reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

@PasiastyOgon u nas tez spanie tylko przy piersi, w nocy kilka razy, a w dzień nawet co godzinę... problem jest ze mało je. Ostatnio jak zjadł w ciągu dwóch posiłków 2/3 najmniejszego słoiczka to skakałam z radości. Wody też niezbyt chce pić i tylko pluje.
A próbowałaś z rozcieńczonymi sokami? Moja na początku wody też nie chciała, dopiero metodą z sokami się udało ;)

reklama
Dokładnie. Owoce zakazane przy grzybicy
I u takiego maluszka też stwierdzono grzybicę?🤔
Chciałabym sobie zrobić kiedyś przy okazji badania z krwi na alergie. Wiem, ze mam na jakieś pyłki, bo się męczę niemiłosiernie w czerwcu/lipcu, ale albo ciąża albo karmię i nigdy nie mogę się wybrać na testy skórne. Z krwi nie mam w pakiecie medycznym, ale przynajmniej można je zrobić w ciąży... tak samo pokarmowe bym chciała zrobić. Byłam kiedyś na takim badaniu, o którym pisałaś (zapomniałam nazwy tego urządzenia🤦‍♀️) to też jakieś dziwne rzeczy powychodziły, ale nie wzięłam się dalej za to, bo ciągle coś. Wtedy usłyszałam, że nie mogę surowych warzyw - i to by się zgadzało, bo zawsze mnie bolał żołądek po jakiś super-fit-zdrowych surówkach itd. No i że mam jeść mięso ;)

reklama
Ja właśnie po wizycie. Dzisiaj koniec 10tyg i wg usg też idealnie tak wychodzi. Maluch ma już 3cm i widziałam jak się rusza 🙈 śmieszne to jest, taki maluszek a już się wierci 🙈 brzuszek nie urósł ani trochę, ale na wadze też tylko +1kg, tylko cycki mi urosły 😁
Ja ostatni tydzień czułam się tragicznie. Nie wymiotuje, ale mdlosci mnie strasznie męczyły, nic nie mogłam zjeść, a do tego mialam taki totalny brak siły na cokolwiek. Wszystko muszę robić na siedząco bo od samego stania mam zadyszkę 🙈 ale w tamtym tygodniu to już miałam mega kryzys, zwłaszcza jak chciałam coś przygotować na święta, a na nic nie miałam siły. Ledwo się spakowałam na wyjazd do rodziny. Dobrze, że święta nie były u mnie, bo jak byliśmy na obiedzie u rodziny to tylko miejsca szukałam żeby gdzieś usiąść 🙈 a rodzina jeszcze nie wie o ciąży, więc musiałam udawać, że czuję się świetnie 😜

Do góry