reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
widać odchudzanie sprzyja ciąży 🤣 Ja też zabrałam się za siebie. Ćwiczenia codziennie, brak słodyczy. Już mi się zaczynały ładnie rysować mięśnie i jebut. Dwie kreski. Nie mam siły na żadne ćwiczenia i widzę, jak OBRASTAM!
Ja tez zreszta boje się ćwiczyć . Jeśli będę mogła to wtedy bym jeździła na rowerze . Ale faktycznie kilka kg mniej zero cukru i słodyczy regularne posiłki I się udało .

ale piszecie o pysznościach aż znów zgłodniałam, a dopiero co wsunęłam kolacje[emoji87]

Gdyby nie mdłości na czczo i bóle krzyża na wieczór nie czułabym nadal że jestem w ciąży i trochę mnie to niepokoi i cieszy jednocześnie, bo może będzie łagodnie tym razem.
Tak sobie myślę że większość z was ma bolące piersi, a moje NIC zupełnie, ale brodawki są mega wrażliwe. Tak sobie myślę że może to przez to że syna przestałam karmić około 3 miesięcy temu, moze to dlatego? [emoji848]

Dziewczyny ja mialam tak samo od ponad miesiąca zaczelam codziennie biegac po 4-6km odrzuciłam cukier, słodycze.
Zaczelam się zdrowo odżywiać.
Schudłam 3kg az tu nagle zaczal sie spóźniać okres pomyslalam ze pewnie przez te moja drastyczna zmianę czekalam 9 dni bo bylam pewna ze @ przyjdzie az pewnego razu poszlam sobie pobiegac i bez przerwy dostawałam zadyszki wtedy do mmie dotarło ze cos jest nie
Tak zrobilam test i okazało się że ma to swoj powód 😄🙂
Historia jak w filmie.
Moja kolezanka zorientowała się w markecie jak robiła zakupy, że coś dawno nie kupowała podpasek. W domu przeliczyła dni i wyszło że okres powinien być mc wcześniej. Test oczywiście pozytywny. Była wtedy koło 9tc😂

Tak się teraz zastanawiam czy ten mój ból w krzyżu jest normalny.. Boli zwykle po całym dniu lub po jakimś wysiłku. Coś mi się kojarzy że w tak wczesnym etapie bóle krzyżowe źle wróżą.. [emoji22] Czy któraś z was też po jakimś wysiłku ma podobnie? Może jednak źle kojarzę i to normalny objaw..

Dziewczyny ja się zaczynam denerwować, wcześniej bolały mnie piersi a teraz prawie nic 🙄 a wizyta dopiero 12kwietnia, mam przepisany 2x dziennie duphaston. Może to głupie ale się boje..

Tak się teraz zastanawiam czy ten mój ból w krzyżu jest normalny.. Boli zwykle po całym dniu lub po jakimś wysiłku. Coś mi się kojarzy że w tak wczesnym etapie bóle krzyżowe źle wróżą.. [emoji22] Czy któraś z was też po jakimś wysiłku ma podobnie? Może jednak źle kojarzę i to normalny objaw..
Spokojnie, jeżeli ból jest umiarkowany i nie wymaga leków przeciwbólowych, to pewnie nic się nie dzieje. Macica, przydatki i splot krzyżowy nerwowy są blisko położone, więc to pewnie wszystko możliwe.

reklama
Z ćwiczeniami to trzymam się zasady ze jeśli nie ma problemów (zgodnie z tym co mówi lekarz) to warto utrzymać dotychczasowy tryb ćwiczeń. Ja sobie trochę zmieniam. Od kilku miesięcy ćwiczę z Agata zając (wcześniej Ewka na okrągło) i dalej z zając tylko modyfikuje trochę - brak podskoków, niektóre naciągania na brzuchu po prostu mi nie pasują teraz wiec wsłuchuję się w siebie. Bez ćwiczeń bym zwariowała. Rower na razie bez problemu. W pierwszej jeździłam do 5tego miesiąca (potem zima). Teraz tez liczę na te aktywność żeby te glowe ciążowa czymś zając produktywnym :) na nartach już tez jeździłam - hoduje sportowca :)

plamienia mi ustały po 24 godzinach. Ale minimalna ilość i ok kolor wiec się nie martwię.

kto jeszcze robi z was nifty? @Amaleta mignelo mi ze Ty? W Finlandii jest w ubezpieczeniu? Ja robię cała diagnostykę tym razem ze względu na wiek. Tu już myśle o synach bo wiecznie żyć nie będę. Mam nadzieje ze będzie wszystko ok.

Do góry