reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Kiedyś chciałam bloga prowadzić anonimowo odnośnie pracy komornika. Opisywać absurdalne sytuację. Nigdy jakoś nie zaczęłam [emoji846]
Co do słowa przepraszam właśnie przez takich ludzi jesteśmy odbierani jako wrogowie, zło najgorsze itp. Eh szkoda słów.
Myślę, że pomysł bloga jest całkiem ciekawy, ludzie chłoną takie historie z życia wzięte, a zapewne są to bardzo niecodziennie wydarzenia. Uważam, że miałabyś wielu odbiorców :)

Mi najlepiej się kłuję tak w boczki, ogólnie 5 cm od pepka, patrzeć tylko żeby w żyłę nie trafić. Robisz sobie taką fałdkę palcami, igłę wbić szybko a lek baaaaaardzo powoli, nie masować ☺️
Dzięki, też tak spróbuje 👌🏻

O hihi zazdroszczę 🙃🙃 to miałaś zlecone juz wcześniej badania ze wyszło Ci z ta krzepliwością? Ja mialam krzepliwości robioną w styczniu w szpitalu i było okej, ale trochę mnie teraz nastraszyłaś w pierwszej ciążyw ogóle nie miałam tego badania. Lekarz nie mówił nic mi jeszcze o badaniu krwi...
Kiedy masz kolejną wizytę? Jeśli 5+6 to idziemy równo ale po wizycie u mnie na pewno będzie ciąża młodsza bo ow mialam okolo 18 dnia cyklu. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo okej.
Po poronieniu miałam zrobiony cały szereg badań i dopiero dziś pokazałam ostatnie wyniki lekarzowi, który stwierdził, że trzeba profilaktycznie heparynę wprowadzić. Wyszedł minimalnie obniżony jeden parametr antykoagulanta toczniowego, a po poronieniu miałam tez lekko obniżone białko c +mutacje mthfr homo i pai hetero.

Miałaś już pierwsza wizytę? 😊 Tez trzymam mocno kciuki!

Jestem już po wizycie ✊🏻 Ciąża młodsza, więc serduszka jeszcze nie ma. Z usg wychodzi 5+6, także ma jeszcze czas 😊 Był za to piekny pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i zalążek zarodka - jakieś 0,2 mm 😁

Dostałam też clexane i jestem przerażona, bo lekarz spojrzał na moje wyniki z krzepliwością i stwierdził, że są na granicy, dlatego musimy włączyć heparynę.

Dziewczyny, które się kłują, macie dla mnie jakieś rady jak zacząć? Lekko mnie to zestresowalo 😒
Jak nie masz fałdek to może cię trochę boleć, nie sam zastrzyk a pod koniec wbijania i po wyciagnieciu, ale da się przyzwyczaić, serio. Na początku mnie mega bolało, ale po którymś razie już przywykłam 😉 będzie dobrze 😘 Pomysl że robisz to dla dzidziusia.

Wydaje mi się, że kobiety ginekolog to najgorszy typ lekarza. Sama miałam dużo nieprzyjemnych doświadczeń własnie z kobietami w tym zawodzie ;/
Zależy na kogo się trafi, niektórzy faceci wcale nie są lepsi. Teraz chodzę do babki i jestem mega zadowolona 😉

Jak nie masz fałdek to może cię trochę boleć, nie sam zastrzyk a pod koniec wbijania i po wyciagnieciu, ale da się przyzwyczaić, serio. Na początku mnie mega bolało, ale po którymś razie już przywykłam 😉 będzie dobrze 😘 Pomysl że robisz to dla dzidziusia.

Zależy na kogo się trafi, niektórzy faceci wcale nie są lepsi. Teraz chodzę do babki i jestem mega zadowolona 😉
Trzeba właśnie trafić na odpowiedniego lekarza ale ja niestety mam złe doświadczenia z kobietami, za to mój lekarz prowadzący -facet super :D szkoda,że usg on nie robi i muszę chodzić do kogoś innego z Medicover :|

reklama
Do góry