reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
@

Ja miałam pierwsza córcię październikową i było w miarę ok... ale zakladanie butów ;). Dobrze, że listopad ostatnio ciepły to może nie będzie w tym roku tak źle ;).
@Aleksandretta no cudowne wieści.
@Myszaaaa to mozliwe, że geny. Bo j a w pierwszej przytyłam 10kg ze szpitala wychodząc mialam 11kg mniej Potem miałan 12 kg i 8 mniej..a z młodym przytyłam chyba 7kg i w szpitalu 5 kg spadło.

Mamuśki nawet jeśli raz zjevie coś niezdrowego to nic się nie stanie. Chodzi o to żeby było zdrowo, ale jesli masz zachciewajkę na coś niezdrowego to w malej ilości nic się nie stanie.
Kurczę, ja już nie pamiętam czy aż tak niewygodnie było je zakładać 😅 trochę na pewno było trudniej, ale jakoś uciekło mi z pamięci jak to było 😉 oj liczę na to, że będzie ciepło jak najdłużej, choć muszę przyznać, że liczyłam choć na jednego malucha z wiosny lub lata, a wszystkie jesienno-zimowe 🙃

A ja gorzej się czuje jak nie zjem nic. A tak to nie mam jakiegoś odrzutu od jedzenia. Generalnie mdłości w tej ciąży obchodzą się ze mną dosyć łaskawie.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w tym tygodniu! Ja po wczorajszej wizycie mam wreszcie kartę ciąży. Kolejna wizyta dopiero pod koniec kwietnia i wtedy będę robiła Sanco.

Kobiety w ciąży i ludzi starszych nie obowiązuje post.
Ja dziś umieram. Wczoraj po tym hamburgerze miałam taki ból brzucha I wzdęcia, że było kiepsko. Całą noc mnie brzuch bolał. A rano mdłości bo nie jadłam wczoraj kolacji. U mnie dodatkowo zawsze jak mi niedobrze to za chwilę skurcze jelit i biegunka. Dziś już 2 razy byłam w WC. Muszę do rodzinnej zadzwonić, bo mi się jelito drazliwe odnowiło. A miałam już z pół roku spokoju. I boję się, że te skurcze jelit zaszkodzą. Nawet to, że śniadanie zjadłam nic nie dało. Leże i umieram.

U mnie pod górkę, dzieci dzisiaj się pochorowały jedno katar, drugie gardło, trzecie brzuch jak na złość wszystkie na raz. A do tego mąż miał wypadek w pracy przy załadunku, coś uszkodził sobie w plecach, wraca do domu. Strasznie się martwię co mu się stało i jak on da radę zjechać ciężarówka. U nas jakoś nie może być chociaz tydzień spokoju.

@Effa89 @Goodka
Kolejny dzień z rzędu szarpie mną już na czczo aż do bólu żołądka🤢 chyba jest najgorzej z 3 ciąż....

@modesty no własnie ja też znam stare, a moj mąż to w ogóle w tych starych przepisach kościelnych siedzi ;) tylko we wspólczesnych przepisach na ten temat nic nie ma 🤷‍♀️
na sto procent kobiety w ciąży nie obejmuje post. W tamtym roku na mszy ksiądz mówił. I chyba starsi po 75 roku życia. Ale tego nie jestem pewna.

Widzę ze u większości ciężki poranek 😔
U mnie też mdłości, nawet po zjedzeniu śniadania, a dodatkowo luteina pod język nie pomaga 🤢
Dodatkowo głowa mi pęka, nie wiem czy to zmiana pogody, czy co, ale dzisiaj jest tragedia 😩
Ale co by nie było miłego i spokojnego dnia wszystkim nam życzę!

reklama
Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z wizyty - ciąża młodsza o 3 dni, termin z OM na 18.11 , a z usg 21.11 ❤️
Nasz mały człowiek ma 1,1 cm i serduszko bije mu 159u/min 🥰 uroniłam łezkę jak usłyszałam jego bicie- niesamowite emocje!

Powiedzcie na waszych doświadczeniach- sprawdziła się u was teoria płci i tętna, że powyżej 140 dziewczynka a poniżej chłopczyk? 😅

Załączniki

• F27BADCB-F09D-403C-B8C3-D9D67CC876B7.jpeg
    F27BADCB-F09D-403C-B8C3-D9D67CC876B7.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 80
Do góry