reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej dziewczyny 🙂ile postów 🙂 muszę szybko nadgonić🙂 u mnie dzisiaj piękna pogoda 🙂aż bym okna pomyla ale nie wolno, mąż mój mówił że pomyje 🙂Właśnie dziewczyny jak to jest z tym unoszeniem rąk do góry w ciąży?
Ostatnio jak rozmawiałam z mamą, że planuje pomyc okna to się rozwiszczała, że nie ma takiej opcji 🤣
Juz się zadeklarowała, że przyjedzie mi je pomyć, a ja mam zakaz się do nich dotykać bo dostanę w łeb 🤣
No więc jak to mówią... Trzeba słuchać się rodziców 😁 haha

reklama
Cześć dziewczyny, dopiero udało mi się nadrobić wszystkie strony których nie przeczytałam. Było ich chyba z 40 🤣
Co do objawów ciąży to jedynie jestem śpiąca, mam te bóle brzucha ale już bez porównania do tego co było na początku i czasami mnie mdli. Wtedy muszę cokolwiek zjeść i juz jest ok. Przed ciąża, jakieś z 3 tyg zaczęłam pić chlorofil i odstawiłam kawe, po prostu nie chciało mi się i przestałam pić. Sama byłam w szoku bo jestem kawoszką. Kilka dni przed @ której nie dostałam znów zaczęłam pić kawe z większym smakiem niż wcześniej i mam tak dalej, nic się nie dzieje, nie odrzuca mnie a wręcz przeciwnie jeszcze bardziej pachnie 😁 zauważyłam, że mam też wyczulony węch. Jest normalnie a raptem milion zapachów czuję ze zdwojoną siłą.
Co do kolan. Ja mam całe życie problem z kolanami. Kiedyś miałam naderwany przyczep mięśnia czworogłowego uda i od tamtego momentu cały czas miałam problemy. Ból taki, że tylko byłam w stanie płakać i nic więcej. Od ok. 1.5 roku miałam już spokój, ogarnął mi kolana fizjoterapeuta. Od czasu jak zaczęłam być w ciąży znów ból kolan wrócił. Myślałam, że po prostu to jest nawrót tego co było wcześniej ale widzę, że Wy też macie z tym problem więc może faktycznie ten ból jest związany z ciąża..
Kilka razy znajomy fizjo rozmasowywal mi ale nic nie pomagalo. Umówiłam się do tego co chodziłam kiedyś i kolejka 3 tyg. No cóż, trzeba czekać. Jednym słowem jest tragedia z chodzeniem ale nie mam innego wyjścia.
Dziś zaczynam 8 tydzień, dokładnie 7+0 wg wyliczeń ginekologa :)
Jutro wizyta u onkologa. Wykryto mi w piątek coś w piersi. Trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrze.
Miłego dnia :)
jejku trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze!

o nie, nie :D zwariowałabym.
obym i w tej ciązy czuła się tak dobrze jak w porzedniej, bo nie wyobrażam sobie iśc na l4 i leżeć plackiem :( cały rok "przesiedziałam" w domu z dzieckiem, bo przy nim mało co można było zrobić,i się ruszyć gdziekolwiek, teraz od kiedy chodzi do złobka i mogę wyjśc do pracy, do ludzi, to nie oddam tego tak szybko i bez walki :)
tzn, jak będzie mus i lekarz nakaże to ok, skapituluję i grzecznie będę odpoczywać, choć przy dziecku w domu to nawet tego nie widzę
Ja jestem pierwszy raz w ciąży więc zapewne ja jak i mój partner mocno panikujemy , długo się staraliśmy i za bardzo nie wiemy co może zaszkodzić a co nie powinno. Z tego powodu mój ogłosił alert i jedyny mój " obowiazek " to popołudniowy spacer z psem 😃

Hej dziewczyny 🙂ile postów 🙂 muszę szybko nadgonić🙂 u mnie dzisiaj piękna pogoda 🙂aż bym okna pomyla ale nie wolno, mąż mój mówił że pomyje 🙂Właśnie dziewczyny jak to jest z tym unoszeniem rąk do góry w ciąży?

Tez chciałam myć na swieta ale chyba daruje sobie . A co. Tymi rękami ? Pierwsze słyszę

Ostatnio jak rozmawiałam z mamą, że planuje pomyc okna to się rozwiszczała, że nie ma takiej opcji 🤣
Juz się zadeklarowała, że przyjedzie mi je pomyć, a ja mam zakaz się do nich dotykać bo dostanę w łeb 🤣
No więc jak to mówią... Trzeba słuchać się rodziców 😁 haha
Co do wyciągania rąk i rozciągania, to ja mam chyba schize poziom hard 😂 😂
Moja mama oczywiście też się już zadeklarowała że przyjedzie pomyć mi okna 😂

ja w tamtej ciązy myłam okna, wieszałam firany w 7 miesiącu 🙊 🙊 🙊
ale to byłam ja. dostałam zryp od męża, chyba bardziej o to że sie wystraszył, że mogłam się zrypać z drabiny.
wydaje mi się że o ile ciąza niezagrożona, wszystko w porządku, to powolutku można wszystko.
ale lekarzem nie jestem, i w sumie nie pytałam go o to
później chodzi bardziej o zmianę środka ciężkości w ciąży i że można stracić rownowage i łatwiej o wypadek dlatego nie zaleca się wieszać firanem. Czy myć okien o wysokość chodzi. A to se rąk do. góry dla mnie to jakiś zabobon;)

😂😂😂 uwierz jest zdecydowanie lepiej. Tez szukałam złotego środka na kichanie😁 i przynajmniej na razie się sprawdza
Ja zawsze jak kicham to zginam nogi jak najbardziej dam radę w danej chwili. Jeśli zbiera na kichanie na stojąco to słyszałam, że najlepiej kucnąć 😁 ale tego akurat nie miałam możliwości przetestować bo zawsze łapie mnie na siedząco lub jak leżę więc wystarczy zgiąć nogi i nie ma tragedii. Raz jak mnie "kich" mnie złapał na wyprostowanych nogach podczas leżenia to myślałam, że umrę z bólu więc teraz staram się pilnować 😁

Ja nie mam żadnej możliwości izolować się od ludzi w pracy, podobno jestem bardziej narażona nawet niż pielęgniarki i lekarze, bo cały czas w pracy jest kreowany aerozol i zanim opadną cząsteczki i oczyszczacz powietrza się z tym upora, to już muszę ściągać maskę, bo się duszę. Te plastikowe fartuchy, czepki też nie pomagają. Ogólnie moja praca podczas pandemii jest o wiele cięższa i jeszcze dochodzi czyszczenie wszystkich powierzchni po każdym pacjencie. Czasami się uwijam jak mrówka w ukropie 🤣 no ale co zrobić, w uk nikt mnie nie wyślę na zwolnienie 🤷🏻‍♀️

I umówiłam się na early scan na 2.04 o 19.00. Nie dam rady rady wytrzymać do tego na nhs. Ostatnio ciągle mi się śnią trojaczki, więc muszę się trochę uspokoić i iść zobaczyć na własne oczy że jest tylko jedno dziecko (oby!). 🤣

reklama
Dziewczyny witam się z wami znowu. Potrzebuje wsparcia... Moje objawy trochę się zmniejszyły a ja się niepokoje. Miałam iść na bete w sobotę ale poszłam finalnie dzis a wynik ma być dopiero jutro. Jakiś kilka dni temu moje objawy (zaparcia, wzdety brzuch, okropny ból sutków i lekkie skurcze w brzuchu) ustały. Teraz mam tylko lekki ból piersi i dużo sluzu. Martwię się trochę. Naczyta się człowiek głupot w internecie o pustym jaju itd i później świruje..... Od ostatniej miesiączki minęło 5t3d. Czekam na ten wynik i mam nadzieję że wszytsko będzie w porządku. Do tego pytałam w laboratorium czy mogę w środę przyjsc żeby zbadać przyrost a kobietka mówi żeby najpierw do lekarza iść i już zgłupiałam...

Do góry