Aleksandretta
Moderator
Ja dzisiaj 11+2
Wow - to już tez prenatalne możesz robić. Kiedy masz?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja dzisiaj 11+2
Niby tak ale lekarze mówią że najlepiej po 12 tygodniuWow - to już tez prenatalne możesz robić. Kiedy masz?
Niby tak ale lekarze mówią że najlepiej po 12 tygodniu
No ja mam za tydzień jak będzie 11+4. Dzisiaj mnie tak trochę rozbolał brzuch dziwnie więc zapisałam się do lekarza na 17:40 zobaczymy wszystko okejAle 11+2 to już zaczęty 12 tydzień właśnie. 12+1 to już 13 tydzień
Na pewno będzie dobrze, daj znać po wizycie jak tamNo ja mam za tydzień jak będzie 11+4. Dzisiaj mnie tak trochę rozbolał brzuch dziwnie więc zapisałam się do lekarza na 17:40 zobaczymy wszystko okej
Z tego co się orientuje to dla lekarzy 11+2 to 11 tydzień, bo oni liczą skończone tygodnie, ale wiem też że są różni lekarze i różne „szkoły”Ale 11+2 to już zaczęty 12 tydzień właśnie. 12+1 to już 13 tydzień
To u mnie termin na 30.11 i też odliczam do końca 12 tygodnia bo m nadzieję, że moje samopoczucie się polepszy, na razie ledwo żyję...Zazdroszczę Wam. Według miesiączki termin mam na 29.11. Dziś weszłam w 8 tydzień. Odliczam dni do 12 tygodnia. Codziennie martwię się o moje maleństwo.
Mam nadzieję, że ten miesiąc szybko minie.
Trzymam za Was kciuki!
Nieee, każdy poważny lekarz liczy skończone tygodnie. Tak jakby mówić że dziecko które ma miesiąc i dzień ma dwa miesiące bo to zaczęty drugi miesiąc. można prenatalne po 11 ale lekarz mi sugerował 12 i kilka dni bo wtedy najlepiej widać, czasem jak za wcześnie to też może się okazać że dziecko mniejsze niż z om i słabo wychodzi badanieAle 11+2 to już zaczęty 12 tydzień właśnie. 12+1 to już 13 tydzień
Mój lekarz też mi sugerował że lepiej zrobić prenatalne trochę później, niż iść za wcześnie, żeby na pewno wszystko było widaćNieee, każdy poważny lekarz liczy skończone tygodnie. Tak jakby mówić że dziecko które ma miesiąc i dzień ma dwa miesiące bo to zaczęty drugi miesiąc. można prenatalne po 11 ale lekarz mi sugerował 12 i kilka dni bo wtedy najlepiej widać, czasem jak za wcześnie to też może się okazać że dziecko mniejsze niż z om i słabo wychodzi badanie