reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja jestem po badaniach, w moczu liczne bakterie i sluz czego nie było 2 tygodnie temu, co mnie bardzo dziwi, też zwiększył mi sie poziom plytek krwi w ciagu tych 2 tygodni poszybował w górę :/ minimalnie ponad normę ale martwi mnie ten wzrost. Ostatnio mało piłam, im mniej piłam tym mniejsze mdłości... od wczoraj wlewam w siebie minimum 2l płynów, dużo wody z cytryną mam nadzieję ze to pomoze na pecherz [emoji19]
Mam też przeciwciała cmv igg jednak tego się spodziewałam bo wyszly mi juz kiedyś, musialam przejść kiedyś chorobę nie wiedząc
Babulka mi zmarła :( serducho mi pęka mimo że wiem że już się nie męczy i dla niej i dla nas to było zbawienie, bo widok jal cierpiała rozdzierał serce. Jednak smutek i tak pozostał.
Pech chcial że pogrzeb i wizyta we wtorek. [emoji19]
Strasznie mi przykro :( trzymaj się
Jestem po wizycie. Nie mam dobrych wieści :( tak liczyłam na serduszko :( był pęcherzyk i było widać małe kółeczko, lekarz mówi, że to zalązek zarodka ale, nie było słychać serduszka :( nie wiem co myśleć. Teraz są święta a nic nikomu nie możemy powiedzieć :(
Aniu, moze jeszcze nie wszystko stracone. Daj sobie i fasolce szanse. Wiem ,ze to trudne i latwo mi teraz powiedzieć, jednak nerwy az takie w jiczym nie pomoga ,a koga zaszkodzic :(

reklama
Dobra dzień dobry dziewuchy [emoji869]
Macie tak że jak myślicie o świętach to ręce i cycki opadają. Mój wymyśla jakieś żurki, ciasta, sałatki a ja patrzę na niego jak na debi......
Nie mam zamiaru stać godzinami w kuchni. Faceci to jednak inny stan umysłu. Witam się z energią chyba to dzięki pięknej pogodzie, ale ciut apetytu brak.
Mam nadzieję że u Was zapowiada się również dobry dzień z nowymi celami i możliwościami.
@Amaleta co do młodych osób ja mam takie zdanie że ten mniej doświadczony musi ciężej i dokładniej zapracować sobie na szacunek, podziw i opinie więc możliwe że będzie chciała się wykazać. Dodam od siebie że osoby bez doświadczenia młode mogą zauważyć to co starszy lekarz przez rutynę, zmęczenie i wypalenie zawodem może nie dostrzec. Warto dać szansę dziewczynie. Zwłaszcza jak pisałaś że zawsze można zmienić na kogoś innego.

Na temat szczepionek nie wypowiem się ponieważ, to jest jak z religią, polityką i dupą każdy ma własną.

Co do segregatorów ja robię własne. Wklejam naklejki, wpisuje wiersze, cytaty z piosenek, jeśli jakąś ważna data to wpisuje, wklejam urywki badań, czasami wrzucam koniczynę,, papierek po cukierku. Znajdę z poprzedniej ciąży i Wam pokażę. Jest taki mój, oryginalny (vintage)

Ja jestem po badaniach, w moczu liczne bakterie i sluz czego nie było 2 tygodnie temu, co mnie bardzo dziwi, też zwiększył mi sie poziom plytek krwi w ciagu tych 2 tygodni poszybował w górę :/ minimalnie ponad normę ale martwi mnie ten wzrost. Ostatnio mało piłam, im mniej piłam tym mniejsze mdłości... od wczoraj wlewam w siebie minimum 2l płynów, dużo wody z cytryną mam nadzieję ze to pomoze na pecherz [emoji19]
Mam też przeciwciała cmv igg jednak tego się spodziewałam bo wyszly mi juz kiedyś, musialam przejść kiedyś chorobę nie wiedząc
Babulka mi zmarła :( serducho mi pęka mimo że wiem że już się nie męczy i dla niej i dla nas to było zbawienie, bo widok jal cierpiała rozdzierał serce. Jednak smutek i tak pozostał.
Pech chcial że pogrzeb i wizyta we wtorek. [emoji19]
Też mam problemy z piciem... musze się bardzo pilnować zeby duzo pić.
Przykro mi z powodu babci, przezyłam to w październiku- babcia moja odeszła a najgorsze wtedy było to że mój tata w dniu kiedy odeszła szedł na operacje ... taki zbieg okoliczności. Ale nie cierpią, dbają o nas z góry i na pewno nas mocno kochają ❤

Wszystkim wizytującym dzisiaj życzę spokoju i dobrych informacji!

@Amaleta daj jej szansę. Może okaże się naprawdę fajna położna ;) daj znać po wizycie.

Ja dzisiaj 6+2. Praca z domu więc mam nadzieje, że dzień będzie spokojniejszy i wieczorem będę miała siłę na cokolwiek. Wczoraj miałam straszny wieczór... Mówi się o porannych miłościach, a ja mam wieczorne...
Rany, wieczorne to jest hardkor. Ja mam poranne popołudniowe i wieczorne ( ale te poranne i w południe są chwilowe i delikatne) natomiast te wieczorne to jest masakra

Dobra dzień dobry dziewuchy [emoji869]
Macie tak że jak myślicie o świętach to ręce i cycki opadają. Mój wymyśla jakieś żurki, ciasta, sałatki a ja patrzę na niego jak na debi......
Nie mam zamiaru stać godzinami w kuchni. Faceci to jednak inny stan umysłu. Witam się z energią chyba to dzięki pięknej pogodzie, ale ciut apetytu brak.
Mam nadzieję że u Was zapowiada się również dobry dzień z nowymi celami i możliwościami.
@Amaleta co do młodych osób ja mam takie zdanie że ten mniej doświadczony musi ciężej i dokładniej zapracować sobie na szacunek, podziw i opinie więc możliwe że będzie chciała się wykazać. Dodam od siebie że osoby bez doświadczenia młode mogą zauważyć to co starszy lekarz przez rutynę, zmęczenie i wypalenie zawodem może nie dostrzec. Warto dać szansę dziewczynie. Zwłaszcza jak pisałaś że zawsze można zmienić na kogoś innego.

Na temat szczepionek nie wypowiem się ponieważ, to jest jak z religią, polityką i dupą każdy ma własną.

Co do segregatorów ja robię własne. Wklejam naklejki, wpisuje wiersze, cytaty z piosenek, jeśli jakąś ważna data to wpisuje, wklejam urywki badań, czasami wrzucam koniczynę,, papierek po cukierku. Znajdę z poprzedniej ciąży i Wam pokażę. Jest taki mój, oryginalny (vintage)
wow szacun za kreatywność sumiennosc nie no szok ja jestem chu. owa w takie klocki. Zawsze wychodzi jakaś tandeta nawet papierka po cukierku ładnie bym nie wycięła a kartki posklejala tragedia..
Podziwiam!

Jprdl... A ja dalej kwitne na Izbie w oczekiwaniu na pobranie krwi moja doktor nie odbiera telefonów haha kazali mi napisać wiadomość. Także czekam...

Jestem po wizycie. Nie mam dobrych wieści :( tak liczyłam na serduszko :( był pęcherzyk i było widać małe kółeczko, lekarz mówi, że to zalązek zarodka ale, nie było słychać serduszka :( nie wiem co myśleć. Teraz są święta a nic nikomu nie możemy powiedzieć :(
A który to tydzień ? Niestety my tez w dieta nie możemy powiedzieć bo nie słyszeliśmy jeszcze serduszka a wizyta we wtorek po świętach

O kurczę, tak liczyłam na dobre wieści....a co mówił lekarz ?

reklama
Do góry