reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Strasznie mi przykro 😢 Z tego co pamiętam to chyba nie zrobili ci na ostatniej wizycie usg. Czyli pewnie już dawno ciąża umarła. Jak się trzymasz?? Współczuję bardzo 😭
Wiesz co pani profesor stwierdziła ze nie trzeba robić usg po co jak wyniki dobre… ciąża zatrzymała się na 7 tyg gdzie byłam w 7 tyg i było bicie serduszka itp poszłam w pon pryw do lekarza bo psychicznie czułam ze muszę dla swojego spokoju no i sie stało w szpitalu nie mogą mi wywołać krwawienia Dostałam ponowna serie lekow. Które maja mi pomoc i czekam ;(

reklama
Czy któraś z was była już na krzywej cukrowej, dostalam wyniki ginekolog dopiero w piątek.
A w głowie metlik
Hej. Ja byłam jakiś czas temu i normy dla kobiet w ciąży są niby : na czczo 92-125 to już niby cukrzyca ciążowa ,musi być poniżej 92 na czczo.
po 1 godz. Mniej niż 180mg musi być,
po 2 godz mniej niż 153mg musi być.
I niby jak któryś z tych wyników jest powyżej to lekarz stwierdza cukrzycę 😊🙂

Hej. Ja byłam jakiś czas temu i normy dla kobiet w ciąży są niby : na czczo 92-125 to już niby cukrzyca ciążowa ,musi być poniżej 92 na czczo.
po 1 godz. Mniej niż 180mg musi być,
po 2 godz mniej niż 153mg musi być.
I niby jak któryś z tych wyników jest powyżej to lekarz stwierdza cukrzycę 😊🙂
Mi wyszła równo 92 na czczo :o ciekawe czy mnie teraz skieruje na krzywą...

Czy miał ktoś zabieg łyżeczkowania po poronieniu i się może wypowiedzieć jak to wyglada? Miałam ostatnio ale to byla inna sytuacja.
Hej dziewczyny leze w szpitalu niestety stało się że ciąża obumarła leki na wywołanie krwawienie nie dzialaja a bez tego nie można wykonać zabiegu wyłyżeczkowania;( Trzymajcie się
Ja tez leżę! Jestem z Tobą!

Czuję się jakbym miała zabraną całą radość z tej ciąży...

Ale czemu? Naprawdę nie denerwuj sie tak. Igm masz niskie - przy aktywnym świeżym zakażeniu one byłoby naprawdę wysokie a Igg niskie. Masz dowody na to ze przeszłaś już tokso. Zobaczymy jaka awidnosc Ci wyjdzie, ale gdzies czytałam ze takie przeciwciała to nawet kilka lat sie mogą utrzymywać. Ja tez miałam jaja z CMV - po porodzie musiałam córce robić badania takie z moczu żeby sprawdzić ze sie tym nie zaraziła. A CMV Igm miałam wtedy przed porodem 1,1 gdzie wynik dodatni jest właśnie od 1,1. Igg miałam oczywiście wysokie. No i minęło prawie trzy lata od tamtej pory a u mnie Igm wyszło tym razem wątpliwe 0,83 gdzie do 0,8 jest wynik ujemny. Także sama widzisz, ze z tymi badaniami to cyrk jakiś.
Oczywiście niczego nie należy lekceważyć - mam w rodzinie przypadku straconych ciąż przez wirus CMV właśnie.

Także podejdź na spokojnie, weź jutro ze sobą wszystkie badania i myśle ze mądry lekarz podejmie właściwa decyzje.

Wiesz co pani profesor stwierdziła ze nie trzeba robić usg po co jak wyniki dobre… ciąża zatrzymała się na 7 tyg gdzie byłam w 7 tyg i było bicie serduszka itp poszłam w pon pryw do lekarza bo psychicznie czułam ze muszę dla swojego spokoju no i sie stało w szpitalu nie mogą mi wywołać krwawienia Dostałam ponowna serie lekow. Które maja mi pomoc i czekam ;(
Ojej, strasznie mi przykro! Lekarza może zmień na przyszłość, chyba warto mieć USG na każdej wizycie w ciąży, choćby na chwilę spojrzeć czy jest ok.... Trzymaj się kochana i dawaj znać co u Ciebie, czy leki działają. 😘😘😘😘

reklama
Do góry