reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
@Justyna3210 ten fotelik ma funkcje ułożenia maluszka w pozycji leżącej i ja myśle, ze to nie jest tak, ze on się nie nadaje i ze producent jednak „nie kłamie” pisząc ze dziecko może w tym foteliku jeździć od urodzenia. Ale w przypadku takiego noworodka to polecam jednak kupić fotelik nosidło, najlepiej taki który wpina się do stelaża od wózka. Będzie sporo sytuacji, w których musisz dojechać z maluszkiem i gdzies z nim przejść a mieć wolne ręce - np. do pediatry. Wtedy wygodnie bez wyciągania maluszka z fotelika i często bez budzenia go wpinasz nosidło do stelaża i sobie jedziesz.
Taki fotelik ktory pokazujesz, jest z możliwością ustawienia przodem i tyłem do kierunku jazdy i najlepiej sprawdza się jako drugi fotelik gdy dziecko już siedzi. Wtedy i tak po wyjęciu wkładasz dziecko do spacerówki.
Dodatkowo foteliki nosidła są lepiej dostosowane do takich leżących maluszków - chodzi o różne aspekty: ortopedyczne, bezpieczeństwo etc.

Halo dziewuszki.
U mnie kiepska noc bo śniło mi się, że dostałam @ i teraz łażę i sprawdzam czy ok. Wczoraj było 32 stopnie i czułam się fatalnie... cisnienie miałam 100/93 , przy tym puls 97, więc musialam chwilkę poleżec bo myślalam, że serducho wyskoczy.
@Justyna3210 dla noworodków najlepsze są foteliki nosidła. A jaki masz model tego nosidła od koleżanki. Nie we wszystkich autach da się podpiąć bazę isofix i dlatego te pierwsze foteliki są zapinane na pasy. Ten Wasz fotelik ok, ale moje maluchy w tych nosidlach do roku i dłużej jeździły.

Halo dziewuszki.
U mnie kiepska noc bo śniło mi się, że dostałam @ i teraz łażę i sprawdzam czy ok. Wczoraj było 32 stopnie i czułam się fatalnie... cisnienie miałam 100/93 , przy tym puls 97, więc musialam chwilkę poleżec bo myślalam, że serducho wyskoczy.
@Justyna3210 dla noworodków najlepsze są foteliki nosidła. A jaki masz model tego nosidła od koleżanki. Nie we wszystkich autach da się podpiąć bazę isofix i dlatego te pierwsze foteliki są zapinane na pasy. Ten Wasz fotelik ok, ale moje maluchy w tych nosidlach do roku i dłużej jeździły.
Mnie również śniło się i to nie raz krew na bieliźnie po takim śnie to glowa pełna 😢

Mąż uwaza że za dużo myślę i takie są skutki- oby tak było.

Mnie również śniło się i to nie raz krew na bieliźnie po takim śnie to glowa pełna 😢

Mąż uwaza że za dużo myślę i takie są skutki- oby tak było.
No pewnie tak jest, że głowa pracuje. Ale chyba kurczę raczej myślę pozytywnie. Choć może teraz przez gale, w muzycznej juz po egzaminach, ale mamy teraz audycje i ciągła bieganina i człowiek pewnie zmęczony.

reklama
No pewnie tak jest, że głowa pracuje. Ale chyba kurczę raczej myślę pozytywnie. Choć może teraz przez gale, w muzycznej juz po egzaminach, ale mamy teraz audycje i ciągła bieganina i człowiek pewnie zmęczony.
Ja też staram się myśleć pozytywnie dotrwaliśmy do takiego tygodnia że teraz to tylko dobrze być musi ❤❤

Do góry