reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Jaka u was pogoda dzisiaj? 😍U mnie pięknie, dochodzi nawet do 17 stopni 😄 Byłam dzisiaj na dłuższym spacerku z psem, teraz siedzę sobie na ogródku i korzystam ze słoneczka i świeżego powietrza 🙌 Tak to umierałam pod kocem w domu, ale na dworze zawsze jakoś lepiej, chociaż trochę 😅

Zazdroszczę Wam. Według miesiączki termin mam na 29.11. Dziś weszłam w 8 tydzień. Odliczam dni do 12 tygodnia. Codziennie martwię się o moje maleństwo.
Mam nadzieję, że ten miesiąc szybko minie.
Trzymam za Was kciuki! 😘
To u mnie termin na 30.11 i też odliczam do końca 12 tygodnia bo m nadzieję, że moje samopoczucie się polepszy, na razie ledwo żyję...

Ale 11+2 to już zaczęty 12 tydzień właśnie. 12+1 to już 13 tydzień:)
Nieee, każdy poważny lekarz liczy skończone tygodnie. Tak jakby mówić że dziecko które ma miesiąc i dzień ma dwa miesiące bo to zaczęty drugi miesiąc. :) można prenatalne po 11 ale lekarz mi sugerował 12 i kilka dni bo wtedy najlepiej widać, czasem jak za wcześnie to też może się okazać że dziecko mniejsze niż z om i słabo wychodzi badanie

reklama
Nieee, każdy poważny lekarz liczy skończone tygodnie. Tak jakby mówić że dziecko które ma miesiąc i dzień ma dwa miesiące bo to zaczęty drugi miesiąc. :) można prenatalne po 11 ale lekarz mi sugerował 12 i kilka dni bo wtedy najlepiej widać, czasem jak za wcześnie to też może się okazać że dziecko mniejsze niż z om i słabo wychodzi badanie
Mój lekarz też mi sugerował że lepiej zrobić prenatalne trochę później, niż iść za wcześnie, żeby na pewno wszystko było widać 😊

Jak dzwoniłam się umawiać to pierwszy termin zaproponowali mi na bodajże 11+2, ale jak powiedziałam, ze właśnie wtedy będę w takim tygodniu, to doradzili żeby zrobić później, no o będę robić 12+6 (bo niestety wypada majówka).

Do góry