reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja ogolnie tylko 3 razy mialam siniaki i to małe. Pierwszy zastrzyk był i siniak. Pozniej ok. Obrałam taktykę. 7 zastrzyków w jedną stronę brzucha, kolejne 7 w drugą. Jest ok.
Wbijam całą igłę i powoli wstrzykuje. Jal boli to rozcieram. Jak nie boli zostawiam.
Są dni, że igły wkłuc nie mogę i boli.
Mama wrażenie ze jakies igły tępe
Tak tez mam wrazenie, ze igly bywają bardziej lub mniej tępe. Neoparin podobno ma gorsze igly. Ja mam te siniaki tak duze, do tego zgrubienie. One sie goją po kilka tygodni pozniej. Zalamka, nie wiem co jest nie tak.

reklama
Czyli robią Ci się zrosty. Współczuję
Też właśnie czytałam, że neoparin ma gorsze igły. No, ale nie ma co marudzić. Musimy wytrzymać. W czwartek mam wizytę. Mam nadzieje, że zobaczę serduszko.

Do dziewczyn na heparynie :) To jest bardzo dziwne, ale myslalam ze juz tak pieknie doszlam do wprawy i siniaki prawie mi sie nie robily, od 3 dni po kazdym wkluciu znow kosmicznie rozlany siniak, a metoda wbicia jest taka sama. Juz nawet wbijam igle do polowy tylko i fyk pół brzucha w siniorach 🙄🙄🙄 Moze tak byc, ze organizm roznie reaguje? Raz lepiej raz gorzej?:(
Ja teraz też mam troszkę większe siniaki. Mam teściowa pielęgniarkę i mówiła mi że czas krzepnięcia jest dłużysz i mogą się robić większe siniaki ale też nie raz się trafi w naczynko krwionośne. Mój gin mi każe badać co tydz APTT. To pokazuje jaki jest czas krzepnięcia krwi i czy nie jest zbyt długi. Niestety nie da się uniknąć tych siniaków 😒😒

Do dziewczyn na heparynie :) To jest bardzo dziwne, ale myslalam ze juz tak pieknie doszlam do wprawy i siniaki prawie mi sie nie robily, od 3 dni po kazdym wkluciu znow kosmicznie rozlany siniak, a metoda wbicia jest taka sama. Juz nawet wbijam igle do polowy tylko i fyk pół brzucha w siniorach 🙄🙄🙄 Moze tak byc, ze organizm roznie reaguje? Raz lepiej raz gorzej?:(
Do tego tak jak dziewczyny piszą ja już też trafiam w zrosty. Ja mam clexsane. Miałam jedno op też z tępymi igłami. Nie raz tak mnie bolą te zastrzyki że szalu dostaje ale wzięłam sobie to już tak do serca że bez nich dzidzi by nie było. Dlatego traktuje je jak rutynę już. Wstaje kłuję się poboli i przestanie.

Cześć dziewczyny . Ja dzisiaj wyjeżdżałam od rodziców i poprostu chciało minsienplakac bez powodu . W aucie poprostu płakałam a jak mąż mnie pocieszał i pytalnco się stało to ja bardziej. Ale wszystko wporzadku . Może poprostu się boje wtorkowej wizyty :)

Dziewczyny, czy ktoś korzystał z detektora tętna płodu? W poprzednich ciążach bądź już teraz?
Z tego co wiem, nawet w 10tyg moze ukazać się tętno w detektorze :) czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sprzętem, kiedy było słychać serduszko, itp? :)

Dziewczyny, czy ktoś korzystał z detektora tętna płodu? W poprzednich ciążach bądź już teraz?
Z tego co wiem, nawet w 10tyg moze ukazać się tętno w detektorze :) czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sprzętem, kiedy było słychać serduszko, itp? :)
Ja mam od dwóch dni, odpaliłam go dwa razy - bez większego problemu udało mi się namierzyć serduszko. Ale tak dosłownie na kilka sekund bo chce się z lekarzem skonsultować czy to napewno bezpieczne :)

reklama
Dzień dobry dziewczynki. U mnie dziś 7+2. Spaliśmy u moich rodziców. Jestem połamana [emoji1787] i doceniam moje łóżko. Ale było bardzo fajnie. Taki resecik. Głowa myślała o czym innym. Jak pogoda dopisze to po śniadaniu pójdę sobie na spacer do lasu.

Do góry