reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

U Was dzieci albo koty powodem nieprzespanej nocy. A u mnie sąsiad🙈

Sobie zrobił o pierwszej nocy karaoke, a że ściany tutaj w Anglii są takie, że jak ktoś głośniej beknie za ścianą wszystko słychać no i zaraz się obudziłam... Zemszcze się kiedy dzidzia w nocy zacznie płakać 😋

Ale dzisiaj piątek także byle do 17.30 😉
Oooo jak bylam w ciazy ze starszym to mielismy takiego sasiada. . w srodku tygodnia robil imprezy z muzyką.. darcie gęby, te sprawy którejś nocy przez ścianę(karton gips). Nad głowami wylazl nam kij od szczotki, dacie wiarę... Po tamtej akcji jak musial to naprawić troche bylo spokoju.. a potem urodzil sie R. I miał leki nocne wiec wyl przeraźliwie, to ten sasiad pajac zaczal mi pukac po ścianach, ze mu to przeszkadza, i jak sie ktorejs nocy wkurzylam i przeszlam do niego (musialam obejść budynek ,bo jego mieszkanie bylo w sąsiedniej klatce) tak jak stałam i powiedzialam mu,ze jeszcze raz osmieli się puknac mi w ścianę to dopiero pozna gniew wkur..kobiety.. i poczuje co to dostac kopa w jaja.. to przeprosil (musialam wyglądać źle 😂🤣) a po jakis dwoch miesiacach sie wyprowadzil.. 😂🤣😂🤣

reklama
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone przepisy na śniadanie, które nie powoduje mdłości i wymiotów?
Edit
Zazwyczaj jem jogurt i bułkę ale ostatnio i to powoduje 🤢

Wysłałam mojego po pączka. Przyniósł. Zjadłam. Raj w ustach.
Wczorajszy krupnik co mi tak smakował musiałam wylać bo mnie prawie na wymioty wzięło jak otworzyłam lodówkę i jego zapach poczułam [emoji1785] Dobrze ze malutko zostało bo nie lubię wyrzucać jedzenia.

Dziewczyny, mam pytanie. Mój wiek ciąży wg OM a ten wg USG to aż tydzień różnicy. Nie ma możliwości o przesunięciu owulacji, wiec trochę się martwię. Tez tak miałyście ? Lekarz powiedział, ze życie takie jest i to się zdarza, ale przez ostatnie poronienie, gdzie od początku ciąża była młodsza, mam jakaś schize
Ja też jestem po przejściach i teraz też mam tydzień różnicy i dobrze Cię rozumiem, że się się stresujesz ale nie martw się będzie ok ;) Ja teraz jestem 10+2 dzidziuś jest już w cm. więc lekarz spokojnie mógł podać mniej więcej wiek ciąży ale jestem zdziwiona, że niektóre dziewczyny były w początkach ciąży i lekarze podawali dokładnie wiek co do dnia, przecież jak dziecko ma parę milimetrów to jeden lekarz zmierzy milimetr więcej drugi milimetr mniej i już jest różnica w dniach. A człowiek niepotrzebnie się stresuje ;)

Dla mnie wątek zamknięty to dużo lepsze rozwiązanie. Jest bardzo dużo dziwnych ludzi, na prawdę. Dużo piszemy o sobie, z takich postów dużo się można dowiedzieć, nawet ewentualnie podłapać kogoś znajomego,co czasami nie jest korzystne. Wątek zamknięty to to samo co teraz tylko, że tylko my będziemy czytać co piszemy a nie ludzie z zewnątrz. Nie będzie nas podczytywal jakiś stary dziadek o tym jak piszemy o bolących cyckach. To jest nasze bezpieczeństwo. Rozumiem, że część z Was nie może się otworzyć, nie dziwię się bo właśnie czyta to każdy, każdy ma dostęp do tego forum a nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie.
Ja się nei mogę doczekać wątku zamkniętego i serio Dzieczywny dzięki za Super robotę i jestem Wam się mega wdzięczna ❤️

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone przepisy na śniadanie, które nie powoduje mdłości i wymiotów?
Edit
Zazwyczaj jem jogurt i bułkę ale ostatnio i to powoduje 🤢
moze sprobuj sobie jakas lekka salatke ze swiezych warzyw, albo owsianke z owocami, lub jakis koktajl owocowy, dosc lekko wiec powinno wejsc bez problemow :)

Oooo jak bylam w ciazy ze starszym to mielismy takiego sasiada. . w srodku tygodnia robil imprezy z muzyką.. darcie gęby, te sprawy którejś nocy przez ścianę(karton gips). Nad głowami wylazl nam kij od szczotki, dacie wiarę... Po tamtej akcji jak musial to naprawić troche bylo spokoju.. a potem urodzil sie R. I miał leki nocne wiec wyl przeraźliwie, to ten sasiad pajac zaczal mi pukac po ścianach, ze mu to przeszkadza, i jak sie ktorejs nocy wkurzylam i przeszlam do niego (musialam obejść budynek ,bo jego mieszkanie bylo w sąsiedniej klatce) tak jak stałam i powiedzialam mu,ze jeszcze raz osmieli się puknac mi w ścianę to dopiero pozna gniew wkur..kobiety.. i poczuje co to dostac kopa w jaja.. to przeprosil (musialam wyglądać źle 😂🤣) a po jakis dwoch miesiacach sie wyprowadzil.. 😂🤣😂🤣
No nieźle 😉 Ten sąsiad właśnie już nieraz miał takie akcje, chociaż nawet fajne piosenki puszczał, to jednak o 1 w nocy człowiek chce spać. Mąż się nawet nie przebudził 🙈

Do zamkniętego nalezec będą te mamy, te które Napisały do Amalety. Nie prześwietlałam co pisze każda post po poście, jedynie to czy ktoś się udziela, i od kiedy. Było ponad 60 mam. Finalnie zostało coś koło 58 mam. Wybaczcie ale jeśli ktoś nie pisze od 2 tygodni a czyta Nas aby był w grupie nie chcąc się integrować. Albo jeśli ktoś nie lubi czytać o naszych obiadach, dolegliwościach,lub tego jak spędzamy czas.Nowe mamy które są od kilku dni warto aby dały się poznać na ogólnym. Są dziewczyny które nie piszą po 2 czy cztery dni, ale zdaje sobie sprawę że każdy ma obowiązki i może mieć mało czasu chwilowo na forum. Nie wiem czy czytacie inne dziewczyny ale @rossig pisała aby przyjąć zasadę, aby każda chociaż raz na zamkniętym na 2 tyg coś naskrobała co u niej i będzie okej. Nikt nikogo nie ma zamiaru inwigilować. Wszystko dla naszego komfortu psychicznego. Również @rossig opisywała sytuację z dziewczyną która dostała się na zamknięty a udawała ze jest w ciąży i strasznie mąciła i denerwowała inne mamy. Ja osobiście tu spotkałam typowego trolla i stalkera. Pewnej mamie tak umiliła życie, że dziewczyna zniknęła stąd na pewien okres.
Zawsze można dopisać mamę z ogólnego do zamkniętego. O wątku zamkniętym dziewczyny pisały już miesiąc temu. @Amaleta poświęciła swój wolny czas na odczytanie waszych wiadomości, zrobienia listy i zweryfikowanie(a mogła w tym czasie jeść coś pysznego i oglądać z partnerem jakiś super hiper serial)W moim imieniu chce jej podziękować bo jak widać nie wszystkie z Was mają pojęcia ile użerania jest z taką pierdołą. Wpisywanie, wykreślanie, dopisywanie....
Wczoraj napisałam do właścicielki o utworzenie wątku zamkniętego więc jeśli teraz któraś nie chce niech do mnie napisze.
Zgadzam się z toba w 100% jeśli chodzi o sytuacje z trolami .
Tez kiedys mialam styczność z kims takim kobieta podawała się ze jest w ciąży wysyłała zdjęcia nie swojego usg itd.w międzyczasie wypisywała na forum mrożące krew w żyłach historie o poronieniach o dzieciach które umierały przy poradzie od samego początku była bardzo dziwna tak jakby radość sprawiało jej to że stresuje inne kobiety tak że ja wiem i jestem świadoma tego że nie każdy jest normalny i zdarzaja się takie elementy które poprostu wbijaja sie w fora by sobie porobić jaja często z kobiet ktore od samego początku maja w ciąży problemy .

reklama
Do zamkniętego nalezec będą te mamy, te które Napisały do Amalety. Nie prześwietlałam co pisze każda post po poście, jedynie to czy ktoś się udziela, i od kiedy. Było ponad 60 mam. Finalnie zostało coś koło 58 mam. Wybaczcie ale jeśli ktoś nie pisze od 2 tygodni a czyta Nas aby był w grupie nie chcąc się integrować. Albo jeśli ktoś nie lubi czytać o naszych obiadach, dolegliwościach,lub tego jak spędzamy czas.Nowe mamy które są od kilku dni warto aby dały się poznać na ogólnym. Są dziewczyny które nie piszą po 2 czy cztery dni, ale zdaje sobie sprawę że każdy ma obowiązki i może mieć mało czasu chwilowo na forum. Nie wiem czy czytacie inne dziewczyny ale @rossig pisała aby przyjąć zasadę, aby każda chociaż raz na zamkniętym na 2 tyg coś naskrobała co u niej i będzie okej. Nikt nikogo nie ma zamiaru inwigilować. Wszystko dla naszego komfortu psychicznego. Również @rossig opisywała sytuację z dziewczyną która dostała się na zamknięty a udawała ze jest w ciąży i strasznie mąciła i denerwowała inne mamy. Ja osobiście tu spotkałam typowego trolla i stalkera. Pewnej mamie tak umiliła życie, że dziewczyna zniknęła stąd na pewien okres.
Zawsze można dopisać mamę z ogólnego do zamkniętego. O wątku zamkniętym dziewczyny pisały już miesiąc temu. @Amaleta poświęciła swój wolny czas na odczytanie waszych wiadomości, zrobienia listy i zweryfikowanie(a mogła w tym czasie jeść coś pysznego i oglądać z partnerem jakiś super hiper serial)W moim imieniu chce jej podziękować bo jak widać nie wszystkie z Was mają pojęcia ile użerania jest z taką pierdołą. Wpisywanie, wykreślanie, dopisywanie....
Wczoraj napisałam do właścicielki o utworzenie wątku zamkniętego więc jeśli teraz któraś nie chce niech do mnie napisze.
Dzięki @Amaleta za robotę 👍serio ja z trollami internetowymi nie miałam pojęcia, że ludzie mają takie jazdy więc wystarczyło na spokojnie wytłumaczyć :) Słyszałam tylko, że na grupach fb lubią grasować goście których kręcą kobiety z brzuchami i sobie zdjęcia przywłaszczają.... Ja nigdy zdjęć nie dodaje i ogólnie jestem ostrożna, w internecie nic nie ginie.
I widzę tu jeszcze chyba personalną wycieczkę znowu do mojego postu- JA nie piszę o swoim jedzeniu ani o objawach w ciąży bo ich poprostu nie mam ALE nie mam nic przeciwko czytaniu takich rzeczy wiec juz sobie darujmy :)
Mam nadzieję, że temat już wyczerpany i na zamkniętym już będzie przyjemniej :)

Do góry