reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Wracam od lekarza. Jestem 3 dni po terminie. Rozwarcie na 2 cm i trochę masował mi szyjke. Dostalam skierowanie na wywoływanie porodu na jutro, bo młody jest już bardzo duży 3850 g... Jestem przerazona! Boję się bardzo.
Będzie dobrze!!!! Więcej cialka do kochania i przytulania :) plus może się okazać ze jest mniejszy :)

Wracam od lekarza. Jestem 3 dni po terminie. Rozwarcie na 2 cm i trochę masował mi szyjke. Dostalam skierowanie na wywoływanie porodu na jutro, bo młody jest już bardzo duży 3850 g... Jestem przerazona! Boję się bardzo.
Kochana, ciesz się - niedługo będziesz już po wszystkim i będziesz miała swojego słodziaczka po drugiej stronie brzuszka ❤️❤️❤️
U mnie też będzie duża dziewczyna - 2 tygodnie temu miała 3300, a jutro zobaczymy ile waży teraz. Jeśli nic się nie zadzieje, to w poniedziałek będę miała wywoływanie. Dodatkowo ja jestem rozmiaru „kompaktowego” jak to zawsze się śmieją - xxs ...więc też mam trochę myśli jak to będzie ale staram się skupiać na pozytywach❤️

Kobietki czy mozna brać ibuprofen przy karmieniu piersią? Maz jest chory i chciałabym wziąć coś zapobiegawczo przeciwzapalnego bo tez mnie zaczyna boleć gardło a paracetamol nie jest przeciwzapalny
W internecie podobno mówią że można ale juz nie wiem bo każdy mowil tylko o tym ze paracetamol jest bezpieczny
Ja dostawałam w szpitalu po ciężkim porodzie 4 tabletki dziennie

N
Będzie dobrze😊😊 ja też na poniedziałek mam skierowanie do szpitala i albo wywoływany będzie albo cięcie 😆😆taka jedna wielka niewiadoma ...
A termin mam na 25.11 wiec ciesze się ze trochę wcześniej zadziałamy (na szczęście 😊😊)
U mnie dzisiaj mała miała 3250g 38+4 😍😍😍 a myślałam że będzie więcej 😀😀
Ja też się boje tego wywoływania jedyne co mi rekompensuje to jest ta mała dziewczynka w środku na którą czekamy 😍😍😍 i bądźmy dobrej myśli ze wszystko będzie dobrze
Powodzenia ci życzę i jak najmniej bólu 😊😊😊

N

Będzie dobrze😊😊 ja też na poniedziałek mam skierowanie do szpitala i albo wywoływany będzie albo cięcie 😆😆taka jedna wielka niewiadoma ...
A termin mam na 25.11 wiec ciesze się ze trochę wcześniej zadziałamy (na szczęście 😊😊)
U mnie dzisiaj mała miała 3250g 38+4 😍😍😍 a myślałam że będzie więcej 😀😀
Ja też się boje tego wywoływania jedyne co mi rekompensuje to jest ta mała dziewczynka w środku na którą czekamy 😍😍😍 i bądźmy dobrej myśli ze wszystko będzie dobrze
Powodzenia ci życzę i jak najmniej bólu 😊😊😊
A dlaczego lekarz dał Ci skierowanie już na poniedziałek ? 🤭 pytam z czystej ciekawości i zazdrości 🙈 ja mam termin na 24.11 , dziecko 3850, a mam chodzić dalej i we wtorek kolejna wizyta jak nie urodzę do tej pory 🤦‍♀️

A dlaczego lekarz dał Ci skierowanie już na poniedziałek ? 🤭 pytam z czystej ciekawości i zazdrości 🙈 ja mam termin na 24.11 , dziecko 3850, a mam chodzić dalej i we wtorek kolejna wizyta jak nie urodzę do tej pory 🤦‍♀️
U mnie jest kilka bonusów. ... cukrzyca ciazowa, cholestaza, i na to wszystko nadciśnienie doszło ... ja juz powinnam być po wszystkim ale z faktu ze mam dobre wyniki i kwasy żółciowe i cukier i morfologia ok (poza ciśnieniem) dlatego jeszcze chodzę ale pierwsza wersja była ze do 38tyg i rozwiązujemy. .. trochę przesunelismy bliżej terminu 😆😆a jeszcze do tego wszystkiego +40 😀😀wiec z tych podstarzalych jestem z całym pakietem dolegliwości... dlatego mam troszkę wcześniej

Aaaa nie zazdrość 😆😆😆 bo indukcji nie ma co zazdrościć..ponoć nic fajnego 😂😂😂 tym bardziej ze u mnie pierwsze dziecko .... wiec wyobraź sobie to moje przerażenie hehe wszystko nowe 😦😦😦

U mnie jest kilka bonusów. ... cukrzyca ciazowa, cholestaza, i na to wszystko nadciśnienie doszło ... ja juz powinnam być po wszystkim ale z faktu ze mam dobre wyniki i kwasy żółciowe i cukier i morfologia ok (poza ciśnieniem) dlatego jeszcze chodzę ale pierwsza wersja była ze do 38tyg i rozwiązujemy. .. trochę przesunelismy bliżej terminu 😆😆a jeszcze do tego wszystkiego +40 😀😀wiec z tych podstarzalych jestem z całym pakietem dolegliwości... dlatego mam troszkę wcześniej

Aaaa nie zazdrość 😆😆😆 bo indukcji nie ma co zazdrościć..ponoć nic fajnego 😂😂😂 tym bardziej ze u mnie pierwsze dziecko .... wiec wyobraź sobie to moje przerażenie hehe wszystko nowe 😦😦😦
No to teraz wszystko rozumiem :) ja walczyłam w ciąży z arytmia ciążowa i niedociśnieniem… wszyscy mnie straszyli, ze przez to mogę dużo szybciej urodzić , a tu proszę 🙈
Pierwsze dziecko jak rodziłam, odeszły mi wody, ale był problem z rozwarciem, wiec podano mi oksytocynę… bolało jak cholera , ale 1,5 h i miałam synka na rękach 💙

Ja po wizycie położnej.
Nie będę się rozpisywać na ogólnym forum bo szkoda gadać. Rozumiem swoje błędy, ale forma w jaki sposób zostało mi to przekazane wpędziła mnie tylko w poczucie winy.. Powiem wam, że w pewnej chwili zaczęłam żałować, że poprosiłam o pomoc..
Jestem mamą poraz drugi, ale wiele rzeczy wydaje mi się zupełnie nowe - jakbym miała amnezję..

reklama
Do góry