reklama
Ja od początku schudłam 5 kg, miałam straszne wymioty do 13 tygodnia ciąży, aktualnie są dni w których też potrafię zwrócić.Czy jest tu jakaś dziewczyna, która chudnie w ciąży? Ja od początku ciąży schudłam już prawie 6kg..
Dodatkowo wyszła mi cukrzyca ciążowa powinnam jeść regularnie ale nie potrafię jem wtedy co mój organizm mi na to pozwoli, mam insulinę lekarz powiedział że po niej powinnam łapać kg ale biorę ją pół miesiąca i jeszcze nie wzrosła
Domi2104
Fanka BB :)
No to masz święto za świętem. Cały tydzień świętowania [emoji6][emoji6]Dzisiaj się pięknie dzień zaczął. Kwiaty od synka i babeczki z truskawkami. [emoji3590] Jeszcze w sobotę mam urodziny, mały nie ogarnia że mam tyle świat na raz i on też chcę [emoji23] Całe szczęście on ma dzień dziecka ja się urodziłam w takim terminie, że i sobie i bratu święto zabrałam. [emoji85] Miłego dnia i wszystkiego najlepszego mamusie [emoji3590]
Ja również życzę wszystkim mamusiom wszystkiego najlepszego [emoji846][emoji846]
K1991
Ja nie robiłam, nawet o tym nie pomyślałam. W sumie lekarz powiedział że na tym etapie ciąży nie powinno to w żaden sposób negatywnie wpłynąć, zapewnił że łożysko sobie poradzi.Czy przed odstawieniem duphatonu czy luteiny robiłyście badanie progesteronu?
Mój lekarz też mnie namówił na szczepienie. Mówił, że jest bardzo wysoka śmiertelność kobiet w ciązy jak zachorują na covid, porównywalna z grupą ludzi powyżej 70 r.ż. Poza tym mówił, że jest dużo falszywych informacji w internecie i mediach i to wcale nie jest prawda, że nie przetestowali szczepionek na ciężarnych. Dodatkowo norowodki rodzą się już z przeciwciałami co jest kolejnym plusem. Wg mnie jest dużo więcej plusów niż minusów, oczywiscie decyzja należy do każdej z nas. Doradzał jeszcze tylko,żeby szczepic sie pfeizerem albo moderną i po 12 tygodniu ciąży, jak organy są już wykształcone.Zgadzam się z tym - też dużo bardziej boję się zachorować. W moim otoczeniu kilka kobiet w ciąży bardzo ciężko przechorowalo, jedna z nich (w piątym miesiącu) od dwóch tygodni leży pod respiratorem.. . Na szczęście w moim otoczeniu większość już wyszczepiona, ale niestety pracuje w dużej korporacji i nie mam gwarancji co do wszystkich osób. Mąż też zaszczepiony - oprócz tego, że dla bezpieczeństwa, to jakiś czas temu w naszym szpitalu zezwolili na porody rodzinne, ale osobą towarzyszącą może być osoba zaszczepiona albo z negatywnym wynikiem testu z ostatnich 48h, więc przygotował się za wczasu[emoji6].
hikari_ona
Ja też mam -5,5 kg. Lekarz mówi, że nie ma problemu dopóki dziecko się prawidłowo rozwija. Startowałam z trochę za wysoką wagą. Czuję po ciuchach, że ogólnie są luźniejsze, oprócz brzucha Ten jakoś coraz bardziej wychodzi, ale wciąż podzielony jest na dwie częściCzy jest tu jakaś dziewczyna, która chudnie w ciąży? Ja od początku ciąży schudłam już prawie 6kg..
reklama
Szczęśliwakobieta
Nie . Odstawiłam z dnia na dzień zaufałam lekrzowi jestem już 3 tyg bez i wszystko ok. Mówił ze to nie ma znaczenia już nie misze nic robić tylko odstawić a chodzę do dobrego specjalistyCzy przed odstawieniem duphatonu czy luteiny robiłyście badanie progesteronu?