reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Dziewczyny, u mnie tez słabo. Zarazilam się czymś od córki. Czuje się fatalnie. Wczoraj miałam 38 stopni, wzięłam Apap. Nos mam zatkany, głowa boli i dreszcze.
Pamietam ze jedna z Was pisała ze była chora i miała takie temperatury 37,7-38. Może to ten sam wirus? Przypomnij mi proszę ile czasu u Ciebie to trwało i jak się leczyłas? Nie wiem czy to był @PasiastyOgon czy inna z Was?

reklama
Dziewczyny, można pić miętę w ciąży? Strasznie boli mnie żołądek, a wiadomo, średnio teraz brać jakieś leki :((((

Ja właśnie zbieram się do szpitala. Jest źle.. wczoraj źle się czułam od rana, bolał mnie brzuch i plecy więc leżałam ciągle, potem poczułam puknięcie na dole i już się wszystko polało.. ogromne skrzepy i pełno krwi. Liczę, że może to tylko ten krwiak bo był bardzo dużo prawie 4cm i że może się oderwał dlatego to wszystko.. ale podświadomie czuje, że nie jest dobrze. Nie myślę nawet, bo będę ryczeć znowu. Usg mam mieć po 14tej. Czas dłuży się niemiłosiernie..
trzymam kciuki za maleństwo!!! 🙏🙏

Dziewczyny, można pić miętę w ciąży? Strasznie boli mnie żołądek, a wiadomo, średnio teraz brać jakieś leki :((((
Ja lubię na żołądek miętę z Lidla, ona jest od razu z koprem włoskim. Wiadomo że to co wypijesz zależy od przyczyny bólu. Przy podrażnieniu a nie niestrawności często ratuję się kisielkiem lub glutem z mielonego lnu.

Trzecia ciąża, mam już dwóch synów ale niegdy w ciąży nie miałam ani krwiaków ani plamień a co dopiero takie coś.. mam do szpitala godzinę drogi, brzuch mnie bardzo boli :( nie wiem na co się szykować, ale jeszcze mam nadzieję..
Daj koniecznie znać co się dzieje jak będziesz więcej wiedziała ❤️🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Trzecia ciąża, mam już dwóch synów ale niegdy w ciąży nie miałam ani krwiaków ani plamień a co dopiero takie coś.. mam do szpitala godzinę drogi, brzuch mnie bardzo boli :( nie wiem na co się szykować, ale jeszcze mam nadzieję..
Trzymaj się, jesteśmy z Tobą. Trzymamy kciuki.

Będzie dobrze, to na pewno ten krwiak skoro czułaś pyknięcie! Wszystkie tu trzymamy kciuki💚🍀💚🍀

reklama
A ja w poniedziałek byłam u neurologa i skierowała mnie prosto na oddział neurochirurgiczny do natychmiastowej operacji. Dysk uciska na nerw kulszowy i oprócz piekielnego bólu w krzyżu, pośladku i łydce mam niedowład lewej stopy i palucha. Ale o ile operację zrobiliby bez problemu, to już rezonansu koniecznego do dokładnej diagnozy w pierwszym trymestrze nie zrobią, bo nie jest zalecany. Nie ma żadnych badań, które wskazywałyby zwiększone ryzyko wykonywania rezonansu w I trymestrze w porównaniu do drugiego i trzeciego trymestru ale nie, bo się nie zaleca. I tyle. Więc jeszcze 5 tygodni w nadziei, że się nie pogorszy i nie zacznę sikać pod siebie...

Do góry