reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny po cc,
Jak rozkręcałyście laktację?
Mała urodzona o 15 i jeszcze nie jadła - przy kangurowaniu ani potem nie była zainteresowana cycem, w ogóle go nie łapała... na szczęście położne nie pchają mm, ponieważ uważają że jak dziecko ulewa wodami płodowymi to może nie być głodne nawet do drugiej doby życia.
Teraz w nocy tez nie mogę jej próbować przystawić, ponieważ zabrali mi ją i oddadzą o 6 rano...wtedy będziemy próbować dalej. No i jutro będzie już ze mną na noc.

reklama
Dziewczyny po cc,
Jak rozkręcałyście laktację?
Mała urodzona o 15 i jeszcze nie jadła - przy kangurowaniu ani potem nie była zainteresowana cycem, w ogóle go nie łapała... na szczęście położne nie pchają mm, ponieważ uważają że jak dziecko ulewa wodami płodowymi to może nie być głodne nawet do drugiej doby życia.
Teraz w nocy tez nie mogę jej próbować przystawić, ponieważ zabrali mi ją i oddadzą o 6 rano...wtedy będziemy próbować dalej. No i jutro będzie już ze mną na noc.
Na początku rozkręcałam dzidziusiem - od drugiej doby przystawialam na 15 min do każdej piersi a potem dopajalam mm (to w szpitalu do 3 doby). Tylko moja chwytała ładnie. Układałam sobie brodawki strzykawka żeby było jej łatwiej chwycić (przecinasz na pół strzykawkę o średnicy 2-3cm) i leciutko wyciągasz brodawkę jeśli masz za płaska do chwytu. W 3 dobie pod wieczór zaczynał się nawał no i tu dalej to samo tylko już bez mm - 15 minut lub nawet 20 z każdej piersi co 3h albo na zadanie.

Powodzenia!

Moja położna bardzo nie polecala, ale ona do wszystkich lezaczkow jest raczej nastawiona na nie.
Wg niej najlepsza mata i podłoga po 3 tygodniu życia maluszka.
Ja Bujaczek z fisherprice dostałam Jak córka miała 5mcy. I szczerze, fajny, wygodny, ale bez też spokojnie można się obejść. To nie był mój must have pierwszych miesięcy, bo go zwyczajnie nie miałam😅😉

U mnie narazie nie wyszło wywoływanie. 6 godzin dzisiaj pod oksytocyna, ale za słabe były skurcze i szyjka się nie rozwarła mocniej, dalej jest 2-3 cm. W niedziele ma być druga próba jak samo nic nie ruszy :/ trochę chyba spędze czasu w tym szpitalu.

reklama
U mnie narazie nie wyszło wywoływanie. 6 godzin dzisiaj pod oksytocyna, ale za słabe były skurcze i szyjka się nie rozwarła mocniej, dalej jest 2-3 cm. W niedziele ma być druga próba jak samo nic nie ruszy :/ trochę chyba spędze czasu w tym szpitalu.
Ja mimo rozwarcia 4,5cm ani razu nie miałam skurczy. Więc siedzę sobie w domu bo lekarz nic o szpitalu nie mówił :) dzisiaj już trochę na piłce żeby może jakoś to przyspieszyć ale efektów na razie brak :)

Do góry