reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

właśnie troche poczytałam wcześniejszych postow troche i odetchłam a mianowicie myślałam że pewnie będę tu jedna z niewielu ktora ma juz ponad 36 lat ja mam 37 w lipcu 38 dobrze wiedzieć ze nie ja jedna w tym wieku zdecydowalam się na beybika😊🥰
Ja 39 i tydzień wiec jest tu grupka „starszych pan” :))) u nas to trzeci, ostatnia ciaza 7 lat temu wiec jakby na nowo.

reklama
Tematy jedzeniowe widzę wpadają przy niedzieli. Butter chicken bym nie pogardziła :) będę robić daal w tym tygodniu. Lubię te klimaty tez :)
Jeśli chodzi o jedzenie i wagę to lekko się przylatuje. Jem zupełnie normalnie zdrowo może nawet ciut mniej niż przed ciaza a przybieram równo i już kilo na plusie. Wciąż ćwiczę regularnie jak przed ciaza. Wczoraj rowerowy sezon rozpoczęty. W poprzednich dwóch z identyczna waga startowa najpierw traciłam 3 a potem tyłam 15 :) zobaczymy co będzie teraz ale mam magiczna liczbę której nie wyobrażam sobie przekroczyć.
wszystko jest inaczej niż poprzednio albo nic nie pamietam :)
za dwa dni usg...może będę na tyle przytomna żeby zdjęcie przynajmniej wziąć bo z pierwszego nie mam :)))

A jak u Was wygląda kwestia aktywności fizycznej? Robicie jakieś ćwiczenia, pływacie, biegacie? Ja do wtorku chodziłam na bardzo intensywne treningi, bo nie widziałam że jestem w ciąży... Teraz chciałabym znaleźć sobie coś lżejszego :)

widać odchudzanie sprzyja ciąży 🤣 Ja też zabrałam się za siebie. Ćwiczenia codziennie, brak słodyczy. Już mi się zaczynały ładnie rysować mięśnie i jebut. Dwie kreski. Nie mam siły na żadne ćwiczenia i widzę, jak OBRASTAM!
Dziewczyny ja mialam tak samo od ponad miesiąca zaczelam codziennie biegac po 4-6km odrzuciłam cukier, słodycze.
Zaczelam się zdrowo odżywiać.
Schudłam 3kg az tu nagle zaczal sie spóźniać okres pomyslalam ze pewnie przez te moja drastyczna zmianę czekalam 9 dni bo bylam pewna ze @ przyjdzie az pewnego razu poszlam sobie pobiegac i bez przerwy dostawałam zadyszki wtedy do mmie dotarło ze cos jest nie
Wiec zrobilam test i okazało się że ma to swoj powód 😄🙂

Ja 39 i tydzień wiec jest tu grupka „starszych pan” :))) u nas to trzeci, ostatnia ciaza 7 lat temu wiec jakby na nowo.
U mnie najstarsza ma 18 lat,średnia 13 a najmłodsza 10 ...wiec tez bedzie się trzeba nastawić od nowa teraz to ta najmłodsza nie raz robi mi kolacje do łóżka a za niedlugo to pewnie na kolacje czasami czasu braknie 😊😅🙊🙉

A jak u Was wygląda kwestia aktywności fizycznej? Robicie jakieś ćwiczenia, pływacie, biegacie? Ja do wtorku chodziłam na bardzo intensywne treningi, bo nie widziałam że jestem w ciąży... Teraz chciałabym znaleźć sobie coś lżejszego :)
Ja ograniczyłam do totalnego minimum, ze względu na poprzednie poronienie. Niestety muszę na siebie uważać i dopiero po prenatalnych planuje delikatnie wrócić do aktywności - basen, nordic walking, joga. Obecnie tylko spacery :)

reklama
Do góry