reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

[emoji33][emoji33][emoji33]
Napisze Wam przerazajava historie ktora spotkala moja przyjaciolke tu w Fin.
Przez krotka chwile odrobine plamila i przestala, a z racji, ze ma paniczny stosunek do chorob poszla do szpitala. Tam odeslali ja z kwitkiem, wiec poszli do drugiego.
Tam ja w koncu przyjeli, lekarz na USG zobaczyl 4mm zarodek, dlugo badal ale nie bylo serduszka. Na tej podstawie stwierdzil, ze ciaza jest martwa i dal jej leki poronne.
Nie odeslal jej do domu zeby wrocila za tydzien, tylko od razu leki i usuniecie zarodka.
To smierdzi na kilometr nie? Bo na tym etapie ciazy normalnie jest juz zarodek, ale nie ma jeszcze serduszka nie? Ciaza pewnie ok 5-6 tygodnia [emoji33]

reklama
Zeby bylo “ciekawiej” to jej jedyna ciaza, a teraz przez to ze zawsze miala nieregularne cykle nie ma juz jakeczek i patrza na adopcje..

Matko przerażająca historia :O :( to się teraz zestresowałam, mam mieć w środę drugi raz usg, na pierwym był pęcherzyk i ciałko żółte ale nie bylo widać zarodka, a od wczoraj mam jakieś delikatne plamienie brązowe :(

Matko przerażająca historia :O :( to się teraz zestresowałam, mam mieć w środę drugi raz usg, na pierwym był pęcherzyk i ciałko żółte ale nie bylo widać zarodka, a od wczoraj mam jakieś delikatne plamienie brązowe :(
nie stresuj sie. Chodzi o to ze lekarz wg mnie nieprawidlowo stwierdzil martwa ciaze- bo na tym etapie nie bylo mowy o seduszku. Nawet nie dal szansy tej ciazy.
A oni... nie wiedzieli i do tej pory uwazaja ze dostali dobra opieke od lekarza, bo sie zgodzil ja zbadac..

Kurczę wiem co czujesz . U mnie na pierwszym sam pęcherzyk i nic więcej a teraz mam wizytę jutro i martwię się ze coś będzie nie tak

Gosia nie stresuj się niepotrzebnie! Każda sytuacja jest przecież inna, dużo dziewczyn tu pisało że mialo plemienia i wszystko było u nich ok na wizytach.
Będzie dobrze

Dziewczyny a bolą was plecy w krzyżu ? Bo mnie ostatnio tak jak się krzywi położeni potem ciężko ruszyć a teraz tez leżę na łóżku i mnie bolą jak mam się ruszyć
Mnie boli przez ostatnie 2 dni 😞 Zrzucam na to, że mam się oszczędzać i brakuje mi ruchu 😒
Zdecydowanie to już nie Kropek, Dzidziek już piękny 😍 A jak krwiak się zmniejszał to miałaś plamienia? Pytam bo ja też po ostatniej wizycie mam stwierdzonego krwiaka, i to 4 cm na dłuższej ścianie więc całkiem spory. Niestety cały czas mam plamienia, ale od dwóch dni tylko jeden raz w ciągu całego dnia więc różnica ogromna na plus. Staram się myśleć pozytywnie, jednak czasem z tyłu głowy mam, że może dzieje się coś złego. Lubię takie dobre wiadomości, to jest takie budujące 😊
Ja miałam cały czas leżeć i w miarę możliwości wstawać tylko na siku.
Hej Dziewczynki
Zdrowych spokojnych Świąt dla Was 😘😘😘
Ja mam dzisiaj średni dzień. Wczoraj miała przykra sytuację z teściem. Ogolniebnasze stosunki są dość napięte (ale to już bardziej na prywatny wątek) nie czuje się tam dobrze i najchętniej zostałabym w domu dla spokoju maluszka i mojego. Bo niby czemu mam robić tak żeby to oni byli zadowoleni... Ciężka sytuacja szkoda że nie mogę się wam wyżalić
Mag, przykro mi ❤
Jeśli musisz jechać, wpuszczaj Jego mądrości jednym uchem, a wypuszczaj drugim. Skup się może na jakimś dobrym jedzonku, żeby cokolwiek przyjemnego mieć z tej wizyty. Trzymam kciuki!
Miłego weekendu świątecznego dziewczyny 🐥 niech każda spędzi go tak jak lubi - ja właśnie już przygotwalam herbatę do termosu i ruszamy 😁 dzisiaj 20km na szlaku 💪🏻💪🏻💪🏻
Zaaaazdrooo! Ja już nie chce tego krwiaka 😂😵
Ja wczoraj miałam „lepszy dzień” a dzisiaj tak mi dowaliło delikatnie mówiąc ze hoho😡popłakałam się bo tak mnie cycki szczypią i jak zjadłam trochę jutrzejszego żurku to myślałam ze zasnę nad stołem 😠teraz leżę i oglądam New Amsterdam próbując nabrać sił bo jeszcze trochę roboty przed świetami mam🥺wiec reasumując : ciesz się lepszym dniem bo raz będzie tak a raz tak 🤗
Ja też mam dramę z cyckami! No nie do opisania - a jak zmarznę, to ból pieroński! Jak idę na mini spacer to sobie masuje,
bo idzie oszaleć 😵

Witam wszystkie przyszle mamusie.
Czy jest ktoś z Trójmiasta? :)
Ja jestem obecnie 9+1, termin na 5 listopada. Mam juz córkę 6 letnią. To moja druga ciąża.
Podczas ostatniej wizyty został wykryty na usg krwiak podkosmowkowy 21 mm. Nie mam plamien ani krwawien. Boje się bardzo. Czy któraś ma podobne doświadczenia?
Ja! Przez pierwsze 2 tygodnie leżenie i wstawanie na siku. Leki w ilościach hurtowych (do tej pory). Teraz oszczędzający tryb życia. No i niestety nici z seksu 😎

reklama
Do góry