reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Przy trzecim też bym chciała karmić właśnie mieszanie. Zobaczymy jak wyjdzie, bo brakuje mi tego, że teraz młoda nie chce żadnego innego mleka wypić... ona to nawet smoczkiem pluła. Ani smoczek, ani butla, ani inne mleko.

Teraz walka z młodą to ostatnie na co mam siłę. Od rana znowu 🤮
Mąż powinien się w tym temacie wykazać i brać ją do usypiania. Ja to zawsze lubiłam te momenty zasypiania dzieci przy cycu i zawsze ciężko się z tym z jednej strony rozstawać. Starszak był cycoholikiem strasznym, odstawiłam go jak zaszłam w drugą ciążę, ale on był starszy i przestał budzić się w nocy na cyca sam z siebie. 🤷‍♀️
No i starszak jest typowym hajnidem, więc z nim to w ogóle była jazda... i do tej pory jest
No nie wątpię, że jest Ci niesamowicie ciężko :(
Ja też mam okropne mdłości, ale nie wymiotuję codziennie.. chyba najbardziej dokuczają mi wzdęcia i zgaga, najczęściej to powoduje wymioty.. nawet nie mogę umyć języka przy myciu zębów, bo od razu 🤢

Jeśli drugi maluch będzie akceptował smoka i butlę, to też z pewnością będę chciała karmić mieszanie. Tylko nie od razu mm, ale odciągać laktatorem i podawać w butli chociaż przez pierwsze 3 miesiące życia.

Mój umie zająć się sobą, noszenia ba rękach to w sumie nie lubi.. w przeciwnym razie na pewno bym poczekała z myślą o kolejnej ciąży.

Pogadaj z Mężem by pomógł Ci przy usypianiu.. tutaj potrzeba kogoś, kto nie pachnie mlekiem by córa mogła oduczyć się usypiania przy piersi.
Trzymam kciuki 💪

Masz rację 🤣 źle się wyraziłam, jak mi apka pokazała dziś 10+0 to jakoś z automatu napisałam że "zaczęłam" 10 tydzień, a to zaczęłam 11, ale jestem w 10 😁
Ja już sama zgłupiałam 😂
Zawsze jak dzwonię do jakiegoś lekarza albo umówić się na badania, to podaje dokładnie to co mi apka pokazuje i niech oni sobie obliczają czy to wg nich 10 czy 11 tydzień 😜

Dla lekarzy liczą się skonczone tygodnie tylko 😅
Wiem, ale dla mnie chyba psychicznie lepiej działa „postarzanie” ciąży, żeby jak najszybciej skończyć ten I trymestr i mam nadzieje, że wtedy bardziej wyluzuje 😂
Więc dla lekarzy podaje dokładny tydzień i dzień, ale dla „laików” zawsze używam już rozpoczętego tygodnia 😜

Wiem, ale dla mnie chyba psychicznie lepiej działa „postarzanie” ciąży, żeby jak najszybciej skończyć ten I trymestr i mam nadzieje, że wtedy bardziej wyluzuje 😂
Więc dla lekarzy podaje dokładny tydzień i dzień, ale dla „laików” zawsze używam już rozpoczętego tygodnia 😜
Ja też tak robię bo chce się w końcu poczuć lepiej, dzisiaj moje prawie 6 letnie dziecię dało mi się wyleżeć w łóżku, aż w szoku jestem :) tak sobie pomyślałam, że chciałabym żeby już było po wszystkim, myślałam że może za 3 lata kolejne ale jakoś nie jestem stworzona do chodzenia w ciąży i chyba już nie dam rady tego przechodzić.
Dziewczyny jak wy karmiac piersią tak szybko zaszłyście w ciążę, ile mają wasze pociechy?

Ja też tak robię bo chce się w końcu poczuć lepiej, dzisiaj moje prawie 6 letnie dziecię dało mi się wyleżeć w łóżku, aż w szoku jestem :) tak sobie pomyślałam, że chciałabym żeby już było po wszystkim, myślałam że może za 3 lata kolejne ale jakoś nie jestem stworzona do chodzenia w ciąży i chyba już nie dam rady tego przechodzić.
Dziewczyny jak wy karmiac piersią tak szybko zaszłyście w ciążę, ile mają wasze pociechy?
Ja zaszłam jak mial 9 miesięcy a był tylko na piersi bez rd. Ma za 2 tyg rok

Tak samo robię, więc dobrze rozumiem 😁 też już bym chciała mieć pierwszy trymestr za sobą 😩

reklama

Ja pierwszą ciążę zniosłam b.dobrze. wgl nie czułam się jak w ciąży. Ta mi daje popalić od początku. Ale mimo to chciałabym mieć 3 albo 4 😁

Do góry