reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Ja dzisiaj padam, mąż w nocy wyjeżdżą w trasę, a ja od wczoraj przy garach stoję. Teraz skończyłam smażyć kotlety i siedzę w łazience bo mi tak nie dobrze🤢. Przez trzy tyg jestem zdana tylko na siebie i mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i będę się dobrze czuła. W poniedziałek wizyta, cały czas myślę czy będą bliźniaki 🙄.
Ja robiłam dzisiaj obiad w maseczce 😂

Fizycznie super. Na początku "ciągnęło" mnie w brzuchu, przestało dzień po plamieniu. Może to było zagnieżdżanie? Oprócz tego jest mi niedobrze, jak jestem głodna i biust mam tkliwy.
Psychicznie - niepewność mnie dobija, ale czekam na USG, żeby zobaczyć, czy pojawił się zarodek.
A u Ciebie jak samopoczucie?
Nie wiem czy już tobie odpisywałam bo jest nasz tutaj dużo i już mi się myli 🙈 ale ja tez ogólnie bardzo dobrze się czuje. Póki co nie mam mdłości ani wymiotów. Czuje tkliwe piersi najbardziej w nocy. Rano jak się budzę to mam wrażenie, ze są mniejsze i ze w ciąży nie jestem. Mam uczucie ciężkości w brzuchu. Ciągnie mnie ale zazwyczaj w nocy jak wstanę do toalety to czuje jak mnie ciągnie w jajniku. Dziś byłam na stypie i trochę pojadlam i mam wrażenie, ze brzuch mi eksploduje tak mi ciężko na brzuchu.

Nie wiem czy już tobie odpisywałam bo jest nasz tutaj dużo i już mi się myli 🙈 ale ja tez ogólnie bardzo dobrze się czuje. Póki co nie mam mdłości ani wymiotów. Czuje tkliwe piersi najbardziej w nocy. Rano jak się budzę to mam wrażenie, ze są mniejsze i ze w ciąży nie jestem. Mam uczucie ciężkości w brzuchu. Ciągnie mnie ale zazwyczaj w nocy jak wstanę do toalety to czuje jak mnie ciągnie w jajniku. Dziś byłam na stypie i trochę pojadlam i mam wrażenie, ze brzuch mi eksploduje tak mi ciężko na brzuchu.
Ja się boje bardzo przytyć za dużo.

Mnie to dobija mój wygląd.
Głowa do góry! W czasie pandemii przytyłam w sumie jakieś 20kg (prędzej nosiłam rozmiar 36). I co? I nagle zaszłam w ciążę:-) zastanawiam się, czy może po prostu nie byłam za chuda...
Na dbanie o figurę przyjdzie czas. Nie jest ważne, czy przytyjesz - i tak będziesz najpiękniejsza! Twoje ciało da nowe życie.

reklama
Też miałam uczucie ciężaru w brzuchu, całodziennego wzdęcia. Nie wiem, czy się martwić, że minęło? Z kolei przyszły delikatne mdłości, gdy zaczynam być głodna. Jak zjem, samopoczucie wraca do normy.

Do góry