reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Czy jest tu jakaś dziewczyna, która chudnie w ciąży? Ja od początku ciąży schudłam już prawie 6kg..
Ja od początku schudłam 5 kg, miałam straszne wymioty do 13 tygodnia ciąży, aktualnie są dni w których też potrafię zwrócić.
Dodatkowo wyszła mi cukrzyca ciążowa powinnam jeść regularnie ale nie potrafię jem wtedy co mój organizm mi na to pozwoli, mam insulinę lekarz powiedział że po niej powinnam łapać kg ale biorę ją pół miesiąca i jeszcze nie wzrosła

Dziewczyny macie coś na infekcje bez recepty? Na taki lekki dyskomfort, zwiększone wydzielanie śluzu. Przed ciążą bym wzięła iladian i było by po sprawie. Teraz nie wiem czym się można wesprzeć.

Dzisiaj się pięknie dzień zaczął. Kwiaty od synka i babeczki z truskawkami. [emoji3590] Jeszcze w sobotę mam urodziny, mały nie ogarnia że mam tyle świat na raz i on też chcę [emoji23] Całe szczęście on ma dzień dziecka ja się urodziłam w takim terminie, że i sobie i bratu święto zabrałam. [emoji85] Miłego dnia i wszystkiego najlepszego mamusie [emoji3590]
No to masz święto za świętem. Cały tydzień świętowania [emoji6][emoji6]

Ja również życzę wszystkim mamusiom wszystkiego najlepszego [emoji846][emoji846]

Czy przed odstawieniem duphatonu czy luteiny robiłyście badanie progesteronu?
Ja nie robiłam, nawet o tym nie pomyślałam. W sumie lekarz powiedział że na tym etapie ciąży nie powinno to w żaden sposób negatywnie wpłynąć, zapewnił że łożysko sobie poradzi.

Ale szczepienie nie chroni przed zakażeniem się covidem, nie sprawia że nie będziemy zarażać innych. Szczepienie chroni przed ciężkim przebiegiem choroby.

Zgadzam się z tym - też dużo bardziej boję się zachorować. W moim otoczeniu kilka kobiet w ciąży bardzo ciężko przechorowalo, jedna z nich (w piątym miesiącu) od dwóch tygodni leży pod respiratorem.. . Na szczęście w moim otoczeniu większość już wyszczepiona, ale niestety pracuje w dużej korporacji i nie mam gwarancji co do wszystkich osób. Mąż też zaszczepiony - oprócz tego, że dla bezpieczeństwa, to jakiś czas temu w naszym szpitalu zezwolili na porody rodzinne, ale osobą towarzyszącą może być osoba zaszczepiona albo z negatywnym wynikiem testu z ostatnich 48h, więc przygotował się za wczasu[emoji6].
Mój lekarz też mnie namówił na szczepienie. Mówił, że jest bardzo wysoka śmiertelność kobiet w ciązy jak zachorują na covid, porównywalna z grupą ludzi powyżej 70 r.ż. Poza tym mówił, że jest dużo falszywych informacji w internecie i mediach i to wcale nie jest prawda, że nie przetestowali szczepionek na ciężarnych. Dodatkowo norowodki rodzą się już z przeciwciałami co jest kolejnym plusem. Wg mnie jest dużo więcej plusów niż minusów, oczywiscie decyzja należy do każdej z nas. Doradzał jeszcze tylko,żeby szczepic sie pfeizerem albo moderną i po 12 tygodniu ciąży, jak organy są już wykształcone.

Czy jest tu jakaś dziewczyna, która chudnie w ciąży? Ja od początku ciąży schudłam już prawie 6kg..
Ja też mam -5,5 kg. Lekarz mówi, że nie ma problemu dopóki dziecko się prawidłowo rozwija. Startowałam z trochę za wysoką wagą. Czuję po ciuchach, że ogólnie są luźniejsze, oprócz brzucha :) Ten jakoś coraz bardziej wychodzi, ale wciąż podzielony jest na dwie części :(

reklama
Do góry