowe. Jutro idę powtórzyć betę i mam wizytę u lekarza.
Strasznie panikuje że znów się nie uda
Trzymam za was wszystkie kciuki i życzę jak najlepiej!