reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

jeśli chodzi o ciąże bliźniacze to ja miałam pierwsze usg 23 marca(zdj z dwoma pęcherzykami) tydz później, bo wariowałam na sama myśl o bliźniakach poszłam na NFZ do ginekologa zrobić usg i był jeden pęcherzyk. Także mam nadzieje ze jest jedno 🙈🤣
lekarz oczywiście mi na tej wizycie 23.marca powiedział ze ten drugi to na pewno mały krwiaczek. Nawet nie wspomniał o bliźniakach ale człowiek jak widzi dwa pęcherze już ma myśli 🤣

reklama
Nie rozumiem sensu robienia Pappy (nawet jeśli jest darmowa), kiedy ma się już wynik Nifty lub Sanco w ręku i wszystko jest w tym wyniku w porzadku. Pappa określa statystyczne ryzyko. Nifty lub Sanco potwierdzają lub wykluczają wady genetyczne. Zatem po co robić Pappa jak się robi któreś z tych powyższych? To już prędzej najpierw zrobiłabym to darmowe Pappa i jak statystyka wyjdzie wysoka to wtedy Nifty lub Sanco. Trzeba jednak pamiętać ze u kobiet powyżej 35 r życia, sam wiek może zawyżać statystykę w Pappa
A wiesz ze to może być dobry pomysł na uniknięcie amniopunkcji. Muszę poczytać o nifty.

Nie rozumiem sensu robienia Pappy (nawet jeśli jest darmowa), kiedy ma się już wynik Nifty lub Sanco w ręku i wszystko jest w tym wyniku w porzadku. Pappa określa statystyczne ryzyko. Nifty lub Sanco potwierdzają lub wykluczają wady genetyczne. Zatem po co robić Pappa jak się robi któreś z tych powyższych? To już prędzej najpierw zrobiłabym to darmowe Pappa i jak statystyka wyjdzie wysoka to wtedy Nifty lub Sanco. Trzeba jednak pamiętać ze u kobiet powyżej 35 r życia, sam wiek może zawyżać statystykę w Pappa
pappa bada jeszcze ryzyko przedwczesnego porodu i coś jeszcze czego nie bada nifty. Nie wiem czy nie coś z przepływami.

Na kwaśne i pikantne 🤷‍♀️ kebaba bym wciągnęła 😂
Mam identyczne smaki, kwaśne żelki, kwaśne owoce, ogórki i kapusta kiszone... Albo właśnie pikantne rzeczy. Oj zjadłabym chipsy albo zupke chińska... Ewidentnie jem za zdrowo i chemii się organizm domaga 😅 słodkiego z początku w ogóle nie chciałam, ale teraz czasem coś zjem. Z tym że kiedyś jak miałam cukierki czekoladowe to zjadłam kilka za jednym zamachem, a teraz pół i wystarczy 😅

reklama
Do góry