reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

mi mówił żeby zrobić ale miałam aktualna bo robiłam rok temu to mówił że może być :) ja mam duphastan i luteinę dopochwowo a czy przy brzudzeniu nie powinno się odstawić acardu ? Coś na forum czytałam że tak ale to tylko tak mi przez głowę przeleciało
Ja miałam i mam odstawiony. Zobaczymy co lekarz na kolejnej wizycie powie.

reklama
No właśnie też czytałam o tym acard. Ale dużo kobiet go stosuje w ciąży. Ja mam dawke 75 ta najniższą . Lekarz mi go przepisał od pozytywnego testu. Acard podobno rozrzedza krew i wtedy ta rozrzedzona krew dobrze przepływa i nie robią sie jakieś mikro zakrzepy, ktore mogłby źle wpłynąć na przepływy krwi u maluszka. Nigdy nie leczyłam sie na serce. Biorę jeszcze codziennie zastrzyki z heparyna.

Aż się wystraszyłam 🙈 chodzi o podtrzymanie też ale z tego co czytałam to co Lekarz to opinia.. No ciekawe.. Zapytam aż mojego na kolejnej wizycie

1) Jak wam idzie spanie spanie na "zdrowym" lewym boku?
2) Jak się powstrzyujecie od spania na brzuchu?
3) Czy pijecie herbatę, która podobno w ciąży jest niedozwoloną 🙈?
4) Macie detektory tętna? Planujecie zakup?
5) Czy wasz lekarz prowadzący pracuje w szpitalu w którym chcecie rodzic?

😁😁❤️

@Isanaa czyli mamy ten sam problem, a obie nie mamy leków dopochwowo i obie na heparynie. W sumie to może skutek uboczny heparyny. Według ulotki 1 na 10 zgłasza krwawienia w różnych lokalizacjach 🙄 Ja mam prenatalne w środę i to mi nie daje zwariować. Niby lekarz mówi że tak może być, to ja przy każdym krwawieniu gdzieś z tyłu głowy mam że może tym razem to już nie jest normalne i że to koniec.

😁😁❤️
1) Moj spi po prawej stronie przestawiłam się na plecy 😉 3) pijemy 4)nie mamy 5) Nawet o tym nie myślałam

😁😁❤️
1. Wolalabym na brzuchu, ale na lewym nie jest jakoś tragicznie. Poduszka ciążowa też bardzo pomaga. 2. Ja mam już spory brzuszek i po prostu zaczął mi przeszkadzać. 3. Piję ale z reguły zieloną, bo czarna często powoduje u mnie nadkwasotę. 4.Nie mam i w sumie o tym nie myślałam, bo znając mnie bym go używała jak porąbana, a to też za pewne nie dobrze. 5. Ja teraz ze względu na pandemie i brak możliwości postawienia personelu do porządku jak trzeba przez mojego męża, czuję się bezpieczniej jak mam lekarza pracującego na stałe w szpitalu w którym rodze.

😁😁❤️
1) ja śpię na razie we wszystkich pozycjach. Poduszka czeka bo jeszcze mi wystarcza mąż :) przy dużym brzuszku ten lewy bok lepiej wchodzi bo i tak ciężko się obrócić wiec jak już się legnie to tak już się zostaje :))) poduszka wtedy konieczna
2) nie powstrzymuje się. Jak zacznie to być niekomfortowe to samoistnie się stanie
3) pije kilka herbat dziennie głównie zielone, kawy w ogóle czyli dokładnie jak przed ciaza. Co do takich ograniczeń to patrze na nie z przymrużeniem oka.
4) dopiero przy trzeciej ciąży zdecydowałam się na detektor ze względu na to ze ani mąż ani dzieci nie mogą brać udziału w badaniach i jestem super zadowolona :) dzieci uwielbiają i mąż tez podsłucha.
5) nigdy nie miałam lekarza prowadzącego w szpitalu. Mam swojego od lat w luxmed i tam chodzę i idę rodzic do dobrego szpitala. Wierze w to ze każdej pacjentce należy się równe traktowanie i tak to wyglądało do tej pory podczas moich poprzednich porodów. Zreszta dla mnie najważniejsze są położne i pielęgniarki po porodzie bo to one ratują w kryzysach praktycznych :)

reklama

😁😁❤️
1. Nawet całkiem dobrze, przyzwyczaiłam się już do spania na lewym boku i jakoś daje rade, ale często zmieniam pozycje na plecy
2. To tylko kilka miesiecy;) damy rade
3. Odrzuciło mnie od kawy i herbaty wiec nie mam z tym problemu
4. Zamówiłam detektor i czekam aż przyjdzie;)
5. Pracuje ale nie ma to dla mnie większego znaczenia

Do góry