Ja robiłam w poniedziałek, po 2h miałam 163 a normą 153 ...Ja mam 93 i dostałam skierowanie na krzywą, którą mam nadzieję zrobię w sobotę.
reklama
Czyli będziesz miała dietę cukrzycową.Ja robiłam w poniedziałek, po 2h miałam 163 a normą 153 ...
Ginekolog stwierdziła, że to podejrzenie cukrzycy. I że dietą będę musiała to wyregulować.Czyli będziesz miała dietę cukrzycową.
K1991
Fanka BB :)
Ja mam dokładnie taki sam wynik i też muszę zrobić krzywą, jestem zapisana na sobotę. Trochę się boję bo od początku ciąży nie tykam nic słodkiego, nie mogę od razu muszę zwymiotować. Mam nadzieję że dam radę to wypićJa mam 93 i dostałam skierowanie na krzywą, którą mam nadzieję zrobię w sobotę.
Ja też chcę zrobić w sobotę mam nadzieję że mnie przyjmą, bo robie tak czy siak w prywatnym laboratorium. Ja kupiłam sobie glukoze cytrynowa na wszelki wypadek, można też sobie jak coś wcisnąć pół cytryny.Ja mam dokładnie taki sam wynik i też muszę zrobić krzywą, jestem zapisana na sobotę. Trochę się boję bo od początku ciąży nie tykam nic słodkiego, nie mogę od razu muszę zwymiotować. Mam nadzieję że dam radę to wypić
K1991
Dzięki za podpowiedźJa też chcę zrobić w sobotę mam nadzieję że mnie przyjmą, bo robie tak czy siak w prywatnym laboratorium. Ja kupiłam sobie glukoze cytrynowa na wszelki wypadek, można też sobie jak coś wcisnąć pół cytryny.
Glukoza nie jest straszna do wypicia! Też naczytałam się dużo przed badaniem, nie ma sensu. Szłam tylko zestresowana i nakręcona, że zwymiotuje. Posmak utrzymywał mi się jakieś 3 godziny, ale przyszłam do domu zjadłam śniadanie i zapomniałamJa też chcę zrobić w sobotę mam nadzieję że mnie przyjmą, bo robie tak czy siak w prywatnym laboratorium. Ja kupiłam sobie glukoze cytrynowa na wszelki wypadek, można też sobie jak coś wcisnąć pół cytryny.
Ja w ciąży z synem też źle nie wspominam, ale wtedy chwilę został ze mną mąż bo znam przypadki kiedy dziewczyny mdlały. Inne miały kilka podejść, bo wymiotowały. Każdy inaczej przechodzi. Teraz nie mam wyjścia muszę iść sama, więc wolałam na wszelki wypadek mieć tą cytrynowa, bo jest lepiej tolerowana.Glukoza nie jest straszna do wypicia! Też naczytałam się dużo przed badaniem, nie ma sensu. Szłam tylko zestresowana i nakręcona, że zwymiotuje. Posmak utrzymywał mi się jakieś 3 godziny, ale przyszłam do domu zjadłam śniadanie i zapomniałam
K1991
Jest to pocieszające, normalnie to na pewno nie miałabym problemu ale teraz w ciąży to nawet arbuza nie mogę jeść bo jest za słodki. Myślę że dam radę, już sobie mówię że lepiej zrobić to raz i skutecznie niż próbować powtarzać i tylko niepotrzebnie się męczyć.Glukoza nie jest straszna do wypicia! Też naczytałam się dużo przed badaniem, nie ma sensu. Szłam tylko zestresowana i nakręcona, że zwymiotuje. Posmak utrzymywał mi się jakieś 3 godziny, ale przyszłam do domu zjadłam śniadanie i zapomniałam
reklama
MałaMi30
Jest to spory wydatek nie ma co. Ja jestem swiruską wiec pewnie bym zrobiła bo nie wytrzymałabym tyle w niepewności czy wszystko okej. To bardzo indywidualna decyzja.A ja się zastanawiam nad tym NIFTY. Lekarz mówił że to moja decyzja. Sama już niewiem. U mnie w rodzinie żadnych chorób genetycznych nie było. U męża też nie.