reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja w Bieszczadach byłam tylko raz, bardzo mi się podobało bo ja też kocham góry ❤ ale wtedy jeszcze nie byliśmy z mężem doświadczonymi piechurami. Wyjeżdżałam z niedosytem. Nie udało nam się wrócić, bo niestety to jest od nas bardzo daleko. Nie mieliśmy wtedy auta i podróż do miejsca noclegu zajęła nam 15 godzin 🥴

Jak malutka zniosła tak długą wizytę?

Mi Kuba zrobił dzisiaj malinkę 😳 dobrze, że na ramieniu 😂

Muszą ja pochwalić bardzo ładnie zniosła ❤️

reklama
Super ci idzie :) nie zniechęcaj się. Nie wiem co doradzić na pobudkę o 4:00, bo odkładanie o tej porze jest męczące. Sama tak nie robię... ale oczywiście sen mój jest potem dość słaby w obawie, że coś się złego zadzieje...

U nas dzisiaj noc od 22:15 do 5:50 :p co prawda córka w nocy się chyba przebudzała, albo miała jakiś kiepski sen, bo słyszałam jak się wierci i nad ranem ją wyjęłam na jedzenie...
Nic nie poradzę i odkładać nie będę na razie, będę kontynuować to co robię. Ja lubię spać z Kubą 🙂
Moja też tak mniej więcej. Tylko je sporo w nocy, a ostatnio to mam wrażenie, że co godzinę 😑

Wooow, gratulacje! I nie wołał jeść? To chyba tylko ja mam taką cycoholiczkę 😆 Nasz rekord nocny to 4 h i zdarzyło się to tylko raz w jej karierze :p
No właśnie nie wołał 🤔

Rano zrobił jeszcze kupkę nr 2 😲 i się dziecko rozwiązało, radosne, gada, fika, zaczepia. Robi takie coś jakby żuł gumę, to chyba jakieś ćwiczenia

Płaszczyk przyszedł ❤️ cudo.
Będziemy mieć teraz na imprezke i chyba na nasze chrzciny tak samo - nie jest jakiś mega gruby ani cienki. Taki w sam raz.

Zadowolona jestem z zakupu ❤️

Zamówiłam troche zabawek dla maluchów z rodziny bo jak zaczniemy jeździć z zaproszeniami to wypadałoby mieć coś dla maluchów ❤️

Dzisiaj super pogoda byliśmy grubo dwie godziny nie raz wychodzimy drugi raz ale dzisiaj sobie odpuściłam.

Drzemkę ma wieczorna na pewno już do rana spać nie będzie 🤪

A to nie refluksowe? Moja tak czasem robi, jak jej się mleczko cofa.
Chyba nie, najpierw tak myślałam bo jak mu się cofa to też mieli buzią, ale to jest inne. Ostatnio w ogóle dużo pracuje buzią, robi intensywnie "pppffffrrrbbbwwww", wysuwa język, ślini się. Mąż mówi, że może tak żuje bo mu dziąsła przeszkadzają. Ja zębów nie widzę, ale fakt faktem miękkie zabawki są w niełasce i ciągle coś w buzię pakuje, plus ta ślina.

Chyba nie, najpierw tak myślałam bo jak mu się cofa to też mieli buzią, ale to jest inne. Ostatnio w ogóle dużo pracuje buzią, robi intensywnie "pppffffrrrbbbwwww", wysuwa język, ślini się. Mąż mówi, że może tak żuje bo mu dziąsła przeszkadzają. Ja zębów nie widzę, ale fakt faktem miękkie zabawki są w niełasce i ciągle coś w buzię pakuje, plus ta ślina.

To nic innego jak zęby tzw powoli się zbliżają.

reklama
Dzisiaj byłyśmy na ostatnim szczepieniu i malutka przybrała tylko 300 g w 4 tygodnie, ale pediatra nie była jakoś mocno zaniepokojona... Za to ma juz 70 cm :o długa i chuda 😀 Lekarka mówiła, żeby na spokojnie po 6 miesiącu zacząć to rozszerzanie diety i skoro mala jest pogodna, nie placze i je chetnie, to mam się nie przejmować.

Do góry