reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

6+2. W poniedziałek byłam u lekarza i już było serduszko. Na szczęście się uspokoiło. Chyba już dzisiaj odpoczynek i kanapa.
Ja też w tym okresie plamilam. Szybka wizyta i wszystko ok. Teraz dzień przed wizytą znowu miałam plamienia. Policzyliśmy z lekarzem, że to wyszło w dniu spodziewanej 🐒. Po usg okazało się że jeszcze troszkę krwi jest w macicy i mogą się pojawić lekkie plamienia, które nie zagrażają maleństwu. Także glowa do góry. Póki nie ma żywej krwi i skurczy to jest dobrze. Trzymam ✊✊✊

reklama
Jestem już po wizycie ✊🏻 Ciąża młodsza, więc serduszka jeszcze nie ma. Z usg wychodzi 5+6, także ma jeszcze czas 😊 Był za to piekny pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i zalążek zarodka - jakieś 0,2 mm 😁

Dostałam też clexane i jestem przerażona, bo lekarz spojrzał na moje wyniki z krzepliwością i stwierdził, że są na granicy, dlatego musimy włączyć heparynę.

Dziewczyny, które się kłują, macie dla mnie jakieś rady jak zacząć? Lekko mnie to zestresowalo 😒
Ja biorę clexane. Pierwsze kłucie to jakas masakra. Teraz mam juz opracowany system: chwytam za skórę, dezynfekuję, szybkim ruchem wbijam igłę (inaczej bardzo mnie boli) i wstrzykuje powoli. Zawsze po masuję chwilę bo zawsze mnie mocno piecze. Codziennie zmieniam stronę

Ja też w tym okresie plamilam. Szybka wizyta i wszystko ok. Teraz dzień przed wizytą znowu miałam plamienia. Policzyliśmy z lekarzem, że to wyszło w dniu spodziewanej 🐒. Po usg okazało się że jeszcze troszkę krwi jest w macicy i mogą się pojawić lekkie plamienia, które nie zagrażają maleństwu. Także glowa do góry. Póki nie ma żywej krwi i skurczy to jest dobrze. Trzymam ✊✊✊
Jak przeszło to się uspokoiłam. Mam poczucie, że to jakieś naczynko mogło pęknąć. A człowiek się stresuje...
A Ty w którym tygodniu jesteś? Teraz już bez plamien?

Hej, ja juz po. Na cala ciaze przysluguja 2 USG, prenatalne i polowkowe i to jest cala profilaktyka. Zadnych dodatkowych badan z wyjatkiem podstawowych krwi i moczu. Mam zlecony tsh, hiv, kile itp. Krzywa cukrowa po 12 tygodniu, zadnych innych badan.
Pierwsze spotkanie z lekarzem mam 2 czerwca. Badala mnie mloda dziewczyna (przy czym “badala” prEprowadzajac wywiad).
Zalozyla mi karte ciazy na podstawie moich slow ze jestem w ciazy, nic innego 🤯
Rozmowa trwala 1h45, ale nic w zasadzie sie nie wydarzylo w trakcie tej wizyty.
Zadne inne badania mi nie przysluguja ze wzgledu na wiek.

Hej, ja juz po. Na cala ciaze przysluguja 2 USG, prenatalne i polowkowe i to jest cala profilaktyka. Zadnych dodatkowych badan z wyjatkiem podstawowych krwi i moczu. Mam zlecony tsh, hiv, kile itp. Krzywa cukrowa po 12 tygodniu, zadnych innych badan.
Pierwsze spotkanie z lekarzem mam 2 czerwca. Badala mnie mloda dziewczyna (przy czym “badala” prEprowadzajac wywiad).
Zalozyla mi karte ciazy na podstawie moich slow ze jestem w ciazy, nic innego 🤯
Rozmowa trwala 1h45, ale nic w zasadzie sie nie wydarzylo w trakcie tej wizyty.
Zadne inne badania mi nie przysluguja ze wzgledu na wiek.
Przeczytałam to co napisałaś dwa razy... Straszne.
Z tego co pamiętam będziesz miała jeszcze prywatną wizytę? Mam nadzieję, że po tej prywatnej będziesz spokojniejsza.

Ale mam do nadrobienia [emoji16] Poszalalyscie dziewczyny.

Ja dziś byłam w pracy. Oczywiście jak wróciłam musiała być drzemka [emoji16]
Piękna dziś pogoda. Zrobiłam sobie spacerek do pracy.

Przeczytałam to co napisałaś dwa razy... Straszne.
Z tego co pamiętam będziesz miała jeszcze prywatną wizytę? Mam nadzieję, że po tej prywatnej będziesz spokojniejsza.
tak, bede miala prywatna w przyszla srode i poprosze o skierowanie na nift i papp-a, ale zobacze co mi powie gin.
Na szczescie stac nas na prywatna opieke. Dziewczyna ktora mnie prowadI jest z 10 lat mlodsza ode mnie.

reklama
Ja biorę clexane. Pierwsze kłucie to jakas masakra. Teraz mam juz opracowany system: chwytam za skórę, dezynfekuję, szybkim ruchem wbijam igłę (inaczej bardzo mnie boli) i wstrzykuje powoli. Zawsze po masuję chwilę bo zawsze mnie mocno piecze. Codziennie zmieniam stronę
Postaram się zastosować wasze wszystkie rady 😘 Tez dostałam clexane. Wykupiona i jutro będzie kłucie z rana ;p

Do góry