reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Niedługo posypią się połówkowe! Ledwo prenatalne były. Mam nadzieje ze czas dla was łaskawy. Moje pierwsze połówkowe 4/6 a potem to na lepszym sprzęcie tydzień później.
Wczoraj miałam szczepienie. Dalej nie czuje ręki ale to jedyny objaw wiec uwazam się za szczęściarę. Podobno druga dawka może mocniej dokopać.
Zdrówka dziewczyny!
Szczepiłas się w ciąży ? Wszysko ok było?

reklama
Są terminy w których ginekolodzy odstawiają Duphaston i jest to bezpieczne. Ja w ciąży z synem brałam do końca 7 miesiąca. Jakoś wtedy trafiłam do szpitala i zmniejszali mi tam dawkę by później nie brać wcale. Jednak zdecydowana większość ma odstawiany po 12 tygodniu lub po 20 tyg. Ja miałam mieć teraz odstawiany, ale jest krwiak więc mam brać dalej.
Ja odstawiłam w 16 z dnia na dzień i jest ok

Szczepiłas się w ciąży ? Wszysko ok było?
Tak wszystko w porządku ;) dziś czwarty dzień po i już ręka praktycznie nie boli. Innych objawów brak. Miałam modernę. Izba położnictwa zaleca jedynie szczepionki mRNA czyli wchodzi w grę moderna i pfeizer. Druga dawka 20 czerwca. Pewnie będzie więcej objawów. Tak zwykle jest z tego co słyszałam.

Czytałam Twoje posty wcześniej i zaczynałam czuć się podobnie, a teraz złapały mnie totalnie zatoki i mam identyczne rozterki jak Ty, na czym się u Ciebie skonczyło? Jakieś leki, czy próbowałaś naturalnie? Ja na razie irygatory do zatok, milion litrów płynu, jakis miód, inhalacje z olejkami, ale nie oszukuje się za bardzo, bo wiem, ze na zatoki pomagał mi tylko ibuprom + pseudoefedryna, a teraz widzę, ze to dwie substancje, których muszę unikać najbardziej :/
Mi na zatoki pomógł tylko antybiotyk brałam go w 8 tygodniu leżałam 2,5tyg ale to się okazało ze była korona

Tak wszystko w porządku ;) dziś czwarty dzień po i już ręka praktycznie nie boli. Innych objawów brak. Miałam modernę. Izba położnictwa zaleca jedynie szczepionki mRNA czyli wchodzi w grę moderna i pfeizer. Druga dawka 20 czerwca. Pewnie będzie więcej objawów. Tak zwykle jest z tego co słyszałam.
I nie bałaś się o dziecko ? Ja nie jestem przekonana :(

Ja odstawiłam w 16 z dnia na dzień i jest ok
Ja brałam po krwawieniami dwa tygodnie 2x1 całe opakowanie i odstawiłam z dnia na dzień bo się skończyło. Brałam między 13-14 tyg. Tylko witaminy i magnez plus zdrowe odżywianie :) herbaty pije wszystkie. Nie wiem co się zmieniło od ostatniej ciąży ale nigdy nikt herbaty nie podważał. Pije jak przed ciaza głównie zielona i z jedna dwie czarne w ciągu dnia.

Ja brałam po krwawieniami dwa tygodnie 2x1 całe opakowanie i odstawiłam z dnia na dzień bo się skończyło. Brałam między 13-14 tyg. Tylko witaminy i magnez plus zdrowe odżywianie :) herbaty pije wszystkie. Nie wiem co się zmieniło od ostatniej ciąży ale nigdy nikt herbaty nie podważał. Pije jak przed ciaza głównie zielona i z jedna dwie czarne w ciągu dnia.
Mi lekarz na samym początku powiedział, że mam nie tykać zielonej herbaty ale szczerze - nie spytałam o uzasadnienie, po prostu przyjęłam ;)

Dzisiaj się pięknie dzień zaczął. Kwiaty od synka i babeczki z truskawkami. ❤️ Jeszcze w sobotę mam urodziny, mały nie ogarnia że mam tyle świat na raz i on też chcę 😂 Całe szczęście on ma dzień dziecka ja się urodziłam w takim terminie, że i sobie i bratu święto zabrałam. 🙈 Miłego dnia i wszystkiego najlepszego mamusie ❤️

Mi lekarz na samym początku powiedział, że mam nie tykać zielonej herbaty ale szczerze - nie spytałam o uzasadnienie, po prostu przyjęłam ;)
Podobno duże ilości zielonej herbaty mogą wpłynąć na nieprawidłowy rozwój serca dziecka. Nie jest zalecana, ale w pierwszej ciąży piłam bardzo często rano, bo gin nic mi nie mówiła. Teraz nie piję, skoro takie zalecenia. Myślę że to jak ze wszystkim. Od czasu do czasu nie zaszkodzi😉 przecież chyba nikt nie wypija dzbanka zielonej herbaty codziennie 😅

reklama
Też jestem już po szczepieniu, poczekałam tylko do 17ego tygodnia i poszłam. Zapisałam się od razu na Pfizera. I tak jak piszesz jedynie ból ręki, taki jak po zakwasach. Nie wiem jak Ty, ale ja jestem teraz jakoś spokojniejsza.

Do góry