reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja na zapachy jestem strasznie wyczulona, większość rzeczy mi śmierdzi o_O
Ale mdłości mi mega złagodniały, czasami wcale ich nie mam, trochę mnie to martwi oczywiscie ale do wtorku juz niedługo, zaczynam się już mega stresować:/ dobrze że wizyta jest rano
Ja nie mam problemów z zapachami ze względu na alergie która mi zatyka nos. W sumie to nawet się ciesze bo pewnie bym wymiotowała[emoji3064]

Ja też 6 szt dziennie cyclonamine. Cały czas je brałam, chyba te 4 tyg.
Teraz po kontroli mam zmniejszone do 2 szt. I powoli będziemy z nich schodzić.
I też wstaje od 5 tyg praktycznie tylko do łazienki 🙄

Też myślałam, że po lekach plamienie przejdzie. Ale może one mają zadanie, żeby właśnie ten krwiak stopniowo się opóźniał. Najgroźniejsze z tego co wiem jest to jak krwiak nagle pęknie. Wtedy może pociągnąć za sobą pęcherzyk ciążowy i koniec. Dlatego trzeba leżeć bo pęknąć może podczas chodzenia czy takich dynamicznych czynności.

A masz może trombofilie? Chodzi mi o mutacje protombiny albo V leiden. Krwiaki w ciąży to niestety jej klasyczny objaw bo jednak to jest wrodzone zaburzenie krzepnienia krwi. Ja mam mutacje protombiny więc się zgadza. I tak mi lekarz powiedział, że to od tego.

Na którą masz wizytę 08.04? Będę czekała na info od siebie ✊

Przyjmujesz heparyne?
Nigdy nie miałam badań w kierunku stwierdzenia trombofili, a to można sprawdzić przy pobraniu krwi, czy potrzebne są bardziej szczegółowe badania? heparyny nie przyjmuje. Wizytę mam 08.04 na 18.30

U mnie było podobnie, z tym że zaczęłam w nocy krwawić i do rana się uspokoiło ale na 9 byłam już u lekarza,(krwawienie o 4 rano) i też dostałam cyclonamine, miałam brać w momencie pojawienia się krwawień, 3x2. Był krwiak, na kolejnej wizycie był juz mniejszy i mam nadzieje ze na tej wtorkowej juz go nie bedzie, od tygodnia nie plamię wcale, w ogóle zmniejszyła mi się ilość śluzu
Twoja historia jest pocieszająca, mam nadzieję że u mnie będzie tak samo. Pójdę na wizytę i dowiem się że krwiak się zmniejszył. Tobie oczywiście z całego serca życzę na wtorkowej wizycie informacji, że krwiaka już nie ma.

Ja mam mdłości non stop, drażnią mnie zapachy, ale ja biorę rano i wieczorem jedna tabletkę, muszę pomyśleć nad zmiana w takim razie.
Ja też.przez ostatnie kilka dni miałam non stop. Dzisiaj może trochę lepiej ale w ogóle mam wrażenie, że tabletki powodują, że się nasila. Spróbuj faktycznie zmienić. Może będzie odrobine lepiej.

Dziewczyny wesołych świąt dla Was :) a jak tu zajrzycie to przy okazji mam pytanko do Was, miała któraś z Was delikatne brązowe plamienie? staram się na spokojnie podchodzić do tego ale ogólnie na wszystko odkąd dowiedziałam się o ciazy reaguje paniką, coś mi się w głowie poprzestawiało chyba :O

Dziewczyny wesołych świąt dla Was :) a jak tu zajrzycie to przy okazji mam pytanko do Was, miała któraś z Was delikatne brązowe plamienie? staram się na spokojnie podchodzić do tego ale ogólnie na wszystko odkąd dowiedziałam się o ciazy reaguje paniką, coś mi się w głowie poprzestawiało chyba :O
ja właśnie miałam wczoraj.. Zobaczyłam na papierze i bieliźnie, ale bardzo delikatne później już i dzisiaj nic. Mam nadzieję że jest ok

Do dziewczyn na heparynie :) To jest bardzo dziwne, ale myslalam ze juz tak pieknie doszlam do wprawy i siniaki prawie mi sie nie robily, od 3 dni po kazdym wkluciu znow kosmicznie rozlany siniak, a metoda wbicia jest taka sama. Juz nawet wbijam igle do polowy tylko i fyk pół brzucha w siniorach 🙄🙄🙄 Moze tak byc, ze organizm roznie reaguje? Raz lepiej raz gorzej?:(

reklama
Do dziewczyn na heparynie :) To jest bardzo dziwne, ale myslalam ze juz tak pieknie doszlam do wprawy i siniaki prawie mi sie nie robily, od 3 dni po kazdym wkluciu znow kosmicznie rozlany siniak, a metoda wbicia jest taka sama. Juz nawet wbijam igle do polowy tylko i fyk pół brzucha w siniorach 🙄🙄🙄 Moze tak byc, ze organizm roznie reaguje? Raz lepiej raz gorzej?:(
Ja ogolnie tylko 3 razy mialam siniaki i to małe. Pierwszy zastrzyk był i siniak. Pozniej ok. Obrałam taktykę. 7 zastrzyków w jedną stronę brzucha, kolejne 7 w drugą. Jest ok.
Wbijam całą igłę i powoli wstrzykuje. Jal boli to rozcieram. Jak nie boli zostawiam.
Są dni, że igły wkłuc nie mogę i boli.
Mama wrażenie ze jakies igły tępe

Do góry