reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
U nas napewno będzie gadanie ze czwarte dziecko to za dużo, że teraz już nikt tyle nie ma. I po co nam to. Już przy trzeciej ciąży nasłuchałam się ze po co nam to było i w ogóle. Ja sama się zastanawiam jak to ogarniemy. Mąż ciągle w trasie, ja sama z dziećmi. Dobrze ze na swojej działalności. Ale będzie ciężko.

Z mojego doświadczenia powiem ci że może lepiej odpuść sobie betę ... Ja robiłam po ponad 1000 i jak widziałam zły przyrost to przez tydzień chodziłam ze złymi myślami a na wizycie wszytsko ok i widziałam już serduszko ❤️❤️
Tak, teraz to już po usg ocenia się ciąże. No, ale jak lekarz zlecił to muszę zrobić ;) powiedział, że powinna być kilka tysięcy i żeby sprawdzić w międzyczasie do następnej wizyty.

No właśnie wszystko było w jak najlepszym porządku między nami 🤷🏼‍♀️ Normalnie gadałyśmy, pisałyśmy o wszystkim co się u nas dzieje i nagle coś takiego po wieści o mojej ciąży.
Może pomyślała, że ciąża i dziecko to teraz będzie "konkurencja" dla Waszej przyjaźni czy coś w ten deseń 🤷‍♀️ dziwne, ale może o cos takiego chodzi?

U nas napewno będzie gadanie ze czwarte dziecko to za dużo, że teraz już nikt tyle nie ma. I po co nam to. Już przy trzeciej ciąży nasłuchałam się ze po co nam to było i w ogóle. Ja sama się zastanawiam jak to ogarniemy. Mąż ciągle w trasie, ja sama z dziećmi. Dobrze ze na swojej działalności. Ale będzie ciężko.
My powiedzieliśmy ostatnio moim teściom o 3 ciąży. Chwila ciszy, potem gratulacje, ale też i trochę szok. Ponarzekali, że mieszkanie małe itd. Pewnie się jeszcze nasłuchamy komentarzy ;)
Bardziej to się obawiam reakcji ze strony moich rodziców... i nie wiem jak to oznajmić.

My powiedzieliśmy ostatnio moim teściom o 3 ciąży. Chwila ciszy, potem gratulacje, ale też i trochę szok. Ponarzekali, że mieszkanie małe itd. Pewnie się jeszcze nasłuchamy komentarzy ;)
Bardziej to się obawiam reakcji ze strony moich rodziców... i nie wiem jak to oznajmić.
U nas z męża strony ideał rodziny to jes 2+2 max. Chociaz mąż sam ma 3 braci. Już na nas krzywo patrzyli ze mamy 3 dzieci. A z mojej to sama nie wiem czego sie spodziewać, nie wiem kiedy im powiemy o ciąży. Moze dopiero jak już będzie zaczynało być widać zeby krócej słuchać przytyków. My mamy o tyle dobrze ze 3 lata temu wprowadziliśmy się do swojego domku i miejsca mamy sporo.

U nas z męża strony ideał rodziny to jes 2+2 max. Chociaz mąż sam ma 3 braci. Już na nas krzywo patrzyli ze mamy 3 dzieci. A z mojej to sama nie wiem czego sie spodziewać, nie wiem kiedy im powiemy o ciąży. Moze dopiero jak już będzie zaczynało być widać zeby krócej słuchać przytyków. My mamy o tyle dobrze ze 3 lata temu wprowadziliśmy się do swojego domku i miejsca mamy sporo.
Przypomnisz wiek swoich dzieci?

A czy ktoś dzisiaj lub w tym tygodniu ma wizyty ?

Ja mam jutro:) liczę ze zobaczę coś więcej, bo ostatnio był tylko pęcherzyk ciążowy. I mam nadzieję, ze po jutrzejszej wizycie będę mogła wpisać się już oficjalnie na naszą listę☺️

Dziewczyny, a miałyście tak, że ktoś z powodu waszej ciąży się od was odwrócił? Moja „przyjaciółka” najpierw była w szoku i mi pogratulowała, a dzień później patrzę i jestem zablokowana wszędzie, do teraz nie ma kontaktu 😂

Jesli przyjaciolka się nie stara o ciąże z niepowodzeniami, to drugi powód może być taki, ze ona nie planuje ciąży w najbliższej przyszlosci i pewnie ciężko jej sobie na tym etapie wyobrazić jak będzie teraz wygladala Wasza przyjaźń. Często dziewczyny w tym wieku maja wciąż inne priorytety niż rodzina i może uznała, ze Wasze drogi życiowe się w tym momencie rozjeżdżają. Jesli Ci zależy na relacji z nią, to po prostu z nią szczerze pogadaj o co chodzi. A jak nie, to odpuść, daj jej czas.

reklama

Ale czemu Wy się tak przejmujecie dziewczyny tym, co powiedzą inni na Waszą kolejną ciąże? Czy to oni będą to dziecko wychowywać? Aktywnie Wam pomagają teraz, czy o co chodzi? Ja to mam totalnie gdzies, jak nowinę odbiorą inni😉 to w końcu nie ludzie dookoła beda wstawac do dziecka w nocy, karmić i zmieniać pieluchy😉

Do góry