reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
widać odchudzanie sprzyja ciąży 🤣 Ja też zabrałam się za siebie. Ćwiczenia codziennie, brak słodyczy. Już mi się zaczynały ładnie rysować mięśnie i jebut. Dwie kreski. Nie mam siły na żadne ćwiczenia i widzę, jak OBRASTAM!
Ja tez zreszta boje się ćwiczyć . Jeśli będę mogła to wtedy bym jeździła na rowerze . Ale faktycznie kilka kg mniej zero cukru i słodyczy regularne posiłki I się udało .

ale piszecie o pysznościach aż znów zgłodniałam, a dopiero co wsunęłam kolacje[emoji87]

Gdyby nie mdłości na czczo i bóle krzyża na wieczór nie czułabym nadal że jestem w ciąży i trochę mnie to niepokoi i cieszy jednocześnie, bo może będzie łagodnie tym razem.
Tak sobie myślę że większość z was ma bolące piersi, a moje NIC zupełnie, ale brodawki są mega wrażliwe. Tak sobie myślę że może to przez to że syna przestałam karmić około 3 miesięcy temu, moze to dlatego? [emoji848]

Dziewczyny ja mialam tak samo od ponad miesiąca zaczelam codziennie biegac po 4-6km odrzuciłam cukier, słodycze.
Zaczelam się zdrowo odżywiać.
Schudłam 3kg az tu nagle zaczal sie spóźniać okres pomyslalam ze pewnie przez te moja drastyczna zmianę czekalam 9 dni bo bylam pewna ze @ przyjdzie az pewnego razu poszlam sobie pobiegac i bez przerwy dostawałam zadyszki wtedy do mmie dotarło ze cos jest nie
Tak zrobilam test i okazało się że ma to swoj powód 😄🙂
Historia jak w filmie.
Moja kolezanka zorientowała się w markecie jak robiła zakupy, że coś dawno nie kupowała podpasek. W domu przeliczyła dni i wyszło że okres powinien być mc wcześniej. Test oczywiście pozytywny. Była wtedy koło 9tc😂

Tak się teraz zastanawiam czy ten mój ból w krzyżu jest normalny.. Boli zwykle po całym dniu lub po jakimś wysiłku. Coś mi się kojarzy że w tak wczesnym etapie bóle krzyżowe źle wróżą.. [emoji22] Czy któraś z was też po jakimś wysiłku ma podobnie? Może jednak źle kojarzę i to normalny objaw..

Dziewczyny ja się zaczynam denerwować, wcześniej bolały mnie piersi a teraz prawie nic 🙄 a wizyta dopiero 12kwietnia, mam przepisany 2x dziennie duphaston. Może to głupie ale się boje..

Tak się teraz zastanawiam czy ten mój ból w krzyżu jest normalny.. Boli zwykle po całym dniu lub po jakimś wysiłku. Coś mi się kojarzy że w tak wczesnym etapie bóle krzyżowe źle wróżą.. [emoji22] Czy któraś z was też po jakimś wysiłku ma podobnie? Może jednak źle kojarzę i to normalny objaw..
Spokojnie, jeżeli ból jest umiarkowany i nie wymaga leków przeciwbólowych, to pewnie nic się nie dzieje. Macica, przydatki i splot krzyżowy nerwowy są blisko położone, więc to pewnie wszystko możliwe.

reklama
Z ćwiczeniami to trzymam się zasady ze jeśli nie ma problemów (zgodnie z tym co mówi lekarz) to warto utrzymać dotychczasowy tryb ćwiczeń. Ja sobie trochę zmieniam. Od kilku miesięcy ćwiczę z Agata zając (wcześniej Ewka na okrągło) i dalej z zając tylko modyfikuje trochę - brak podskoków, niektóre naciągania na brzuchu po prostu mi nie pasują teraz wiec wsłuchuję się w siebie. Bez ćwiczeń bym zwariowała. Rower na razie bez problemu. W pierwszej jeździłam do 5tego miesiąca (potem zima). Teraz tez liczę na te aktywność żeby te glowe ciążowa czymś zając produktywnym :) na nartach już tez jeździłam - hoduje sportowca :)

plamienia mi ustały po 24 godzinach. Ale minimalna ilość i ok kolor wiec się nie martwię.

kto jeszcze robi z was nifty? @Amaleta mignelo mi ze Ty? W Finlandii jest w ubezpieczeniu? Ja robię cała diagnostykę tym razem ze względu na wiek. Tu już myśle o synach bo wiecznie żyć nie będę. Mam nadzieje ze będzie wszystko ok.

Do góry