reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Jak Wy to robicie :) Ja nie zjadłam nic niedozwolonego przez całą ciążę, żadnego fastfooda ani nawet ciastka a i tak przytyłam 10
Może własnie dlatego że nie jadłaś ;) Czasami trzeba zjeść coś słodkiego czy fast fooda żeby choćby podnieść poziom leptyny która ważną rolę odgrywa w całym naszym metaboliźmie :)

reklama
Widzę ze u większości ciężki poranek 😔
No właśnie też tak patrzę że coś słaby dzisiaj dzień jest 🙂 u mnie ok wszystko, trochę zakluje w podbrzuszu, lekko mdli, ale podjadam sobie to mi przechodzi. Głowa boli i spać się chce, ale od nocy deszcz pada to może temu 🙂 cieszę się z deszczu bo w ogrodzie susza...

Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z wizyty - ciąża młodsza o 3 dni, termin z OM na 18.11 , a z usg 21.11 ❤️
Nasz mały człowiek ma 1,1 cm i serduszko bije mu 159u/min 🥰 uroniłam łezkę jak usłyszałam jego bicie- niesamowite emocje!

Powiedzcie na waszych doświadczeniach- sprawdziła się u was teoria płci i tętna, że powyżej 140 dziewczynka a poniżej chłopczyk? 😅
u mnie się sprawdziło, tętno było ponad 160 i dziewczyna była :)

Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z wizyty - ciąża młodsza o 3 dni, termin z OM na 18.11 , a z usg 21.11 ❤️
Nasz mały człowiek ma 1,1 cm i serduszko bije mu 159u/min 🥰 uroniłam łezkę jak usłyszałam jego bicie- niesamowite emocje!

Powiedzcie na waszych doświadczeniach- sprawdziła się u was teoria płci i tętna, że powyżej 140 dziewczynka a poniżej chłopczyk? 😅
Piękna dzidzia ❤️🥰

Może tez pogoda złe wpływa na samopoczucie. Nie wiem jak u Was, ale u mnie tak leje. Ledwo dziś wstałam, żeby syna wyprawić do szkoły… Zaraz będę ogarniać córkę. Ale jedzeniowo czuje się naprawdę ok. Jestem po śniadanku i po kawie i pierwszej porcji suplementów.

Może tez pogoda złe wpływa na samopoczucie. Nie wiem jak u Was, ale u mnie tak leje. Ledwo dziś wstałam, żeby syna wyprawić do szkoły… Zaraz będę ogarniać córkę. Ale jedzeniowo czuje się naprawdę ok. Jestem po śniadanku i po kawie i pierwszej porcji suplementów.
A jakie masz suple? Mi lekarz zalecił tylko prenatal uno 🤔

Kobiety w ciąży i ludzi starszych nie obowiązuje post.
Ja dziś umieram. Wczoraj po tym hamburgerze miałam taki ból brzucha I wzdęcia, że było kiepsko. Całą noc mnie brzuch bolał. A rano mdłości bo nie jadłam wczoraj kolacji. U mnie dodatkowo zawsze jak mi niedobrze to za chwilę skurcze jelit i biegunka. Dziś już 2 razy byłam w WC. Muszę do rodzinnej zadzwonić, bo mi się jelito drazliwe odnowiło. A miałam już z pół roku spokoju. I boję się, że te skurcze jelit zaszkodzą. Nawet to, że śniadanie zjadłam nic nie dało. Leże i umieram.
O, ja też miałam niby jelito drażliwe i też mówili że od nerwów, a teraz okazało się że mam mnóstwo alergii I przy odpowiedniej diecie nie mam zupełnie tych dolegliwości

O, ja też miałam niby jelito drażliwe i też mówili że od nerwów, a teraz okazało się że mam mnóstwo alergii I przy odpowiedniej diecie nie mam zupełnie tych dolegliwości
Ja już nie pamiętam kiedy miałam ostatnio objawy. W niedzielę jak poczułam te znajome skurcze jelit to w szoku byłam. Tak się zastanawiam co zmieniłam w swojej diecie. Ale chyba nic. Ciągle jem to samo. A objawy są, a ich nie było. Szkoda, że debretinu nie można w ciąży 😭

reklama
Widzę ze u większości ciężki poranek 😔
U mnie też mdłości, nawet po zjedzeniu śniadania, a dodatkowo luteina pod język nie pomaga 🤢
Dodatkowo głowa mi pęka, nie wiem czy to zmiana pogody, czy co, ale dzisiaj jest tragedia 😩
Ale co by nie było miłego i spokojnego dnia wszystkim nam życzę!
U mnie ból głowy był jednym z pierwszych objawów ciąży :p

Do góry