Pamietam, ze Ci odpisywałem w sprawie bakterii w moczu teraz byłam u mojej drugiej Pani ginekolog i potwierdziła żebym brała urosept w dawce 3x na dzień po 2 tabletki. Wiec info od dwóch ginekologówSuper, że wszystko ok dostalas cos na bakterie w moczu ???
reklama
Fejkaaa
Fanka BB :)
Jejciu faktycznie, nie skojarzylam, ze to bylas Ty a teraz myslalam ze przynajmniej bedzie swieżutkie info od lekarza dzieki za pomocPamietam, ze Ci odpisywałem w sprawie bakterii w moczu teraz byłam u mojej drugiej Pani ginekolog i potwierdziła żebym brała urosept w dawce 3x na dzień po 2 tabletki. Wiec info od dwóch ginekologów
Mag...
ale dzidziunius przepięknyPamietam, ze Ci odpisywałem w sprawie bakterii w moczu teraz byłam u mojej drugiej Pani ginekolog i potwierdziła żebym brała urosept w dawce 3x na dzień po 2 tabletki. Wiec info od dwóch ginekologów
*Grzanka*
wszystko będzie dobrze kiedy wizytujesz?Z tego co widzę, to niepolecane są pozycje które powodują wzrost ciśnienia w jamie brzusznej. Dobrze wiedzieć, bo nie ma o tym zbyt dużo informacji.
Trzymam kciuki za Ciebie, mam nadzieję że wyniki Cię uspokoją
Mam dziś gorszy dzień, mimo ponad 8 h snu w nocy musiałam zrobić sobie drzemkę w ciągu pracy. Przez to dzień pracy mi się rozciąga. Chciałabym dostać częściowe zwolenienie i pracować np. 60%.
Dziś dopiero 5+1, choć o ciąży wiem już od 2 tygodni. Mój cel to przetrwać ten tydzień, później będzie mi łatwiej psychicznie. Odkąd zaczęliśmy się z mężem starać o dziecko mieliśmy dwa poronienia, w 5+1 i w 5+3. Także zakładam, że ten tydzień jest krytyczny. Tym razem mam wsparcie w postaci luteiny, więc może będzie inaczej.
Jestem pewna , że tak .Wszystko się wyrówna Pani Doktor powiedziała ze może dzidzia taka duża bo ja i mąż jesteśmy wysocy, dodatkowo mąż jak on to określa jestSuper U mnie podobnie, ale dzidzia tydzień młodsza. Zobaczymy czy nadgoni na następnym USG.
„ grubokościsty „ i muszę się z tym zgodzić.
*Grzanka*
od kiedy przestał mi się brzuszek stawiać bo zmieniłam magnez to też nie mam objawów i każdego dnia chce żeby tak zostało, bo przez poprzednią całą ciąże wymiotywałam i mdlałamTo nie jestem sama. Muszę odgonić złe myśli...
Nie ma problemu W każdym razie info potwierdzoneJejciu faktycznie, nie skojarzylam, ze to bylas Ty a teraz myslalam ze przynajmniej bedzie swieżutkie info od lekarza dzieki za pomoc
rossig
Mi też kazał odpoczywać. I chodziłam sobie na spacerki z pieskiem. Wszystko bez stresu i na luzie. Do apteki też sama chodziłam, coś dokupić w sklepie spożywczym itp. Poza tymi małymi spacerami to leżałam. Jednak na wizycie okazało się, że krwiak się bardzo powiększył i mam kategoryczny nakaz lezenia. Już nie robię nic, ani obiadów, ani spacerów z psem, ani sprzątania. Cały dzień leżę i wstaje tylko do toalety, łazienki i nałożyć sobie jeśćU mnie jest bardzo podobnie, damy radę kochana, nie poddajemy się, walczymy o naszw maluszki [emoji8]
Co do leżenia to mi lekarz powiedział żeby odpoczywać nie mówił żeby ciagle leżeć i teraz sie boje trochę bo odpoczywam sporo ale i na spacer sie przejdę i w domu porobię trochę [emoji33]
A masz krwiaka? Dużego?
Bo są tylko 3 drogi, żeby krwiak zniknął. Albo go wyleżeć i wtedy się wchłonie. Albo się wykrwawi. Albo się urwie i wtedy pociągnie za sobą pęcherzyk ciążowy...
Porozmawiaj z lekarzem. Wszystko zależy od przypadku. Czasem krwiaki są tak duze, że dają skierowania do szpitala, a czasem można chodzić. Moja koleżanka była z krwiakiem w szpitalu. Na szczęście się całkowicie wchlonął i potem jej nawet pozwolili chodzić na spacery
Leżenie bez powodu też nie jest dobre. Bo zwiększa się ryzyko zatoru. Moja hematolog jak uslyszała, że w poprzedniej ciąży leżałam miesiąc to się za głowę złapała tym bardziej, że nie byłam na heparynie. A dają przecież wszystkim profilaktycznie, którzy leżą po operacjach, złamianiach kończyn itp. Właśnie na wszelki wypadek, żeby się zatory nie zrobiły. Więc tym bardziej powinnam mieć heparyne, jeszcze w ciąży zagrożonej
rossig
Ponoć nie wolnoHej dziewczyny ile postów muszę szybko nadgonić u mnie dzisiaj piękna pogoda aż bym okna pomyla ale nie wolno, mąż mój mówił że pomyje Właśnie dziewczyny jak to jest z tym unoszeniem rąk do góry w ciąży?
reklama
Dziewczyny, podaje linka z artykułem od mamaginekolog dotyczącym podnoszenia rak
Racjonalne wytłumaczenie nieracjonalnych zabobonów o ciąży vol.2 - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
1. W ciąży nie wolno myć okien, wieszać firanek (ogólnie podnosić rąk do góry), bo wywołuje to poród lub poronienie Najogólniej nie jest to prawda, w zdrowej ciąży można wykonywać wszystkie ruchy zarówno górnymi jak i dolnymi kończynami i to od samego początku do samego końca ciąży. Macica jest …
mamaginekolog.pl