reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
@

Ja miałam pierwsza córcię październikową i było w miarę ok... ale zakladanie butów ;). Dobrze, że listopad ostatnio ciepły to może nie będzie w tym roku tak źle ;).
@Aleksandretta no cudowne wieści.
@Myszaaaa to mozliwe, że geny. Bo j a w pierwszej przytyłam 10kg ze szpitala wychodząc mialam 11kg mniej Potem miałan 12 kg i 8 mniej..a z młodym przytyłam chyba 7kg i w szpitalu 5 kg spadło.

Mamuśki nawet jeśli raz zjevie coś niezdrowego to nic się nie stanie. Chodzi o to żeby było zdrowo, ale jesli masz zachciewajkę na coś niezdrowego to w malej ilości nic się nie stanie.
Kurczę, ja już nie pamiętam czy aż tak niewygodnie było je zakładać 😅 trochę na pewno było trudniej, ale jakoś uciekło mi z pamięci jak to było 😉 oj liczę na to, że będzie ciepło jak najdłużej, choć muszę przyznać, że liczyłam choć na jednego malucha z wiosny lub lata, a wszystkie jesienno-zimowe 🙃

A ja gorzej się czuje jak nie zjem nic. A tak to nie mam jakiegoś odrzutu od jedzenia. Generalnie mdłości w tej ciąży obchodzą się ze mną dosyć łaskawie.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w tym tygodniu! Ja po wczorajszej wizycie mam wreszcie kartę ciąży. Kolejna wizyta dopiero pod koniec kwietnia i wtedy będę robiła Sanco.

Kobiety w ciąży i ludzi starszych nie obowiązuje post.
Ja dziś umieram. Wczoraj po tym hamburgerze miałam taki ból brzucha I wzdęcia, że było kiepsko. Całą noc mnie brzuch bolał. A rano mdłości bo nie jadłam wczoraj kolacji. U mnie dodatkowo zawsze jak mi niedobrze to za chwilę skurcze jelit i biegunka. Dziś już 2 razy byłam w WC. Muszę do rodzinnej zadzwonić, bo mi się jelito drazliwe odnowiło. A miałam już z pół roku spokoju. I boję się, że te skurcze jelit zaszkodzą. Nawet to, że śniadanie zjadłam nic nie dało. Leże i umieram.

U mnie pod górkę, dzieci dzisiaj się pochorowały jedno katar, drugie gardło, trzecie brzuch jak na złość wszystkie na raz. A do tego mąż miał wypadek w pracy przy załadunku, coś uszkodził sobie w plecach, wraca do domu. Strasznie się martwię co mu się stało i jak on da radę zjechać ciężarówka. U nas jakoś nie może być chociaz tydzień spokoju.

@Effa89 @Goodka
Kolejny dzień z rzędu szarpie mną już na czczo aż do bólu żołądka🤢 chyba jest najgorzej z 3 ciąż....

@modesty no własnie ja też znam stare, a moj mąż to w ogóle w tych starych przepisach kościelnych siedzi ;) tylko we wspólczesnych przepisach na ten temat nic nie ma 🤷‍♀️
na sto procent kobiety w ciąży nie obejmuje post. W tamtym roku na mszy ksiądz mówił. I chyba starsi po 75 roku życia. Ale tego nie jestem pewna.

Widzę ze u większości ciężki poranek 😔
U mnie też mdłości, nawet po zjedzeniu śniadania, a dodatkowo luteina pod język nie pomaga 🤢
Dodatkowo głowa mi pęka, nie wiem czy to zmiana pogody, czy co, ale dzisiaj jest tragedia 😩
Ale co by nie było miłego i spokojnego dnia wszystkim nam życzę!

reklama
Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z wizyty - ciąża młodsza o 3 dni, termin z OM na 18.11 , a z usg 21.11 ❤️
Nasz mały człowiek ma 1,1 cm i serduszko bije mu 159u/min 🥰 uroniłam łezkę jak usłyszałam jego bicie- niesamowite emocje!

Powiedzcie na waszych doświadczeniach- sprawdziła się u was teoria płci i tętna, że powyżej 140 dziewczynka a poniżej chłopczyk? 😅

Załączniki

• F27BADCB-F09D-403C-B8C3-D9D67CC876B7.jpeg
    F27BADCB-F09D-403C-B8C3-D9D67CC876B7.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 78
Do góry