a ja myślałam, żeby wybrać się do Norwegii... jestem w szoku, że tak to tam wyglądaDzięki za link do live'a o testach prenatalnych. Czuję się doedukowana... i niesamowicie wkurzona.
W Norwegii testy prenatalne są tylko dla kobiet po 38 r. ż. Nawet gdybym chciała, to nie mogę zrobić testu podwójnego (tzw PAPPA) prywatnie. Tylko skierowanie do szpitala, którego nie mam szans dostać. To samo z NIFT. Wydaje mi się to skrajnie nieodpowiedzialne. Nie wiem co robić, chyba muszę wybrać się do Polski.
reklama
Mi tez ostatnio to ciężko nawet po schodach wyjść a jeszcze nie tak dawno zanim zrobiłam test pokonywałam 6km dystanse na jednym tchu teraz to nic mi się nie chce najchwrn9ej bym leżała całymi dniami a tu przy trójce dzieci sie nie daOj tak. Też się męczę. Przed ciąża wchodziłam na moje 4pietro na luzie. A teraz sape jakbym przynajmniej Rysy zdobyla. W ciągu dnia drzemka. Wieczorem szybko spać. Bo nie wyrabiam.
Jotka_
Fanka BB :)
A konsultowalas to z lekarzem ? Ja mialam sie szczepić w pracy ale jak sie okazalo ze jestem jednak w ciazy to lekarz mi odradził.U mnie pogoda okropna, zimno i pada cały dzień
strasznie się pokłóciłam z partnerem, moje drugie szczepienie na covid przesunęli na środę - on twierdzi, że absolutnie nie powinnam się szczepić, a ja mimo wszystko się zdecydowałam. I bądź tu mądry , ciche dni mnie czekają
Ja juz wchodzę co raz i sprawdzam. Wiem ze jeszcze za chwile masz te wizyte a i tak jak czub sprawdzamDziewczyny trzymam kciuki, za nas wszystkie dzisiaj
marlena_lena
Zaciekawiona BB
Cześć Dziewczyny ostatnio nie odzywałam się ale czytałam Was i całym sercem jestem z Wami. Wynikało to z mojego złego samopoczucia ... ale jestem już po swojej pierwszej wizycie i jestem spokojniejsza i szczęśliwa zobaczyłam swojego dzidziusia, ma 8 mm i serduszko pięknie biło 127 u/minutę ❤ poki co pokazuje taki sam wiek ciążowy jak z OM czyli 6t+6d
Trzymam kciuki mocno za Was :*
Trzymam kciuki mocno za Was :*
torri90
Hm, położna mówiła, że w sumie to moja decyzja. Czytałam, że dzieci zaszczepionych w ciazy kobiet rodzą się mając już przeciwciała, więc dla mnie to już jest przeważający argument.A konsultowalas to z lekarzem ? Ja mialam sie szczepić w pracy ale jak sie okazalo ze jestem jednak w ciazy to lekarz mi odradził.
Ja juz wchodzę co raz i sprawdzam. Wiem ze jeszcze za chwile masz te wizyte a i tak jak czub sprawdzam
W pt mam to usg prywatne, dostałam maila z przypomnieniem i info, żeby mieć pełen pęcherz. Czy to znaczy, że to usg nie będzie dopochwowe? Wydaje mi się, że przez mój tłusty brzuch nie będzie nic widać w piątek będę dopiero 8+4
Mimi9065
Szczepisz się w ciąży? Pierwsza dawka też była w ciąży już?
U mnie pogoda okropna, zimno i pada cały dzień [emoji2414]
strasznie się pokłóciłam z partnerem, moje drugie szczepienie na covid przesunęli na środę - on twierdzi, że absolutnie nie powinnam się szczepić, a ja mimo wszystko się zdecydowałam. I bądź tu mądry [emoji45], ciche dni mnie czekają
Caro666
Ja w ogóle nie jestem za szczepieniami a już w ogóle w ciąży . Sama szczepionka podobno jest na rok czy dwa a potem nic nie daje a to ile osób choruje po niej i wogole ...U mnie pogoda okropna, zimno i pada cały dzień
strasznie się pokłóciłam z partnerem, moje drugie szczepienie na covid przesunęli na środę - on twierdzi, że absolutnie nie powinnam się szczepić, a ja mimo wszystko się zdecydowałam. I bądź tu mądry , ciche dni mnie czekają
reklama
torri90
Pierwsza dawkę dostałam w połowie stycznia, a zaszłam jakoś w połowie lutego.Szczepisz się w ciąży? Pierwsza dawka też była w ciąży już?