reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Wesołych, radosnych Świąt wszystkim ❤️
U mnie święta na lejcie. Myślałam, że będę panikować i się stresować po tym wszystkim ale odpuściłam. Dalej mam wszystkie objawy, nasilają się każdego dnia. Okropny ból piersi, nudności, brak apetytu, nawet lodówki nie mogę otworzyć🙄, senność, zmęczenie, czasem zgaga, ból głowy i przeklete zaparcia 🥺Żadnych plamien ani krwawień. Więc chyba jeszcze mogę mieć nadzieję 🤔 w poprzedniej ciąży, wgl usg ciąża była starsza, to teraz może będzie młodsza :) dziś wgl om 8 tydzień ale już na to nie patrze. W sumie dalej uważam się za ciężarną, mam nadzieję ale też jestem przygotowana. Aż sama się dziwię.
Dziś dzień u moich rodziców, jutro u teściów. I prawdopodobnie powiemy na czym stoimy bo dłużej nie mogę wymyślać dlaczego nie pracuje. I w razie gdyby coś będzie nam potrzebna pomoc przy Synku.
Hej, super ze wróciłaś ! Trzymamy kciuki, wszystko się może zdarzyć jeszcze 🖤 ja mam przeczucie, ze wszystko będzie dobrze, moja ciąża tez wyszła młodsza na badaniu 🙂

reklama
U mnie było podobnie, z tym że zaczęłam w nocy krwawić i do rana się uspokoiło ale na 9 byłam już u lekarza,(krwawienie o 4 rano) i też dostałam cyclonamine, miałam brać w momencie pojawienia się krwawień, 3x2. Był krwiak, na kolejnej wizycie był juz mniejszy i mam nadzieje ze na tej wtorkowej juz go nie bedzie, od tygodnia nie plamię wcale, w ogóle zmniejszyła mi się ilość śluzu
Też miałam te tabletki, na początku brałam 6 dziennie, z przeciwkrwoticznych jeszcze exacyl. Z lekarzem ustaliłam na poprzedniej wizycie ze od czwartku zmniejszam ilość tabletek. Takie silne krwotoki są straszne mi przy pierwszym prawie serce pękło, bo już byłam pewna że to koniec. Od momentu kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży miałam może max cztery dni bez plamienia, trochę mnie to martwi. Miałam nadzieję że po tych wszystkich lekach te plamienia się całkowicie wytrzymają ale może po prostu krwiak się tak oczyszcza przez te plamienia. Bardzo w to wierzę. Twoja historia mnie pociesza bo jednak w Twoim przypadku krwiak się zmniejsza a dziecko rośnie [emoji4]

Przykro mi strasznie :(:( 3maj sie kochana:*
Hej dziewczyny Niestety ale muszę się pożegnać.. Walczylismy..ale Przegraliśmy te walkę.. To moja pierwsza ciąża,wyczekiwana. Na razie ciężko mi uwierzyć w to wszystko. Cały czas wyje [emoji17] Życzę mam powodzenia i aby wasze ciążę skończyły się dobrze Gratuluje wszystkim mamą i Życzę Dużo Siły[emoji173]

reklama
Lepszy dzień już się skończył, jestem zmęczona jak nigdy - wystarczyło zrobić 80 km autem 😁 zobaczymy jak rano będę się czuć, nie zdziwię się jeśli będę ślęczeć nad klozetem przez pół poranka... Kochana odpoczywaj, nabieraj sił 🥰
Hahahah🤣No właśnie z tymi lepszymi dniami tak jest 😂😂😂
Aktualnie zjadłam śniadanie i odpoczywam wraz z mdlosciami i alergia na pyłki ( pół nocy kichalam i walczyłam z zatkanym nosem 🤬).
Po południu planujemy jakiś spacer, mam nadzieje, ze dam radę 🙄

Do góry