reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Jak Wy to robicie :) Ja nie zjadłam nic niedozwolonego przez całą ciążę, żadnego fastfooda ani nawet ciastka a i tak przytyłam 10
Może własnie dlatego że nie jadłaś ;) Czasami trzeba zjeść coś słodkiego czy fast fooda żeby choćby podnieść poziom leptyny która ważną rolę odgrywa w całym naszym metaboliźmie :)

reklama
Widzę ze u większości ciężki poranek 😔
No właśnie też tak patrzę że coś słaby dzisiaj dzień jest 🙂 u mnie ok wszystko, trochę zakluje w podbrzuszu, lekko mdli, ale podjadam sobie to mi przechodzi. Głowa boli i spać się chce, ale od nocy deszcz pada to może temu 🙂 cieszę się z deszczu bo w ogrodzie susza...

Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z wizyty - ciąża młodsza o 3 dni, termin z OM na 18.11 , a z usg 21.11 ❤️
Nasz mały człowiek ma 1,1 cm i serduszko bije mu 159u/min 🥰 uroniłam łezkę jak usłyszałam jego bicie- niesamowite emocje!

Powiedzcie na waszych doświadczeniach- sprawdziła się u was teoria płci i tętna, że powyżej 140 dziewczynka a poniżej chłopczyk? 😅
u mnie się sprawdziło, tętno było ponad 160 i dziewczyna była :)

Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z wizyty - ciąża młodsza o 3 dni, termin z OM na 18.11 , a z usg 21.11 ❤️
Nasz mały człowiek ma 1,1 cm i serduszko bije mu 159u/min 🥰 uroniłam łezkę jak usłyszałam jego bicie- niesamowite emocje!

Powiedzcie na waszych doświadczeniach- sprawdziła się u was teoria płci i tętna, że powyżej 140 dziewczynka a poniżej chłopczyk? 😅
Piękna dzidzia ❤️🥰

Może tez pogoda złe wpływa na samopoczucie. Nie wiem jak u Was, ale u mnie tak leje. Ledwo dziś wstałam, żeby syna wyprawić do szkoły… Zaraz będę ogarniać córkę. Ale jedzeniowo czuje się naprawdę ok. Jestem po śniadanku i po kawie i pierwszej porcji suplementów.

Może tez pogoda złe wpływa na samopoczucie. Nie wiem jak u Was, ale u mnie tak leje. Ledwo dziś wstałam, żeby syna wyprawić do szkoły… Zaraz będę ogarniać córkę. Ale jedzeniowo czuje się naprawdę ok. Jestem po śniadanku i po kawie i pierwszej porcji suplementów.
A jakie masz suple? Mi lekarz zalecił tylko prenatal uno 🤔

Kobiety w ciąży i ludzi starszych nie obowiązuje post.
Ja dziś umieram. Wczoraj po tym hamburgerze miałam taki ból brzucha I wzdęcia, że było kiepsko. Całą noc mnie brzuch bolał. A rano mdłości bo nie jadłam wczoraj kolacji. U mnie dodatkowo zawsze jak mi niedobrze to za chwilę skurcze jelit i biegunka. Dziś już 2 razy byłam w WC. Muszę do rodzinnej zadzwonić, bo mi się jelito drazliwe odnowiło. A miałam już z pół roku spokoju. I boję się, że te skurcze jelit zaszkodzą. Nawet to, że śniadanie zjadłam nic nie dało. Leże i umieram.
O, ja też miałam niby jelito drażliwe i też mówili że od nerwów, a teraz okazało się że mam mnóstwo alergii I przy odpowiedniej diecie nie mam zupełnie tych dolegliwości

O, ja też miałam niby jelito drażliwe i też mówili że od nerwów, a teraz okazało się że mam mnóstwo alergii I przy odpowiedniej diecie nie mam zupełnie tych dolegliwości
Ja już nie pamiętam kiedy miałam ostatnio objawy. W niedzielę jak poczułam te znajome skurcze jelit to w szoku byłam. Tak się zastanawiam co zmieniłam w swojej diecie. Ale chyba nic. Ciągle jem to samo. A objawy są, a ich nie było. Szkoda, że debretinu nie można w ciąży 😭

reklama
Widzę ze u większości ciężki poranek 😔
U mnie też mdłości, nawet po zjedzeniu śniadania, a dodatkowo luteina pod język nie pomaga 🤢
Dodatkowo głowa mi pęka, nie wiem czy to zmiana pogody, czy co, ale dzisiaj jest tragedia 😩
Ale co by nie było miłego i spokojnego dnia wszystkim nam życzę!
U mnie ból głowy był jednym z pierwszych objawów ciąży :p

Do góry