reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja na zapachy jestem strasznie wyczulona, większość rzeczy mi śmierdzi o_O
Ale mdłości mi mega złagodniały, czasami wcale ich nie mam, trochę mnie to martwi oczywiscie ale do wtorku juz niedługo, zaczynam się już mega stresować:/ dobrze że wizyta jest rano
Ja nie mam problemów z zapachami ze względu na alergie która mi zatyka nos. W sumie to nawet się ciesze bo pewnie bym wymiotowała[emoji3064]

Ja też 6 szt dziennie cyclonamine. Cały czas je brałam, chyba te 4 tyg.
Teraz po kontroli mam zmniejszone do 2 szt. I powoli będziemy z nich schodzić.
I też wstaje od 5 tyg praktycznie tylko do łazienki 🙄

Też myślałam, że po lekach plamienie przejdzie. Ale może one mają zadanie, żeby właśnie ten krwiak stopniowo się opóźniał. Najgroźniejsze z tego co wiem jest to jak krwiak nagle pęknie. Wtedy może pociągnąć za sobą pęcherzyk ciążowy i koniec. Dlatego trzeba leżeć bo pęknąć może podczas chodzenia czy takich dynamicznych czynności.

A masz może trombofilie? Chodzi mi o mutacje protombiny albo V leiden. Krwiaki w ciąży to niestety jej klasyczny objaw bo jednak to jest wrodzone zaburzenie krzepnienia krwi. Ja mam mutacje protombiny więc się zgadza. I tak mi lekarz powiedział, że to od tego.

Na którą masz wizytę 08.04? Będę czekała na info od siebie ✊

Przyjmujesz heparyne?
Nigdy nie miałam badań w kierunku stwierdzenia trombofili, a to można sprawdzić przy pobraniu krwi, czy potrzebne są bardziej szczegółowe badania? heparyny nie przyjmuje. Wizytę mam 08.04 na 18.30

U mnie było podobnie, z tym że zaczęłam w nocy krwawić i do rana się uspokoiło ale na 9 byłam już u lekarza,(krwawienie o 4 rano) i też dostałam cyclonamine, miałam brać w momencie pojawienia się krwawień, 3x2. Był krwiak, na kolejnej wizycie był juz mniejszy i mam nadzieje ze na tej wtorkowej juz go nie bedzie, od tygodnia nie plamię wcale, w ogóle zmniejszyła mi się ilość śluzu
Twoja historia jest pocieszająca, mam nadzieję że u mnie będzie tak samo. Pójdę na wizytę i dowiem się że krwiak się zmniejszył. Tobie oczywiście z całego serca życzę na wtorkowej wizycie informacji, że krwiaka już nie ma.

Ja mam mdłości non stop, drażnią mnie zapachy, ale ja biorę rano i wieczorem jedna tabletkę, muszę pomyśleć nad zmiana w takim razie.
Ja też.przez ostatnie kilka dni miałam non stop. Dzisiaj może trochę lepiej ale w ogóle mam wrażenie, że tabletki powodują, że się nasila. Spróbuj faktycznie zmienić. Może będzie odrobine lepiej.

Dziewczyny wesołych świąt dla Was :) a jak tu zajrzycie to przy okazji mam pytanko do Was, miała któraś z Was delikatne brązowe plamienie? staram się na spokojnie podchodzić do tego ale ogólnie na wszystko odkąd dowiedziałam się o ciazy reaguje paniką, coś mi się w głowie poprzestawiało chyba :O

Dziewczyny wesołych świąt dla Was :) a jak tu zajrzycie to przy okazji mam pytanko do Was, miała któraś z Was delikatne brązowe plamienie? staram się na spokojnie podchodzić do tego ale ogólnie na wszystko odkąd dowiedziałam się o ciazy reaguje paniką, coś mi się w głowie poprzestawiało chyba :O
ja właśnie miałam wczoraj.. Zobaczyłam na papierze i bieliźnie, ale bardzo delikatne później już i dzisiaj nic. Mam nadzieję że jest ok

Do dziewczyn na heparynie :) To jest bardzo dziwne, ale myslalam ze juz tak pieknie doszlam do wprawy i siniaki prawie mi sie nie robily, od 3 dni po kazdym wkluciu znow kosmicznie rozlany siniak, a metoda wbicia jest taka sama. Juz nawet wbijam igle do polowy tylko i fyk pół brzucha w siniorach 🙄🙄🙄 Moze tak byc, ze organizm roznie reaguje? Raz lepiej raz gorzej?:(

reklama
Do dziewczyn na heparynie :) To jest bardzo dziwne, ale myslalam ze juz tak pieknie doszlam do wprawy i siniaki prawie mi sie nie robily, od 3 dni po kazdym wkluciu znow kosmicznie rozlany siniak, a metoda wbicia jest taka sama. Juz nawet wbijam igle do polowy tylko i fyk pół brzucha w siniorach 🙄🙄🙄 Moze tak byc, ze organizm roznie reaguje? Raz lepiej raz gorzej?:(
Ja ogolnie tylko 3 razy mialam siniaki i to małe. Pierwszy zastrzyk był i siniak. Pozniej ok. Obrałam taktykę. 7 zastrzyków w jedną stronę brzucha, kolejne 7 w drugą. Jest ok.
Wbijam całą igłę i powoli wstrzykuje. Jal boli to rozcieram. Jak nie boli zostawiam.
Są dni, że igły wkłuc nie mogę i boli.
Mama wrażenie ze jakies igły tępe

Do góry