reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Udało się!! Wytrzymałam [emoji846] A na serio było już bardzo źle bo Pani się uczyła i samo rejestrowanie badań zajęło jej mnóstwo czasu, a pobieranie.... Z 3 różnych żył próbowała. Nigdy w życiu mi się nic takiego nie zdarzyło. Wróciłam o 8 do domu, a byłam pierwsza o 7 rano w labie. Jem i lecę do roboty.

reklama
W poprzedniej ciązy miałan plamienia w terminie okresu + 6/7 tydzień przez 3 dni. Odpoczywałam, więcej leżałam i przeszło. Ale zawsze warto sprawdzić skąd to
Też mam plamienia, choć na usg jest wszystko super. Nie mam żadnego krwiaka, był zarodek z serduszkiem. Czasami podobno tak bywa. Ja dostałam profilaktycznie duphaston i mam brać najpierw przez tydzień 3 razy dziennie po 1 tabletce, a później 2 razy dziennie po 1

Dziewczyny, a miałyście tak, że ktoś z powodu waszej ciąży się od was odwrócił? Moja „przyjaciółka” najpierw była w szoku i mi pogratulowała, a dzień później patrzę i jestem zablokowana wszędzie, do teraz nie ma kontaktu 😂

A pomyślałaś o tym, że może się stara od wielu lat, ma za sobą tysiąc poronień itp.?
Ja się bardzo źle czułam kiedy koleżanka wrzuciła na fb zdjęcie USG, w momencie kiedy ja swoje dziecko traciłam, a nie była to żadna przyjaciółka, post jakich wiele. Dla wielu kobiet zmaganie się z niepłodnością to bardzo ciężki temat. Być może ona nie jest wstanie udźwignąć psychicznie Twojej ciąży, a skoro już na tak wczesnym etapie jej o tym powiedziałaś, to może bała się że zaraz zaczniesz jej wrzucać zdjęcia usg itd.

A pomyślałaś o tym, że może się stara od wielu lat, ma za sobą tysiąc poronień itp.?
Ja się bardzo źle czułam kiedy koleżanka wrzuciła na fb zdjęcie USG, w momencie kiedy ja swoje dziecko traciłam, a nie była to żadna przyjaciółka, post jakich wiele. Dla wielu kobiet zmaganie się z niepłodnością to bardzo ciężki temat. Być może ona nie jest wstanie udźwignąć psychicznie Twojej ciąży, a skoro już na tak wczesnym etapie jej o tym powiedziałaś, to może bała się że zaraz zaczniesz jej wrzucać zdjęcia usg itd.
Nie stara się o dziecko, ma tyle lat co ja, czyli 21 i nie ma nawet partnera

Dziewczyny, a miałyście tak, że ktoś z powodu waszej ciąży się od was odwrócił? Moja „przyjaciółka” najpierw była w szoku i mi pogratulowała, a dzień później patrzę i jestem zablokowana wszędzie, do teraz nie ma kontaktu 😂
Serio? A ona ma jakieś problemy z zajściem w ciążę?

reklama
Ja tylko betę w tym tygodniu mam zrobić. Wizyta dopiero w przyszlym tygodniu. ;)
Z mojego doświadczenia powiem ci że może lepiej odpuść sobie betę ... Ja robiłam po ponad 1000 i jak widziałam zły przyrost to przez tydzień chodziłam ze złymi myślami a na wizycie wszytsko ok i widziałam już serduszko ❤️❤️

Do góry