reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Zapomniałam, chciałam jeszcze podziękować dziewczynom które pisały o soku z żurawiny takim z apteki 100%. Stosuje go może 2 tygodnie a już mi mega pomógł na pecherz, wielkie dzięki
Możesz też kupić sobie sok z żurawiny np. ze stokrotka, sklad identyczny jak z apteki a dwa razy tańszy:))) sok z żurawiny pije już od roku codziennie i nie mam żadnych problemów z pęcherzem:))

reklama
Dziewczyny macie coś na infekcje bez recepty? Na taki lekki dyskomfort, zwiększone wydzielanie śluzu. Przed ciążą bym wzięła iladian i było by po sprawie. Teraz nie wiem czym się można wesprzeć.
Mi lekarz kazał prodilaktycznie dla uzupelnienia flory zastosowac lactovaginal. Ale wiem ze w II trymestrze można juz tez sporo innych moze nawet lepszych

Mój lekarz też mnie namówił na szczepienie. Mówił, że jest bardzo wysoka śmiertelność kobiet w ciązy jak zachorują na covid, porównywalna z grupą ludzi powyżej 70 r.ż. Poza tym mówił, że jest dużo falszywych informacji w internecie i mediach i to wcale nie jest prawda, że nie przetestowali szczepionek na ciężarnych. Dodatkowo norowodki rodzą się już z przeciwciałami co jest kolejnym plusem. Wg mnie jest dużo więcej plusów niż minusów, oczywiscie decyzja należy do każdej z nas. Doradzał jeszcze tylko,żeby szczepic sie pfeizerem albo moderną i po 12 tygodniu ciąży, jak organy są już wykształcone.
Wysoka śmiertelność kobiet w ciąży które zachorują na covid?
Gdyby tak było to raczej byłoby o tym głośno... A ja pierwsze słyszę żeby śmiertelność kobiet w ciąży = śmiertelność ludzi po 70 r.ż. chorym na covid.
I prawda jest że nie przetestowali szczepionek na ciężarnych, bo tak naprawdę to na nikim ich nie przetestowali, bo testy są z reguły kilku(nasto) letnie.

Ale tak jak piszesz - to wybór każdej z nas.

Ja cały czas czekam i na brzuch i na ruchy małej ;) łożysko mam na przedniej ścianie więc wyczytałam że nawet po 24 tygodniu dopiero mogę zacząć ją czuć.

reklama
Do góry