reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

U Was dzieci albo koty powodem nieprzespanej nocy. A u mnie sąsiad🙈

Sobie zrobił o pierwszej nocy karaoke, a że ściany tutaj w Anglii są takie, że jak ktoś głośniej beknie za ścianą wszystko słychać no i zaraz się obudziłam... Zemszcze się kiedy dzidzia w nocy zacznie płakać 😋

Ale dzisiaj piątek także byle do 17.30 😉
Oooo jak bylam w ciazy ze starszym to mielismy takiego sasiada. . w srodku tygodnia robil imprezy z muzyką.. darcie gęby, te sprawy którejś nocy przez ścianę(karton gips). Nad głowami wylazl nam kij od szczotki, dacie wiarę... Po tamtej akcji jak musial to naprawić troche bylo spokoju.. a potem urodzil sie R. I miał leki nocne wiec wyl przeraźliwie, to ten sasiad pajac zaczal mi pukac po ścianach, ze mu to przeszkadza, i jak sie ktorejs nocy wkurzylam i przeszlam do niego (musialam obejść budynek ,bo jego mieszkanie bylo w sąsiedniej klatce) tak jak stałam i powiedzialam mu,ze jeszcze raz osmieli się puknac mi w ścianę to dopiero pozna gniew wkur..kobiety.. i poczuje co to dostac kopa w jaja.. to przeprosil (musialam wyglądać źle 😂🤣) a po jakis dwoch miesiacach sie wyprowadzil.. 😂🤣😂🤣

reklama
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone przepisy na śniadanie, które nie powoduje mdłości i wymiotów?
Edit
Zazwyczaj jem jogurt i bułkę ale ostatnio i to powoduje 🤢

Wysłałam mojego po pączka. Przyniósł. Zjadłam. Raj w ustach.
Wczorajszy krupnik co mi tak smakował musiałam wylać bo mnie prawie na wymioty wzięło jak otworzyłam lodówkę i jego zapach poczułam [emoji1785] Dobrze ze malutko zostało bo nie lubię wyrzucać jedzenia.

Dziewczyny, mam pytanie. Mój wiek ciąży wg OM a ten wg USG to aż tydzień różnicy. Nie ma możliwości o przesunięciu owulacji, wiec trochę się martwię. Tez tak miałyście ? Lekarz powiedział, ze życie takie jest i to się zdarza, ale przez ostatnie poronienie, gdzie od początku ciąża była młodsza, mam jakaś schize
Ja też jestem po przejściach i teraz też mam tydzień różnicy i dobrze Cię rozumiem, że się się stresujesz ale nie martw się będzie ok ;) Ja teraz jestem 10+2 dzidziuś jest już w cm. więc lekarz spokojnie mógł podać mniej więcej wiek ciąży ale jestem zdziwiona, że niektóre dziewczyny były w początkach ciąży i lekarze podawali dokładnie wiek co do dnia, przecież jak dziecko ma parę milimetrów to jeden lekarz zmierzy milimetr więcej drugi milimetr mniej i już jest różnica w dniach. A człowiek niepotrzebnie się stresuje ;)

Dla mnie wątek zamknięty to dużo lepsze rozwiązanie. Jest bardzo dużo dziwnych ludzi, na prawdę. Dużo piszemy o sobie, z takich postów dużo się można dowiedzieć, nawet ewentualnie podłapać kogoś znajomego,co czasami nie jest korzystne. Wątek zamknięty to to samo co teraz tylko, że tylko my będziemy czytać co piszemy a nie ludzie z zewnątrz. Nie będzie nas podczytywal jakiś stary dziadek o tym jak piszemy o bolących cyckach. To jest nasze bezpieczeństwo. Rozumiem, że część z Was nie może się otworzyć, nie dziwię się bo właśnie czyta to każdy, każdy ma dostęp do tego forum a nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie.
Ja się nei mogę doczekać wątku zamkniętego i serio Dzieczywny dzięki za Super robotę i jestem Wam się mega wdzięczna ❤️

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone przepisy na śniadanie, które nie powoduje mdłości i wymiotów?
Edit
Zazwyczaj jem jogurt i bułkę ale ostatnio i to powoduje 🤢
moze sprobuj sobie jakas lekka salatke ze swiezych warzyw, albo owsianke z owocami, lub jakis koktajl owocowy, dosc lekko wiec powinno wejsc bez problemow :)

Oooo jak bylam w ciazy ze starszym to mielismy takiego sasiada. . w srodku tygodnia robil imprezy z muzyką.. darcie gęby, te sprawy którejś nocy przez ścianę(karton gips). Nad głowami wylazl nam kij od szczotki, dacie wiarę... Po tamtej akcji jak musial to naprawić troche bylo spokoju.. a potem urodzil sie R. I miał leki nocne wiec wyl przeraźliwie, to ten sasiad pajac zaczal mi pukac po ścianach, ze mu to przeszkadza, i jak sie ktorejs nocy wkurzylam i przeszlam do niego (musialam obejść budynek ,bo jego mieszkanie bylo w sąsiedniej klatce) tak jak stałam i powiedzialam mu,ze jeszcze raz osmieli się puknac mi w ścianę to dopiero pozna gniew wkur..kobiety.. i poczuje co to dostac kopa w jaja.. to przeprosil (musialam wyglądać źle 😂🤣) a po jakis dwoch miesiacach sie wyprowadzil.. 😂🤣😂🤣
No nieźle 😉 Ten sąsiad właśnie już nieraz miał takie akcje, chociaż nawet fajne piosenki puszczał, to jednak o 1 w nocy człowiek chce spać. Mąż się nawet nie przebudził 🙈

Do zamkniętego nalezec będą te mamy, te które Napisały do Amalety. Nie prześwietlałam co pisze każda post po poście, jedynie to czy ktoś się udziela, i od kiedy. Było ponad 60 mam. Finalnie zostało coś koło 58 mam. Wybaczcie ale jeśli ktoś nie pisze od 2 tygodni a czyta Nas aby był w grupie nie chcąc się integrować. Albo jeśli ktoś nie lubi czytać o naszych obiadach, dolegliwościach,lub tego jak spędzamy czas.Nowe mamy które są od kilku dni warto aby dały się poznać na ogólnym. Są dziewczyny które nie piszą po 2 czy cztery dni, ale zdaje sobie sprawę że każdy ma obowiązki i może mieć mało czasu chwilowo na forum. Nie wiem czy czytacie inne dziewczyny ale @rossig pisała aby przyjąć zasadę, aby każda chociaż raz na zamkniętym na 2 tyg coś naskrobała co u niej i będzie okej. Nikt nikogo nie ma zamiaru inwigilować. Wszystko dla naszego komfortu psychicznego. Również @rossig opisywała sytuację z dziewczyną która dostała się na zamknięty a udawała ze jest w ciąży i strasznie mąciła i denerwowała inne mamy. Ja osobiście tu spotkałam typowego trolla i stalkera. Pewnej mamie tak umiliła życie, że dziewczyna zniknęła stąd na pewien okres.
Zawsze można dopisać mamę z ogólnego do zamkniętego. O wątku zamkniętym dziewczyny pisały już miesiąc temu. @Amaleta poświęciła swój wolny czas na odczytanie waszych wiadomości, zrobienia listy i zweryfikowanie(a mogła w tym czasie jeść coś pysznego i oglądać z partnerem jakiś super hiper serial)W moim imieniu chce jej podziękować bo jak widać nie wszystkie z Was mają pojęcia ile użerania jest z taką pierdołą. Wpisywanie, wykreślanie, dopisywanie....
Wczoraj napisałam do właścicielki o utworzenie wątku zamkniętego więc jeśli teraz któraś nie chce niech do mnie napisze.
Zgadzam się z toba w 100% jeśli chodzi o sytuacje z trolami .
Tez kiedys mialam styczność z kims takim kobieta podawała się ze jest w ciąży wysyłała zdjęcia nie swojego usg itd.w międzyczasie wypisywała na forum mrożące krew w żyłach historie o poronieniach o dzieciach które umierały przy poradzie od samego początku była bardzo dziwna tak jakby radość sprawiało jej to że stresuje inne kobiety tak że ja wiem i jestem świadoma tego że nie każdy jest normalny i zdarzaja się takie elementy które poprostu wbijaja sie w fora by sobie porobić jaja często z kobiet ktore od samego początku maja w ciąży problemy .

reklama
Do zamkniętego nalezec będą te mamy, te które Napisały do Amalety. Nie prześwietlałam co pisze każda post po poście, jedynie to czy ktoś się udziela, i od kiedy. Było ponad 60 mam. Finalnie zostało coś koło 58 mam. Wybaczcie ale jeśli ktoś nie pisze od 2 tygodni a czyta Nas aby był w grupie nie chcąc się integrować. Albo jeśli ktoś nie lubi czytać o naszych obiadach, dolegliwościach,lub tego jak spędzamy czas.Nowe mamy które są od kilku dni warto aby dały się poznać na ogólnym. Są dziewczyny które nie piszą po 2 czy cztery dni, ale zdaje sobie sprawę że każdy ma obowiązki i może mieć mało czasu chwilowo na forum. Nie wiem czy czytacie inne dziewczyny ale @rossig pisała aby przyjąć zasadę, aby każda chociaż raz na zamkniętym na 2 tyg coś naskrobała co u niej i będzie okej. Nikt nikogo nie ma zamiaru inwigilować. Wszystko dla naszego komfortu psychicznego. Również @rossig opisywała sytuację z dziewczyną która dostała się na zamknięty a udawała ze jest w ciąży i strasznie mąciła i denerwowała inne mamy. Ja osobiście tu spotkałam typowego trolla i stalkera. Pewnej mamie tak umiliła życie, że dziewczyna zniknęła stąd na pewien okres.
Zawsze można dopisać mamę z ogólnego do zamkniętego. O wątku zamkniętym dziewczyny pisały już miesiąc temu. @Amaleta poświęciła swój wolny czas na odczytanie waszych wiadomości, zrobienia listy i zweryfikowanie(a mogła w tym czasie jeść coś pysznego i oglądać z partnerem jakiś super hiper serial)W moim imieniu chce jej podziękować bo jak widać nie wszystkie z Was mają pojęcia ile użerania jest z taką pierdołą. Wpisywanie, wykreślanie, dopisywanie....
Wczoraj napisałam do właścicielki o utworzenie wątku zamkniętego więc jeśli teraz któraś nie chce niech do mnie napisze.
Dzięki @Amaleta za robotę 👍serio ja z trollami internetowymi nie miałam pojęcia, że ludzie mają takie jazdy więc wystarczyło na spokojnie wytłumaczyć :) Słyszałam tylko, że na grupach fb lubią grasować goście których kręcą kobiety z brzuchami i sobie zdjęcia przywłaszczają.... Ja nigdy zdjęć nie dodaje i ogólnie jestem ostrożna, w internecie nic nie ginie.
I widzę tu jeszcze chyba personalną wycieczkę znowu do mojego postu- JA nie piszę o swoim jedzeniu ani o objawach w ciąży bo ich poprostu nie mam ALE nie mam nic przeciwko czytaniu takich rzeczy wiec juz sobie darujmy :)
Mam nadzieję, że temat już wyczerpany i na zamkniętym już będzie przyjemniej :)

Do góry