MiśZielinka
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o kąpiel po cc to letni prysznic z tego co mi mówili i psikanie octaniseptem - wg położnej.Dziewczyny z zupełnie innej beczki dwa pytania i jedno znalezisko:
1. Znacie może wytyczne co do kąpieli (mojej) po cc? Kiedy można bo mi się marzy? Zapomniałam zapytać dziś położnej a to ostatnia wizyta byla
2. Jak ubieracie dzieciaki na spacery? Chodzi mi glw o to czy dajecie coś na szyje i jeśli tak to co? Szyi to nie ma wcale a ktoś mi skomentował ze szyjkę zakryć. Ma czapeczkę bonetke no i główka jest w kapturze kombinezonu polarowego. Kładę ja tak do wózka w który już włożyłam zimowy śpiworek. No i oczywiście ta pokrywa wózka. Tak jest chyba ok tylko co z ta szyja?
3. Informacyjnie - od jakichś 7-10 dni zmagamy się z trądzikiem niemowlęcym. Smarowałam moim mlekiem (5-6x dziennie) z lekka poprawa ale dziś zaczęłam maścią linomag w zielono-białej tubce i widzę poprawę. Maść jest tez dobra do pielęgnacji (to info od mojej położnej). Mam nadzieje ze skóra się uspokoi.
No i na koniec my dziś kończymy okres noworodkowy - minęły 4 tygodnie życia Zosi. Wazy równe 4000 gr czyli w ciągu 2 tygodni 600 gr przybrała….mam ja nie budzić w nocy na jedzenie (nic to nie zmienia bo budzi się sama) ))
Letnia kąpiel. prysznic i mycie woda z mydłem naturalnym - wg szpitala.